Eilanden vol variatie

Indonesië

Indonesië Reizen

Wie houdt van variatie zal in Indonesië zeker aan zijn trekken komen. Deze indrukwekkende archipel met meer dan 17000 eilanden biedt voor elk wat wils: exotische stranden, een kleurrijke onderwaterwereld, imposante vulkanen, uitgestrekte natuurparken, culturele toppers en natuurlijk eindeloos groene rijstvelden. Een bestemming die je niet op 1 reis kan ontdekken, maar die uitnodigt om terug te keren.

De eilanden van Indonesië op jouw maat

Een reis naar Indonesië samenstellen, is vaak een heuse puzzel. Er valt zoveel te beleven, er zijn zoveel unieke plekken en verrassende ervaringen, waardoor je soms door het bos de bomen niet meer ziet.

Indonesië heeft voor elke reiziger wel iets in petto. Cultuurliefhebbers kunnen zich onderdompelen in de rijke geschiedenis. Natuurliefhebbers kunnen genieten van ongerepte landschappen en heel diverse fauna en flora. Wie het liever wat actiever wil, kan vulkanen beklimmen, fietstochten maken of er per boot op uit trekken. Lekkerbekken kunnen hun hart ophalen aan de rijke gastronomie. Families kunnen ‘quality time’ spenderen met het hele gezin en kunnen onvergetelijke ervaringen opdoen die zowel ouders als kinderen nog lang zullen bijblijven.

Voortbouwend op onze ervaringen en op de expertise van onze lokale medewerkers, helpen we je graag bij je keuze.

Wij werken volledig op maat: we luisteren naar je verwachtingen qua programma, activiteiten, luxe-accommodaties,… en bouwen daarrond een volledig reisvoorstel op. Kleinschalig, comfortabel en heel gepersonaliseerd.

Qua accommodaties en verblijven trekken wij resoluut de kaart van het comfort. Geen lowbudget-verblijven of eenvoudige guesthouses (tenzij het niet anders kan), maar stijlvolle luxe-accommodaties waarin het heerlijk toeven is en waar je zalig kan genieten.

Reizen naar Indonesie met MyHimalaya

Java – Bali – Lombok – Sulawesi – Flores – Komodo en nog veel meer

Reizen naar Bali Indonesië

Authentiek Bali

Bali is zowat de meest toeristische bestemming van Indonesië en is ideaal als instapreis. Je vindt er schitterende accommodaties op uitgelezen plekken. Ga je echter weg van de platgetreden paden, dan ontdek je een verrassend authentiek eiland vol kleine dorpjes en oude tempels. Raften, fietsen, vulkanen beklimmen, snorkelen, lekker eten, genieten van een Balinese massage…

Bali heeft zijn reputatie als nr 1 vakantiebestemming in Indonesië niet gestolen.

Borobudur: Reizen naar Java Indonesië

Java: oude cultuur en vulkanen

Het uitgestrekte eiland Java is het politieke en economische centrum van Indonesië. Culturele hoogtepunten als de boeddhistische Borobudur en het hindoe tempelcomplex van Prambanan, behoren tot de toppers van Azië. Bovendien is er ook veel recentere geschiedenis door de Nederlandse koloniale erfenis. In het binnenland kan je kennis maken met de koffie- en specerijenplantages die nog steeds een belangrijke bron van inkomsten vormen voor het eiland. Een uitstap naar een van de vele actieve vulkanen zoals Mount Bromo of naar het zwavelmeer Ijen is een absolute must. Maar je kan ook uitgebreid wandelen en fietsen op minder bekende plekjes.

Java en Bali worden vaak gecombineerd in een rondreis.

Indonesië Reizen Lombok

Lombok: actief genieten

Het kleine eiland Lombok is de buur van Bali en de overstap is dan ook snel gemaakt. De indrukwekkende Rinjani vulkaan domineert het eiland: een trektocht met overnachting nabij het kratermeer is absoluut een aanrader voor sportieve wandelaars. Mooie watervallen en groene wouden zullen het hart van natuurliefhebbers nog sneller doen slaan. De kleurrijke Sasak-cultuur is nog levendig aanwezig in de dorpjes in het binnenland. Aan de kust en op de Gili Eilandjes nodigen paradijselijke stranden en kristalhelder water uit tot zorgeloos genieten.

Flores Indonesië Reizen

Flores: ongekende parel

Flores is een iets minder bekend eiland. Weinig reizigers trekken er naar toe. Nochtans is het een prachtige plek om kennis te maken enkele van de meest authentieke bevolkingsgroepen en culturen in Indonesië. In afgelegen dorpjes leven etnische groepen vaak nog op de wijze van hun voorouders. Qua natuurpracht zijn er uiteraard weer verschillende vulkanen waarbij de Kelimutu met zijn uniek gekleurde kratermeren ongetwijfeld de kroon spant.

Flores is ook de uitvalsbasis voor een tocht naar de eilanden Komodo en Rinca waar de beruchte reuzenvaranen de dienst uitmaken. Tijdens een cruise met een comfortabel (zeil)jacht, kan je trouwens vanuit Flores via deze eilanden helemaal tot Lombok en Bali varen.

En er is meer...

Naast bovenstaande eilanden waar we courant reizigers heen brengen, valt er natuurlijk nog veel ander moois te bezoeken. Traditionele bevolkingsgroepen op Sumba en Sumbabwa. De unieke grafcultuur van de Toraja in Sulawesi. Het groene Sumatra en de orang oetans in Kalimantan. Afgelegen eilandgroepen als Irian Jaya en de Molukken. De ongerepte archipel van Raja Ampat. Mits voldoende tijd en verstandig plannen, kan je naast de ‘klassiekers’ ook deze plekken in je rondreis opnemen.

We geven je graag reisadvies op maat !

 

MyHimalaya

Laat je inspireren met enkele reisideeën

Wij werken elke Indonesië Reis uit op jouw maat

Flores Indonesië Reizen
OP MAAT
  • Indonesië
  • 12 dagen

Flores en Komodo

Hoewel meer en meer reizigers Flores ontdekken, blijft dit eiland toch een heel stuk minder toeristisch ontwikkeld dan sommige andere eilanden van de archipel. Het is dan ook een uitgelezen plek voor wie eventjes van de klassieke routes wil afwijken …
Indonesië Reizen Lombok
OP MAAT
  • Indonesië
  • 6 dagen

Lombok Verlenging

Lombok is een minder bekend eiland vlakbij het toeristische Bali. Meer en meer reizigers kiezen echter voor Lombok. De imposante Rinjani Vulkaan die een groot deel van het eilandje domineert nodigt uit tot een stevige wandeltocht. In kleine dorpjes k…
Reizen naar Bali in Indonesië
OP MAAT
  • Indonesië
  • 8 dagen

Ongerept Bali

Het vakantie-eiland Bali trekt jaarlijks heel wat reizigers aan. Toch zijn er nog heel wat plekjes te vinden waar je kan kennis maken met het traditionele Bali, weg van de drukke badplaatsen. In de buurt van Sidemen en Munduk leven veel Balinezen no…
Java: Bromo Vulkaan Indonesië Reizen
OP MAAT
  • Indonesië
  • 11 dagen

Bali en Mount Bromo

Een kort bezoek aan Oost Java en dan met volle teugen genieten op Bali. Deze korte inspiratiereis verloopt op een rustig tempo en laat je op korte tijd proeven van verschillende facetten van Java en Bali. In Java bezoek je een indrukwekkende vulkaan.…
Borobudur: Reizen naar Java Indonesië
OP MAAT
  • Indonesië
  • 14 dagen

Java en Bali

Een reis door Java en Bali is de perfecte kennismaking met het mooiste wat Indonesië te bieden heeft: ongerepte natuur, veel couleur locale en een flinke scheut cultuur. Deze inspiratiereis start op het eiland Java. In en rond de culturele hoofdstad…

Meer lezen rond onze reizen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief