Nepal

Balthali

Een pareltje vlakbij Kathmandu

Balthali: een pareltje vlakbij Kathmandu

Balthali is een dorpje dat niet zover van Kathmandu ligt. Het is een heel apart en rustig plekje waar weinig toeristen komen. Je hebt er een prachtig uitzicht op groene terrasvelden met in de verte de witbesneeuwde toppen van de Himalaya. Je kan Balthali bezoeken op een daguitstap, maar de echte charme van Balthali ervaar je maar als je er minstens een keer overnacht. Als ’s morgens de nevels langzaam optrekken boven de velden of als ’s avonds de stilte langzaam invalt.

DE BALTHALI TREK

Veel reizigers gebruiken Balthali als het eindpunt (of startpunt) van een lichte trekking die over de randen van de Kathmandu-vallei loopt. Hoewel je tijdens deze trekking eigenlijk niet zover van de bruisende metropool bent, is het toch verrassend hoe authentiek de verschillende dorpen nog altijd gebleven zijn. De bevolking leeft hier hoofdzakelijk van landbouw, hoewel veel jongeren ook een job in Kathmandu hebben. Elk seizoen heeft zijn charme in Balthali: de ontluikende lente, de groene zomer, de herfst waarin de oogst wordt binnengehaald en de wintermaanden met blauwe hemels en prachtige bergzichten.

De lichte trekking (te vergelijken met een wandeltocht door de Ardennen) voert je langs mooie plekjes als Nagarkot, Dhulikhel, Namobudha en Balthali. Vanuit Balthali kan je eventueel nog verder stappen tot Panauti.

Het fijne aan deze trek is dat je niet dient te overnachten in eenvoudige lodges, maar dat er overal leuke en sfeervolle resorts beschikbaar zijn met alle faciliteiten. In Dhuikhel kan je zelfs overnachten in een van de tophotels van Nepal: het Dwarika’s Resort.

Een andere optie is dat je gewoon een viertal dagen in Balthali verblijft en vandaaruit lichte dagwandelingen maakt naar enkele mooie uitzichtspunten en naar een aantal zeer authentieke dorpen.

Een trekking rond Balthali of een langer verblijf in het dorp is ideaal voor wie een korte reis door Nepal maakt en dus geen zin heeft om zich over langere afstanden te gaan verplaatsen. Ook gezinnen met kinderen die wel graag wandelen, maar voor wie het nu niet direct een Everest of Annapurna trekking dienen te zijn, zullen op de Balthali trek zeker hun gading vinden.

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief