Cambodja

De wondere wereld van Angkor

De wondere wereld van Angkor in Cambodja

De tempels en paleizen van Angkor in Cambodja vormen een mooie verlenging na een reis door Azië. Als een van de grootste religieuze complexen ter wereld, staat het met stip op het lijstje van elke wereldreiziger.

Je kan gerust enkele dagen spenderen op de verschillende sites en van de prachtige architectuur genieten op elk moment van de dag. Vooral bij zonsopgang en zonsondergang is de kleurenpracht overrompelend.

NOOIT ALLEEN IN ANGKOR

Tijdens een bezoek aan Angkor ben je nooit alleen. Wie de klassieke ‘toeristenstroom’ volgt en op de ‘obligate viewpoints’ plaats neemt, zal zich af en toe ongetwijfeld ergeren aan de vele reizigers die het zelfde idee hadden. Samen met onze lokale partners proberen we dit zoveel mogelijk te vermijden. We doen het klassieke Angkor circuit in omgekeerde richting of trekken er op minder drukke uren op uit. We rijden eventueel per fiets van site naar site langs kleine bospaadjes en door de velden. We  bezoeken ook enkele minder gekende, maar minstens even fraaie tempels.

Eenmaal je de Angkor-site verlaat, kan je je echter weer onderdompelen in de rust en de luxe van een van de kleinschalige boetiekhotels waar we mee samenwerken. Onze persoonlijke favoriet is het Jaya House.

OMGEVING VAN SIEM REAP

Naast de verschillende tempels, kan je ook de omgeving van Siem Reap verkennen. Het platteland is verrassend authentiek en in het nabijgelegen Kulen Mountain National Park kan je genieten van prachtige watervallen en fijne wandelingen. ’s Avonds slenter je over de avondmarkt van Siem Reap of geniet je van de culinaire geneugten in een van de vele Frans geïnspireerde restaurants.

PRAKTISCH

Zoals altijd werken we je graag volledig op maat een verlenging uit naar Angkor (of eventueel zelfs verder in Cambodja).

Siem Reap is vlot te bereiken vanuit Bangkok: de vlucht duurt ongeveer 1 u en er zijn verschillende vluchten per dag. Hierdoor kan je meestal vlot aansluiten op je vlucht vanuit Bhutan, Myanmar of Nepal.

De luchthaven van Siem Reap ligt op een 30 minuten rijden van de stad. Siem Reap is een gezellige uitvalsbasis voor een bezoek aan Angkor. De stad heeft geen hoogbouw en oogt daardoor zeer luchtig. Het is er aangenaam slenteren en terrasjes doen in ‘downtown’. Je vindt er een breed gamma aan leuke boetiekhotels of meer klassieke hotelketens.

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief