India

Pangon Lake in Ladakh

Pangong Lake in Ladakh

Een aanrader voor wie tijdens de zomermaanden naar Ladakh reist, is een bezoek aan het meer van Pangong, op de grens met China.

Het meer ligt op bijna 4250m hoogte op zo’n 150km van Leh. Gezien de toestand van de wegen mag je dus al snel op een reistijd van 5 tot 6 uur rekenen. Hoewel sommige reizigers naar Pangong Lake reizen voor 1 dag, is het dan ook aanbevolen om minstens 1 nacht nabij het meer te overnachten. Dit kan in een van de comfortabele tentenkampen die tijdens de zomermaanden nabij het meer worden opgezet.

Vanuit deze tentenkampen kan men wandelen in de omgeving met prachtige zichten op het meer en de bergen. Je kan er ook kennis maken met semi-nomadische herders die met hun kuddes yaks en geiten over het hoogplateau trekken.

PANGONG LAKE

Een derde van het meer is Indisch grondgebied, maar het grootste deel van het meer ligt in door China gecontroleerd gebied in Tibet. Regelmatig ontstaat er tussen India en China spanning over de precieze ‘Line of Control’ die dwars door het meer loopt. Je moet dan ook als buitenlander een speciale toestemming hebben van de autoriteiten om naar dit deel van de Himalaya te kunnen reizen.

De route naar Pangong voert je over de indrukwekkende Chang La-pas, een van de hoogst berijdbare bergpassen ter wereld. Een eindje voorbij de pas krijgt men in de verte de eerste zichten op Pangong Lake en de vermoeidheid van de lange rit is dan snel vergeten.

Je kan ook een route volgen die vanuit de vallei van Nubra naar Pangong loopt.

Het azuurblauwe water van het meer contrasteert prachtige met immense bergtoppen die ook in de zomermaanden met sneeuw bekleed zijn. Door het spel van de zon en de wolken lijken de bergflanken vaak continu van kleur te veranderen. Het gevoel dat men krijgt bij een bezoek aan Pangon valt moeilijk te beschrijven, beelden zeggen vaak meer…

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief