BHUTAN

Luxe Reizen op maat

Vraag offerte Offerte

Bhutan in tophotels

Bhutan op zich is al een exclusieve bestemming. Daarenboven vind je in het boeddhistische koninkrijk ook een aantal van de meest exclusieve hotels van Azië. Pareltjes van verblijven die zich onderscheiden door hun authentieke karakter en uitstraling, gecombineerd met absoluut topcomfort.

Hoewel elke accommodatie anders is qua sfeer en beleving, staan ze allemaal garant voor een hoog service-level en zeer persoonlijke benadering.

De 5 lodges van Amankora en de 5 resorts van Six Senses spannen ongetwijfeld de kroon, maar er zijn nog tal van andere unieke accommodaties beschikbaar. Ze liggen verspreid over het hele land waardoor het perfect mogelijk is alle hoogtepunten van Bhutan te bezoeken en je dagelijks te laten verwennen op hoog niveau. Enkel in het afgelegen Oost Bhutan is de accommodatiekeuze beperkt tot degelijke standaardhotels.

Naast deze vijfsterren accommodaties vind je op verschillende locaties ook comfortabele boetiekhotels. 

Alle tophotels en boetiekhotels komen met een toeslag bovenop de de vaste dagprijs die door de Bhutanese overheid werd ingesteld. De toeslagen variëren naargelang van het seizoen en het gekozen kamertype.

We verbleven in het verleden regelmatig in deze unieke hotels en lodges en geven je dus graag advies uit de eerste hand bij je keuze. Afhankelijk van de vallei waarin je verblijft, is er immers altijd wel een van de tophotels die nog altijd dat tikkeltje meer heeft dan zijn collega’s. 

Bhutan in tophotels

  • De absolute tophotels van Bhutan
  • Unieke locaties
  • Een gepersonaliseerde ervaring
  • Mix van authenticiteit en luxe

Een overzicht

De 5 Amankora Lodges behoren tot de gerenommeerde Aman-keten.  ‘Aman’ betekent ‘Vrede’ in het Sanskriet en dat is wat elk van de 34 kleinschalige resorts van de Aman-groep, verspreid over de hele wereld, op zijn eigen manier uitstraalt.

De Bhutanese Amankora Lodges waren zowat de eerste luxe-hotels in Bhutan en ook nu bepalen zij nog grotendeels de standaarden. Een verblijf in Amankora is een echte ‘ervaring’ waarbij elk klein detail juist zit en waarbij het welzijn van de gast centraal staat.  De architectuur van de lodges gaat mee met de omgeving, en straalt rust en harmonie uit.

Je kan de voornaamste valleien van Bhutan bezoeken vanuit Amankora Lodges. Je vindt ze in Paro, Thimphu, Punakha, Phobjika en Bumthang. Om de het Amankora-gevoel volledig te ervaren adviseren we je om minstens 2 nachten in een Amankora hotel te verblijven

Het is ook perfect mogelijk om de Amankora Lodges te combineren met andere luxehotels of standaardverblijven.

Six Senses staat wereldwijd bekend om zijn prachtige luxehotels op unieke locaties. Het was dan ook slechts een kwestie van tijd vooraleer de designers van Six Senses hun oog lieten vallen op het mystieke Bhutan.

In het najaar van 2018 maakte Six Senses de opening bekend van een aantal nieuwe resorts in Bhutan. Met 5 sfeervolle resorts in Paro, Thimphu, Punakha, Phobjika en Bumthang, bestrijkt Six Senses nagenoeg heel West- en Centraal Bhutan.

De 5 Six Senses Resorts kunnen gecombineerd worden in 1 reis, maar het is ook perfect mogelijk om te combineren met andere tophotels in Bhutan.

Uma by Como heeft 2 schitterende boetiekhotels in Bhutan. Deze hotels maken deel uit van de Como-groep, wereldwijd een synoniem voor luxeverblijven met een lokaal karakter.

De hotels in Paro en Punakha vervullen deze rol met verve: het zijn beide unieke pareltjes die meerwaardezoekers ongetwijfeld zullen kunnen bekoren. Het hotel in Paro ligt op een kleine heuveltop boven de vallei, met zicht op de Paro Dzong.  Het hotel in Punakha heeft dan weer een mooi panorama op de Khamsel Yuelley Namgyal Chorten, een van de meest idyllische plekjes in de vallei.

Prijs-kwaliteit behoren beide hotels, wat ons betreft, tot de absolute top van Bhutan. Heel interessant zijn ook  de wellness- en meditatie-arrangementen die we voor jou in beide hotels kunnen organiseren

In 2018 opende Bhutan Spirit Sanctuary de poorten.  Het geesteskind van Louk Lenaerts profileert zich nadrukkelijk als een Sanctuary, eerder dan als een traditioneel hotel. Gelegen in de rustige Neyphu vallei, op een halfuurtje van Paro en een uurtje van Thimphu, is het een ideale plek om spiritueel tot rust te komen in het meest idyllische land van de Himalaya.

Bhutanese tradities worden in de Spirit Sanctuary gecombineerd met vijfsterrencomfort met een exclusieve touch.

Door zijn ligging is Spirit Sanctuary ideaal om de hoofdstad Thimphu en Paro (met Tigers Nest) te verkennen. De meeste reizigers verblijven er dan ook enkele dagen of langer.

Bhutan Spirit Sanctuary werkt met een unieke ‘all in’-formule waarbij ook massages en wellness inbegrepen zijn.

Sinds 2013 kan je in de vallei van Phobjika genieten in de Gangtey Lodge. Het was een welkome aanvulling op het beperkte aanbod van accommodaties in deze feeërieke vallei.

Gangtey Lodge is een pareltje op het vlak van architectuur en kent een ongeëvenaard servicelevel.

Door zijn uitstekende ligging (met zicht op de Gangtey Gompa) en zijn kleinschalige karakter is het, wat ons betreft, de topaccommodatie in de Phobjika Vallei (en bij uitbreiding misschien wel in Bhutan).

De mix van lokale elementen en westers comfort zorgt voor een ongekende Bhutan ervaring. Het terras met zicht op de Phobjika Vallei is een van de mooiste plekjes voor thee of voor een aperitief in Bhutan. Vanuit de lodge kan je prachtige fiets- en wandeltochten maken of kan je op bezoek in de naburige kloosterschool om een ceremonie bij te wonen.

De befaamde Indische Taj-hotels hebben ook een hotel in de Bhutanese hoofdstad Thimphu. Het ligt centraal in de stad en heeft 66 kamers. Daarmee is het een van de grotere hotels in Bhutan.

Het hotel is mixt traditionele Bhutanese architectuur met Indische elementen en kunstvoorwerpen uit de Himalaya-regio. Er zijn verschillende restaurants waar je kan kennis maken met de Bhutanese en andere Aziatische keukens. Het binnenzwembad en de spa zijn ideaal om even te ontspannen na een dagje bezoeken in en rond Thimphu.

De kamers en suites variëren in grootte en oriëntatie, maar hebben vrijwel allemaal een mooi uitzicht over de bergen.

Taj Tashi is zondermeer een correct luxehotel voor wie op zoek is naar een comfortabel én centraal gelegen verblijf in Thimphu.

Zhiwaling Heritage is het eerste luxehotel dat volledig in Bhutanese eigendom was. Het ligt buiten Paro, niet zover van Tigers Nest, en is opgebouwd rond een hoofdgebouw met daarrond 8 ‘cottages’ waarin zich de kamers en suites bevinden. Alle kamers zijn eenvoudig, maar zeer smaakvol ingericht en beschikken over alle modern comfort.

De eigenaars engageerden maar liefst 60 Bhutanese kunstenaars en ambachtslui voor de inrichting van het hotel wat resulteerde in prachtige muurschilderingen, verfijnd houtsnijwerk en kleurrijke tapijten. Je zal dan ook versteld staan in de lobby van het hotel: het lijkt wel alsof je in een boeddhistische tempel binnen komt.

Zhiwaling Heritage draagt terecht het label van ‘National Geographic Unique Lodge’.

Het hotel heeft een zusteraccommodatie in de heuvels rond Thimphu: Zhiwaling Ascent.

Bhutan gaat prat op enkele van de meest exclusieve hotels van Azië

Praktisch

Een reis in de tophotels van Bhutan kan het hele jaar door gemaakt worden. Ook in de zomermaanden is er immers heel wat te beleven in Bhutan. Tijdens de zomermaanden en in december  liggen de toeslagen in sommige hotels lager.

De prijs van elke Bhutanreis is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap en hotelselectie . Wij werken elke reis in Bhutan uit op maat.

Hoewel Amankora en Six Senses in elk van de valleien eigen lodges hebben, kan je perfect beide combineren, eventueel aangevuld met andere tophotels of zelfs met enkele standaardhotels.

Uit ervaring weten we welk van de tophotels er bovenuit springt op welke locatie of welke atmosfeer er hangt in elk hotel. We kunnen je dan ook perfect helpen bij het maken van een interessante hotelselectie.

Een antwoord op veel vragen vind je in onze rubriek veelgestelde vragen over Bhutan.

Lees meer over de beste reisperiode

Interessant is ook de algemene info over Bhutan

Wil je een boeddhistisch festival bijwonen. Raadpleeg dan de Festivalkalender Bhutan.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief