Nepal

Momo’s

Momo’s: Nepalese Keuken

De zomervakantie is ideaal om eens een nieuw ‘gerechtje’ uit te proberen op een zonnige zomeravond. Scoor bij je gasten met deze lekkere Nepalese momo’s: ideaal als snack, aperitiefhapje  of geserveerd in een maaltijdsoep.

Elke Nepalese of Tibetaanse familie heeft zijn eigen versie van deze momo’s. Hou je dus niet in om even te experimenteren !

Benodigdheden voor 4 personen:

Voor het deeg:
2 kopjes bloem en 3/4 kop water

Voor de vulling:
300 gram gehakt (vegetarische versie met tofu of fijngesneden champignons/wortels)
1 gesnipperde ui
2 – 3 teentjes gesnipperde knoflook
1 stuk gesnipperde gember (of gemberpoeder)1 theelepel chilipoeder
1 snuifje zout
1 snuif turmeric of gara masala
1 theelepel komijn
een handvol fijn gesneden verse koriander

Bereiding:

Start met het deeg. Meng de bloem en het water en voeg eventueel een snuifje zout toe. Kneden tot een stevige bol en dan dun uitrollen tot je een elastische deeg krijgt. Verdeel het uitgerolde deeg in kleinere velletjes.

Meng het gehakt en alle andere ingrediënten goed door elkaar.

Neem een klein velletje deeg en leg wat van de vulling in het midden. Vouw de hoeken naar binnen en sluit het ‘pakketje’ door een draai aan de top te geven (op deze manier blijven de aroma’s in de momo). Sommige Nepalese vrouwen maken de momo’s ook in de vorm van halve maantjes.

Je kan de momo’s eenvoudig stomen gedurende zo’n 15 – 20 minuten. Sommigen bakken de momo’s ook in frituurvet om een eerder knapperig resultaat te bekomen.

Smakelijk !

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief