India

Info over reizen in India

Info over reizen in India

Voor al onze India reizen stellen wij aan onze reizigers een handige infobundel te beschikking met een aantal praktische tips. Een aantal tips geven wij je alvast graag mee.

OMGANGSVORMEN IN INDIA

Hoewel India een modern land is zijn de omgangsvormen nog altijd gestoeld op eeuwenoude gebruiken.

 • Respect en beleefdheid zijn zeer belangrijk. Indiërs houden er aan om in hun waardigheid gelaten te worden. Zij zullen je als reiziger respectvol behandelen, wanneer je hen ook op een respectvolle manier benadert. Indiërs zijn trots op hun land en cultuur: zij maken deel uit van een van de grootste landen en culturen ter wereld en hebben zeker geen minderwaardigheidscomplex tegenover ons westerlingen.
 • Westerse ‘directheid’ wordt vaak als onbeleefd en arrogant ervaren. Luid roepen om iets gedaan te krijgen is vaak een teken van zwakte in Indisch perspectief. Vaak krijgt men meer gedaan door rustig te blijven, het nodige relativeringsvermogen aan de dag te leggen en een gezond gevoel voor humor te tonen.
 • Fysiek contact tussen mannen en vrouwen in het openbaar wordt niet overal geapprecieerd. Je zal daar niet gauw op aangesproken worden, maar blikken vertellen vaak genoeg.
 • Bij het bezoeken van moskeeën, tempels en heilige plaatsen, hebben dames best een sjaal bij de hand om eventueel het hoofd en de schouders te bedekken.
 • Een aangepaste kledij wordt trouwens overal aangeraden: geen te korte shorts of minuscule topjes bij de bezoeken aan heiligdommen, nette kledij bij het eten in de betere restaurants,.. Uiteraard kan je op het strand of aan je hotelzwembad gerust in badpak vertoeven.
 • Indiërs gebruiken de linkerhand voor sanitaire doeleinden. Het is dan ook niet gepast om iemand met de linkerhand te begroeten of om deze te gebruiken om te eten.
 • De traditionele Indische begroeting bestaat uit het samenvouwen van de handen, een lichte hoofdknik en het uitspreken van Namaste of Namaskar.
 • Wanneer je bij een Indische familie de woonkamer betreedt, vraagt je best of het nodig is de schoenen af te doen. Ook in veel tempels is het gebruikelijk om het schoeisel te verwijderen: om ‘verschroeide voeten’ op de stenen vloeren te vermijden, kan je bijvoorbeeld een paar lichte sokken bij de hand houden.

UURVERSCHIL MET EUROPA

Tijdens onze zomertijd is het in India 3.5 uur later dan in België en Nederland.

Tijdens de wintertijd is het in India 4.5 uur later dan in België en Nederland

STROOM EN VOLTAGE

Het voltage in India is 220 volt. Onze stekkers passen meestal in de Indische stopcontacten, maar wij raden je aan om zeker een universele verloopstekker mee te nemen.

Stroompannes kunnen regelmatig voorkomen. De meeste hotels hebben echter een noodaggregraat om dit op te vangen.

VEILIGHEID IN INDIA

Ondanks allerhande berichten in de internationale pers, is India in se een veilig land met een vriendelijke gastvrije bevolking. India is een immens land, eigenlijk een continent. Dus de situatie verschilt grotendeels van regio tot regio.

Net als op alle reisbestemmingen neem je best een aantal voorzorgsmaatregelen in acht:

 • Let op je portefeuille en waardevolle voorwerpen. Laat ze niet onbeheerd achter.
 • Gebruik de safe in de hotels indien beschikbaar.
 • Toon niet onnodig je westerse luxe.
 • Sta open voor de bevolking, maar wees niet goedgelovig.
 • Vermijd bepaalde buurten in grote steden in de avond: neem een taxi en laat je adviseren door de gids of door de hotelstaf.
 • Vrouwen die alleen reizen vermijden best onnodige contacten met Indische mannen. Tijdens onze reizen zorgen wij er voor dat alleenreizende dames of vriendinnen de nodige assistentie krijgen van onze lokale gidsen, ook op luchthavens en tijdens treinritten.
 • Tijdens feesten en festivals in India zijn er vaak grote volksmassa’s op de been. Het is beter om je niet teveel in het gewoel te mengen, maar eerder op afstand te blijven.
MyHimalaya

Verder lezen over India?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief