Bhutan

Goedkoop naar Bhutan

Goedkoop naar Bhutan met kerst en in de zomer

Bhutan is op alle vlakken een toeristisch buitenbeentje.  Waar er op de meeste reisbestemmingen vaak hoge toeslagen worden gerekend tijdens de populaire zomermaanden en in de Kerstperiode, is dit in Bhutan niet het geval. Integendeel, de zomer en de eindejaarsperiode zijn zelfs de goedkoopste maanden om naar Bhutan te reizen.

DE PRIJS VAN JE BHUTANREIS

De prijs van je Bhutanreis wordt grotendeels bepaald door de Bhutanese overheid die een vaste dagprijs oplegt aan alle reizigers die Bhutan willen betreden. Backpackers en budgettoeristen die op zoek zijn naar een goedkope deal worden op die manier buitenspel gezet en het land kan hierdoor zijn exclusieve karakter en hoge servicelevel vrijwaren. Echt goedkoop naar Bhutan is dus een illusie.

Naast de vaste dagprijs worden ook nog extra toeslagen gevraagd indien je met minder dan 3 personen samen reist en dien je ook een Tourist Development Fee en een Royalty Fee te betalen.

Dit hele bedrag dekt dan wel je volledige verblijf in Bhutan: hotels, transport, gidsen, maaltijden, toegangsgelden, excursies… waardoor je ter plekke nog zeer weinig kosten hebt.

GOEDKOOPSTE REISPERIODE IN BHUTAN

Bhutan hanteert een hoogseizoens- en een laagseizoenstarief dat nauw samenhangt met de klimatologische seizoenen, met de Beste Reisperiode en met de aanwezigheid van toeristen. Oktober en november zijn traditioneel de drukste maanden, maar van december tot februari en van juni tot augustus zijn er heel wat minder reizigers waardoor de prijs van je Bhutanreis al snel 10% goedkoper ligt.

Ook de kerst- en eindejaarsperiode die vrijwel overal ter wereld tot de duurste van het jaar behoort,valt in het Bhutanese laagseizoen en is dus flink goedkoper.

EEN ADDERTJE ONDER HET GRAS ?

De winterperiode is uiteraard geen al te warme periode in Bhutan. Niettemin valt er weinig neerslag en zijn de temperaturen overdag best aangenaam. In de hoger gelegen valleien duikt de thermometer ’s nachts echter onder 0, maar aangezien zowat alle hotels over verwarming beschikken, is dit niet echt een probleem. Enkel trektochten in tenten zijn in december-januari misschien minder aan te raden.

Februari is ook een mooie maand om de overwinterende zwartnekkraanvogels te observeren in de omgeving van Phobjika.

Tijdens de zomermaanden regeert de moesson. Vooral in het zuiden kan die vrij hevig zijn en kan er veel neerslag vallen. In West- en Centraal Bhutan kan er echter vrij eenvoudig rondgereisd worden, al zijn de zichten op de bergen niet ideaal. De meeste neerslag valt in juni en juli. Vanaf augustus treft men een weelderig en bloeiend Bhutan aan met groene velden en uitbundige bossen.

Voor elke Bhutan-reis maken wij je graag een uitgebreid reisvoorstel volgens je wensen.

MyHimalaya

Verder lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief