Bhutan

Groepsreis Bhutan
met Gangtey Festival

Vraag offerte Offerte

overzicht

Een reis naar Bhutan is sowieso al een unieke ervaring, maar wanneer je dan ook nog enkele boeddhistische feesten kan bijwonen, wordt het helemaal een schitterend gebeuren. Tijdens deze groepsreis Bhutan kiezen we voor het festival van Gangtey, dat jaarlijks doorgaat in een van de meest indrukwekkende gompa’s van Bhutan in de vallei van Phobjika. In een uniek kader wonen we de befaamde maskerdansen van de boeddhistische monniken bij. Als toemaatje zien we mogelijks ook hoe een immense thangka wordt onthuld vanop de kantelen van de gompa.

Het tweede feest dat we bijwonen speelt zich af in de heilige valleien van het Bumthang district. Nabij kleine hoofdstad Jakar genieten we van de kleurenpracht op de Tamsing Pala Choepa

Uiteraard bezoeken we tijdens deze groepsreis Bhutan ook alle hoogtepunten van het kleine koninkrijk. We reizen van Paro helemaal naar Centraal Bhutan over mooi beboste bergpassen, tussen pieken bekroond met sneeuw naar de 4 heilige valleien van Bumthang, het spirituele hartland van Bhutan.

In Thimphu wandelen we door de oude stad en slenteren over de weekendmarkt. We bezoeken er de Tango Gompa en natuurlijk de Memorial Chorten. De oude hoofdstad Punakha heeft niet alleen een prachtige dzong, maar toont je ook het Bhutanese leven-van-alledag op het kleurrijke platteland.

Regelmatig trekken we ook de wandelschoenen aan voor mooie natuurwandelingen (variërend van 1u tot 4u): de beste manier om te genieten van al het moois dat de Bhutanese Himalaya te bieden heeft

Als afsluiter van deze groepsreis Bhutan staat er een bezoek aan Tigers Nest op het programma: ongetwijfeld een van de mooiste boeddhistische kloosters ter wereld, al was het alleen maar om zijn ligging, 900m boven een beboste vallei.

Deze groepsreis Bhutan wordt begeleid door Hugo D’Hauwe, samen met een van onze meest ervaren lokale Bhutanese gidsen. Een man met een hart voor zijn land, die je vol vuur laat kennismaken met het Bhutan van het verleden en met het Bhutan van nu. De groep is uitsluitend samengesteld uit Nederlandstalige MyHimalaya-reizigers.

Hoogtepunten van deze reis

 • Bijwonen van het Gangtey Festival
 • De heilige valleien van Bumthang
 • Wandelen met zicht op de Himalaya
 • De Dzongs: authentieke architectuur
 • Tigers Nest: een wereldwonder
 • Kennis maken met de bevolking

dag per dag

Vlucht naar Delhi vanuit Europa. Afhankelijk van het uur van vertrek van de vlucht naar Bhutan is er een (korte) hotelovernachting voorzien. Op dag 2 nemen we de vlucht richting Paro.  Vanuit het vliegtuig heb je bij goed weer zicht op pieken als Mt Everest en Kanchenjunga. Na de landing in Paro word je onmiddelijk ondergedompeld in de typisch Bhutanese sfeer: je gids en chauffeur verwelkomen je hartelijk in het Dzongka. In een klein anderhalf uur gaat het naar Thimphu voor een eerste bezoek aan de hoofdstad van Bhutan met o.m. de Memorial Chorten en een wandeling over de Weekendmarkt.

Verder bezoek aan Thimphu. In de ochtend gaan we naar de Changanka Tempel en wandelen van daar uit naar het grote Dodena Boeddha Beeld op een heuvel boven de vallei. In de namiddag bezoeken we de boeddhistische universiteit van Tango. We eindigen in de Choki Art School waar studenten opgeleid worden in de verschillende traditionele kunstvormen van Bhutan.

Thimphu - Boeddha Dodenma standbeeld

Korte transfer naar Tashiding en dan wandeling van een drietal uur naar de Lungchotse Tempel voor een prachtig zicht op de Bhutanese Himalaya. Afdaling naar de Dochu La (3000m) met zijn 108 chorten en verder naar de lager gelegen vallei van Punakha. De route voert door indrukwekkende rododendronbossen. Bij aankomst in Punakha maken we nog een mooie wandeling door een klein dorp richting de Chime Lhakhang, de tempel van de Divine Madman.
De volgende ochtend bezoek aan de Khamsung Yuelley Namgyal Chorten van waar je een mooi uitzicht hebt over de hele vallei (wandeling van 40minuten).

Nadien rijden we naar de bekende dzong van Punakha voor een uitgebreid bezoek. De dzong is ongetwijfeld de belangrijkste van Bhutan.  De koningen worden er gekroond en de hoogste boeddhistische monniken hebben er hun winterhoofdkwartier. Bovendien ligt het lichaam van Shabdrung, de krijgsheer die Bhutan verenigde er begraven. Na een korte stop bij de langste hangbrug van Bhutan , wandelen we nog een tweetal uur door de terrasvelden en bossen langs de Po Chu.

Dzong Punakha tijdens Bhutan Reis

We vertrekken vanuit Punakha en rijden via Wangdue aar Trongsa over de hoge Pele La-pas. Rond de top van de pas ontmoeten we herders die hun yaks en schapen laten grazen op de zomerweiden. We dalen af naar de Chendebi Chorten en rijden zo naar de schitterend gelegen dzong van Trongsa, de grootste van Bumthang. In de namiddag gaat het verder naar Bumthang over een bergpas met indrukwekkende Himalayazichten. Via de Chumi Vallei bereiken we de district hoofdstad Jakar waar we verblijven in een stemmige, familiale lodge. Het is een vrij lange reisdag, maar de vele stops en bezienswaardigheden onderweg maken het absoluut de moeite waard.

Monnik in Trongsa Bhutan

De 4 valleien van Bumthang zijn het boeddhistische hartland van Bhutan. Talloze tempels, schrijnen, heilige plekken,… zijn er gewijd aan Guru Rinpoche en andere boeddhistische heiligen. We blijven 2 nachten in Bumthang en maken een selectie uit de mooiste plekjes.

Vanuit Jakar maken we een lichte wandeling langs de rivier voor een bezoek aan de Jambay Lakhang en de Khurje Lhakhang. Nabij het klooster van Tamsing wonen we de Tamsing Pala Choepa bij, een festival ter ere van Pema Lingpa, de Schattenzoeker die overal in de Himalaya op zoek ging naar relikwieën van Guru Rinpoche (onder voorbehoud – het gebeurt dat het festival op het laatste moment verplaatst wordt)
De volgende dag bezoek aan de meest oostelijke vallei van het Bumthang-district: Ura. Hier leven de bewoners hoofdzakelijk van de teelt van yaks en vee. Het is een heel landelijk gebied met tal van kleine dorpen. Onderweg stoppen we ook bij Membar Tso, het Brandende Meer.

Bumthang Vallei in Bhutan tijdens rondreis Oost Bhutan

In de ochtend verlaten we Bumthang en rijden terug richting Wangdue.  In het kleine dorpje Longtey verlaten we de weg en volgen te voet een pad door de bossen dat ons naar een kleine bergpas brengt. Van hieruit dalen we af naar de glaciale vallei van Phobjika, bekend om de indrukwekkende Gangtey Gompa. (ong.3u wandelen).

De volgende dag wonen we de Gangtey Tschechu  bij nabij het gelijknamige klooster, een bont geheel van oude rituelen en kleurrijke maskerdansen. Op het einde van de dag zijn we getuige van de onthulling van de Thongdrul, een immense thanka die van de kantelen van de gompa naar beneden wordt gerold.

Gangtey Gompa in Phobjika Vallei Bhutan

We rijden terug over de Dochu La en dalen af naar Thimphu. Net voor we de stad bereiken, bezoeken we nog kort de oudste dzong van Bhutan: Simthoka.  Nadien gaat het verder naar de Samenvloeiing van de 2 Heilige Rivieren. Een kleine uurtje later bereiken we dan Paro. Afhankelijk van het uur van aankomst, brengen we nog een bezoek aan Paro Stad.

Paro Dzong Bhutan

Uitstap (te voet, kan deels ook per paard) naar het iconische beeld van Bhutan: Takstang (Tiger’s Nest), een boeddhistisch klooster dat 900m hoog boven de vallei van Paro tegen een rotswand hangt. In de namiddag brengen we nog een bezoek aan de Rimpong Dzong en aan het Nationale Museum.

Tigers Nest Bhutan

In de ochtend transfer naar de luchthaven en vlucht naar Delhi over de Himalaya. Er is in Delhi een hotel voorzien nabij de internationale luchthaven in functie van het vertrek van de vlucht naar Europa. In de late avond of rond middernacht vlucht huiswaarts naar Europa.

De reis kan uiteraard ook verlengd worden in Bhutan of India.

Praktisch

Data: 29 september tot 12 oktober 2022

Prijs per persoon:

Bij inschrijving voor 1 januari 2022: € 4750

Bij inschrijving na 1 januari 2022: € 4850

Bij inschrijving na 1 juli 2022: € 4950

minimum 7, max. 12 deelnemers

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 500

INBEGREPEN

 • Vluchten Brussel – Delhi – Brussel
 • Vluchten Delhi – Paro-Delhi
 • Luchthaventransfers in Delhi
 • Alle transport ter plaatse met privé-vervoer met chauffeur
 • alle overnachtingen volgens programma (hotels en lodges)
 • Alle maaltijden in Bhutan (volpension)
 • Alle excursies, toegangsgelden en monastery fees
 • Bhutanese toeristentaksen en Development Fee
 • Visum voor Bhutan
 • Diensten van lokale Engelstalige gidsen en chauffeurs
 • Nederlandstalige reisbegeleider
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Bhutan
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Eventuele maaltijden in Delhi
 • Fooi lokale gidsen
 • Transitvisum India

Deze groepsreis Bhutan mikt op geïnteresseerde wereldreizigers die open staan voor nieuwe ervaringen. Bhutan is een heel aparte bestemming die men vooral moet ‘ervaren’. Regelmatig maken we lichte wandelingen om te genieten van de natuur. Er is ook tijd voldoende om te fotograferen.

We wonen twee boeddhistische feesten bij. In plaats van het grote toeristische festival van Thimphu (dat in dezelfde periode doorgaat) opteren we voor 2 kleurrijke, traditionelere festivals. Een respectvolle houding is daarom vereist.

We overnachten in degelijke standaard hotels type***.

Qua fysieke conditie stelt deze reis geen eisen: iedereen met een normale gezondheid en een actieve instelling kan deelnemen.

Deze groepsreis Bhutan wordt begeleid door reisbegeleider Hugo D’Hauwe en  Chultrim, reeds jaren een van onze vaste ‘senior guides’ in Bhutan. Hij spreekt vlot Engels en zal je met veel fierheid inwijden in de rijke tradities van zijn vaderland. Vlot in de omgang en altijd klaar voor een grapje (weliswaar met de nodige Bhutanese reserve) heeft hij al veel harten van onze reizigers gestolen.

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief