Ladakh

Spiti Vallei

Stok palace – logeren bij de koning van Ladakh

In de 10de eeuw rukte Ladakh zich los van het machtige Tibetaanse Rijk en werd een onafhankelijk koninkrijk. De koningen regeerden vanuit het nog steeds bestaande paleis van Shey. Onder de eerste vorst van de Namgyal dynastie breidde het rijk in de 16de eeuw uit over Spiti en West Tibet, en liep het zelfs tot aan de heilige Kailash-berg.

Toen er een inval dreigde van de Mongolen wendde de koning zich tot de Moghul-vorsten van India die Ladakh hielpen de inval af te slaan. Sindsdien werd Ladakh schatplichtig aan de Moghul-vorsten die resideerden in Kashmir.

Toen de Britse kolonialen in de 18 eeuw een akkoord sloten met de Dogra heersers werd Ladakh ingelijfd bij Jammu en Kashmir en raakte de koninklijke familie haar politieke macht kwijt.

Na de onafhankelijkheid van India werd Ladakh officieel een deel van de deelstaat Jammu en Kashmir.

Tot vandaag de dag geniet de oorspronkelijke koninklijke familie echter nog hoog aanzien bij vele Ladakhi en de huidige koning van Ladakh (Jigme Namgyal) resideert nog steeds in het paleis van Stok, op zo’n 15km van de hoofdstad Leh.

HET PALEIS VAN STOK

 Grote delen van het oude paleis zijn omgevormd tot een museum, maar de koning en zijn eega, restaureerden ook 6 vertrekken die zij ter beschikking stellen om te overnachten. De zes kamers werden zorgvuldig gerestaureerd en in hun oude glorie hersteld met Tibetaans stucwerk, houtsnijwerk en antiek meubilair. Terzelfdertijd werd ook gedacht aan modern comfort met stijlvolle badkamers.

Sateliet tv moet men hier niet verwachten, maar een verblijf in het koninklijk paleis als gast van de koning, is een nostalgische trip terug in de tijd, boordevol boeddhistische symboliek in een onovertroffen kader hoog in de Himalaya. Afhankelijk van de periode en de beschikbaarheid kost een verblijf in het paleis inclusief alle maaltijden ong. 200 Euro per kamer / nacht.

Contacteer MyHimalaya om deze unieke verblijfplaats op te nemen in je Ladakh-reis.

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief