Beste Reisperiode voor Myanmar

Kies de beste reistijd voor Myanmar

Myanmar is een land dat in elke reisperiode wel iets te bieden heeft. Veel hangt af van wat precies het opzet is van je reis naar Myanmar, maar zelfs in de zogenaamde regentijd kan je perfect door Myanmar reizen.

Net als Thailand heeft Myanmar in principe 3 seizoenen: de winter, de zomer en het ‘groene seizoen’. Elke reisperiode in Myanmar heeft zijn eigen charme.

Een overzicht van de beste reistijd in Myanmar

buffels in dorpjes van Myanmar

De Zomer: maart tot mei

De zomerperiode loopt ongeveer van maart tot mei.  De temperaturen lopen dan stilaan op tot 35°C of zelfs meer. Overdag is het dus flink warm. Je organiseert je reis dan ook best zo dat je de meeste bezoeken aan tempels en bezienswaardigheden in de koele ochtenden of de late namiddag doet.

In de hogergelegen gebieden en de heuvels rond Inle en Hsipaw is het echter zeer aangenaam. Ook wie een (kort) verblijf plant aan een van de paradijselijke stranden, kan rekenen op aangenaam weer.

Vrouwen op het veld in Myanmar

De Winter: oktober tot februari

De winterperiode is ongetwijfeld de meest populaire reisperiode voor Myanmar. De temperaturen zijn aangenaam tropisch, er valt nauwelijks neerslag. Veel reizigers kiezen echter voor deze reisperiode voor Myanmar: op sommige toeristische plaatsen als Mandalay, Inle, Bagan, de Shwedagon-pagode in Yangon,… kan het behoorlijk druk zijn. Met een goed uitgekiend programma kan je echter nog genoeg minder bezochte plekjes ontdekken.

Wil je de grootste drukte wat ontlopen dan raden we je aan om bijvoorbeeld in de eerste helft van december of in januari te reizen.

Wandelen in de beste reisperiode in Myanmar

Het groene seizoen: juni tot oktober

Het ‘groene seizoen’ loopt van juni tot midden oktober. Het hele land kleurt groen in verschillende tinten. Bloemen staan in bloei, de vegetatie is uitbundig. In Yangon en het zuiden kan de regenval soms hevig zijn, maar in de Shan-staten, Mandalay, Bagan en Inle regent het veel minder en is het aangenaam warm. Wel is de hemel vrij bewolkt.

De stranden zijn in deze reisperiode niet echt een aanrader: de zee is immers zeer woelig.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief