De vallei van Kathmandu

Dhulikhel of Nagarkot ?

Dhulikel of Nagarkot

Dhulikhel en Nagarkot zijn twee plaatsjes op de rand van de Kathmanduvallei. Ze profileren zich allebei als dé plek bij uitstek om dichtbij Kathmandu toch een glimp van de Himalaya te kunnen opvangen. Al jarenlang trekken horden toeristen elke ochtend op uitstap naar Nagarkot om een zonsopgang boven de vallei mee te maken. Dhulikhel blijft (een beetje) off the beaten track en dat is bijzonder jammer.

We zetten graag enkele troeven van Dhulikhel in de verf

 

DHULIKHEL IS EEN AUTHENTIEK NEWARI STADJE

In vergelijking met Nagarkot heeft Dhulikhel ook cultureels een en ander te bieden. Hoewel het oude Durbar Square niet dezelfde omvang heeft als de grote tempelpleinen in Kathmandu en Patan, vind je er toch mooie oude huizen en enkele kleinere tempeltjes.

DHULIKHEL LIGT DICHTERBIJ

Dhulikel ligt op ongeveer een uurtje rijden van het centrum van Kathmandu. Je bereikt het stadje het snelst met een taxi, maar ook een lokale bus is mogelijk. Naar Nagarkot ben je al snel 2u onderweg. Je kan de uitstap gemakkelijk combineren met een bezoek aan de oude koningstad Bhaktapur.

DE ACCOMMODATIE IN DHULIKHEL IS BETER

Sinds jaar en dag is Nagarkot de uitverkoren plek van veel reizigers. Het is dan ook een grote cluster van hotels en guesthouses. Omdat ze vrijwel altijd druk bezet zijn, wordt er weinig aandacht besteed aan kwaliteit, hoewel er uitzonderingen zijn zoals bijvoorbeeld het nieuwe Mystic Mountain Resort.

De accommodatie in Dhulikhel is recenter en het stadje en de omgeving gaan prat op een van de mooiste accommodaties van Nepal, het prijzige Dwarika’s Resort, een oase van rust en ongekende luxe. Daarnaast zijn er tal van kleinere, sfeervolle hotels en guesthouses die je op een warme Nepalese manier verwelkomen. Keuze genoeg voor elk budget.

DHULIKHEL BIEDT MEER MOGELIJKHEDEN

Dhulikhel heeft wonderwel zijn landelijke karakter weten te bewaren en je kan er heerlijk wandelen tussen de terrasvelden. Een half uurtje buiten het dorp waan je je zo terug in de tijd. Je kan er mooie wandelingen maken naar o.m. het grote boeddhistische centrum va Namobuddha  of zelfs verder naar Balthali,  een van de mooiste dorpen in de Kathmandu vallei. Zo kan je van je uitstap een mooie driedaagse trektocht maken waarbij je eventjes het Himalaya-gevoel opsnuift en toch niet te ver van de hoofdstad Kathmandu weg gaat.

We nemen Dhulikhel graag op in je Nepalreis. Contacteer ons voor een reisvoorstel op maat.

 

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief