Nepal

Rafting

Rafting in Nepal

Nepal is van de topbestemmingen ter wereld voor rafting en wildwateravontuur. Van spetterende dagtochten op bruisende rivieren tot heuse rafting- en kajakexpedities van meer dan 10 dagen… In Nepal kan het allemaal.

Veel reizigers nemen dan ook de kans te baat om tijdens hun verblijf in Nepal een meerdaagse raftingtrip te maken. We zetten enkele trips op een rijtje die we graag in je Nepalreis opnemen.

BHOTE KOSHI  RAFTING- 2 DAGEN – KLASSE III-IV

Een tweedaagse vol kicks op de watermassa’s van de Bhote Koshi, een kolkende rivier die uit het Everest-gebied komt. Je verblijft in een leuk resort op de oever van de rivier waar er ook veel mogelijkheden zijn voor andere activiteiten zoals canyoning, bungeejumpen, rotsklimmen en kayaken. Ideaal voor wie weinig tijd heeft, maar toch een spetterende rafting wil maken.

TRISULI RAFTING- 1 TOT 2 DAGEN – KLASSE II-III

De ideale instapper voor wie nog nooit een rafting deed.  Gemakkelijk bereikbaar vanuit Kathmandu of Pokhara, zelfs als tussenstop onderweg naar Chitwan. Actief peddelen onder leiding van een ervaren gids met af en toe een mooie stroomversnelling. Zeer geschikt ook voor families met kinderen.

SETI RAFTING – 1 TOT 2 DAGEN – KLASSE II-III

Een mooie familierafting over vrij rustig water met af en toe wat spanning. Veel families gaan via de Seti rivier van Pokhara richting Chitwan om zo een lange transfer uit te sparen. Men kan deze rafting eveneens in twee dagen maken met overnachting in een comfortabel kamp op de oevers van de Seti

KALI GANDAKI RAFTING – 3 DAGEN – KLASSE III – IV

De Kali Gandaki vormt de diepste kloof ter wereld tussen de toppen van de Annapurna. 3 dagen lang genieten op het water van de Heilige Rivier. Je passeert langs mooie dorpjes, ziet besneeuwde pieken en beleeft overdag genoeg kicks om ’s avonds bij het kampvuur nog lang na te praten. Ongetwijfeld de mooiste sportieve rafting die vlot haalbaar is voor iedereen met een beetje durf.

SUN KOSHI RAFTING – 9 DAGEN – KLASSE III TOT IV+

Een van de rafting klassiekers op wereldvlak. De schuimende massa’s van deze rivier banen zich over een afstand van 270km een weg naar de laagvlakte. Adrenaline verzekerd met tal van watervallen en stroomversnellingen. Kamperen op de rivieroevers, weg van alles. Enkel voor wie reeds voordien heeft geraft en enige ervaring heeft.

KARNALI RAFTING – 10 DAGEN – KLASSE III TOT V

Veruit de meest avontuurlijke rafting in Nepal. De Karnali stort zich naar beneden langs een aantal diepe kloven waardoor enorme watermassa’s worden geperst. Dit resulteert in geweldige rapids van behoorlijke lengte en watermassa’s waarvan zelfs de grootste durvers toch even moeten slikken. Het gebied waardoor de rivier loopt is nauwelijks bewoond, hier heb je echt het gevoel ver weg van de wereld te zijn.

MARSHYANGDI RAFTING – 4 DAGEN – KLASSE IV-V

Een van de beruchtste korte raftingtrips ter wereld over wat in het lokale dialect de ‘Raging River’ wordt genoemd. Continu ‘werken’ van de ene stroomversnelling naar de andere, mooie technische stukken waar teamwork broodnodig is.

We integreren graag een rafting in je Nepalreis op maat. Ook voor wildwater kajakkers zijn er in Nepal heel wat mogelijkheden, variërend van spectaculaire rivierafvaarten tot meerdaagse kayakclinics door specialisten op wereldvlak.

Het vermelde niveau van de rivieren is afhankelijk van het klimaat en van de waterstanden. Vlak na de zomermaanden (moesson!) staat het water soms veel hoger. Na de winter heb je dan weer grote hoeveelheden smeltwater dat uit de bergen komt.

Al onze rafting trips in Nepal worden uitgevoerd door betrouwbare lokale partners die voldoen aan alle internationale normen. Aanvankelijk werd het hele raftinggebeuren in Nepal aangestuurd door grote raftingbedrijven uit de VS en Nieuw Zeeland. Zij deden de eerste verkenningen, maar leidden ook tal van Nepalese wildwatergidsen op.

De Nepalese raftinggidsen hebben ondertussen een flinke reputatie opgebouwd, in zoverre zelfs dat zij, tijdens het Nepalese laagseizoen, veelgevraagd zijn om als gids te fungeren op rivieren over de hele wereld.

MyHimalaya

Verder lezen over Nepal?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief