BHUTAN

Op trekking in Bhutan

Vraag offerte Offerte

overzicht

Door zijn ongerepte natuur is Bhutan een prachtige bestemming voor trekkings en wandelreizen. Van ontspannen tochten door groene valleien tot sportieve tochten van meerdere weken over hoge bergpassen. In Bhutan vind je het allemaal.

Hoewel de Himalayatoppen in Bhutan ‘slechts’  7000m hoog zijn,  is het Himalayagevoel er toch compleet. De natuur in Bhutan is ongerept en eenmaal je uit Thimphu of Paro vertrokken bent, kom je nog nauwelijks nog grote dorpen tegen. Vaak kruisen alleen enkele yakherders je pad.

Anders dan in Nepal, heb je in Bhutan geen lodges om te overnachten in de bergen. Alle trekkings gebeuren in een kampeerformule. Zelfs met zijn tweetjes krijg je een volledig team van gidsen, koks en paardendrijvers mee. Elke avond worden de tenten opgeslagen op een leuk plekje, weg van de wereld. Je hoofdbagage wordt vervoerd met lastdieren. De kok zorgt voor eenvoudige, maar lekkere maaltijden zodat je er de volgende dag weer volledig tegen aan kunt.

Een alternatief voor wie liever niet kampeert, zijn onze hotelwandelreizen.  Je maakt dan dagelijks wandelingen en geniet elke avond van het comfort van je hotel. Je verplaatst je per wagen tussen de verschillende regio’s.

Trekking in Bhutan

  • Zeer exclusief: nauwelijks toerisme
  • Van enkele dagen tot enkele weken
  • Volledig verzorgde kampeerformule
  • Aangepast op jouw maat

Enkele mogelijkheden

De Druk Path Trek is de bekendste trekking in Bhutan. In 5 tot 6 dagen wandel je van Paro naar Thimphu. Je volgt grotendeels een oude handelsroute die beide steden verbond toen er nog geen wegen waren.

Tijdens deze relatief korte trekking krijg je een idee wat de Himalaya in Bhutan zo apart maakt: zichten op witbesneeuwde toppen, dichte loof- en naaldbossen, visrijke meren, een afgelegen boeddhistisch klooster dat zo uit een fotoboek lijkt te zijn weggelopen…

De Druk Path Trek gaat over enkele passen van 4000m. Vooral de eerste dag is vrij pittig met meer dan 1000 hoogtemeters vanuit Paro. Nadien wandel je steeds tussen de 3400 en de 3800m. Dagelijks wandel je ongeveer 4 tot 5 uur.

De ideale periode voor deze trek loopt van eind februari tot juni en van september tot eind november

Ook de Jomolhari Trek wordt terecht een klassieker genoemd. De trek gaat naar de voet van Mount Jomolhari (7314m), een van de heiligste bergen van Bhutan.

De klassieke Jomolhari trekt neem 9 tot 10 dagen in beslag, al zijn er verschillende mogelijkheden om in te korten en te verlengen.

Net als op de Druk Path Trekking krijg je hier opnieuw een mooi beeld van de verschillende landschappen in de Bhutanese Himalaya. Alleen gaat het hier nog hoger en benader je bij momenten de grens van de 5000m. Ook de dagtrajecten zijn langer (gemiddeld 7u stappen) en de kampeerplaatsen liggen vaak op een hoogte van 4000m.

De ideale periode voor deze trek is van april tot juni en van september tot november

Deze korte trekking naar het dorpje Samtengang loopt over lage hoogtes en is dan ook een van de eenvoudigste van Bhutan. Het is een mooie instapreis voor wie wil kennis maken met trekking in Bhutan.

De trek speelt zich af in de heuvels rond de lagergelegen Punakha vallei  en gaat dus minder hoog dan Druk Path. Je wandelt van dorp naar dorp over goed begaanbare paden, steekt rivieren over langs spectaculaire hangbruggen en hebt zichten over oneindige terrasvelden met de witbesneeuwde pieken van de Himalaya.

De dagafstanden zijn niet zo lang: dagelijks wandel je ongeveer 4 uur. Geoefende stappers doen de trek in een tweetal dagen, al doen de meeste trekkers er een 3 tot 4 dagen over. Op die manier kan je volop genieten van de couleur locale in de dorpen.

Door de lagere hoogtes, kan deze trekking ook tijdens de wintermaanden gewandeld. De ideale periode loopt van september tot december en van februari tot juni.

Deze uitdagende tocht van maar liefst 220km brengt je in een kleine 2 weken van Paro helemaal naar Gasa, een afgelegen district niet zo ver van Punakha. Het eerste deel van de trek volgt de Jomolhari route, maar dan buig je af in oostelijke richting naar Laya. Hier woont een van de grootste geïsoleerde gemeenschappen van Bhutan. De bewoners spreken een apart dialect en hebben een typische klederdracht. Vooral de vrouwen zijn opvallend met hun lange haren en puntige bamboehoedjes.

Wie op zoek is naar een sportieve trektocht door Bhutan zit absoluut goed met de Laya Gasa Trek. Je steekt verschillende hoge passen over tussen de 4500m en de 5000m, doorkruist alpiene landschappen, geniet van typische wildlife als Blauwschapen en Takin en maakt kennis met yakherders in afgelegen nederzettingen.

Een uitstekende conditie is absoluut vereist voor deze mooie tocht.

De beste periode loopt van half september tot half november en van half april tot juni.

 

Er zijn tal van trektochten mogelijk in Bhutan. Ook de valleien van Bumthang en Phobjika lenen zich bijvoorbeeld uitermate voor een meerdaagse wandeltocht.

Wie echt op zoek is naar het ultieme avontuur kan mee op de Snowman Trek. Deze wordt beschouwd als een van de stevigste treks ter wereld waarbij je in 3 weken helemaal van Thimphu naar het afgelegen Lunana district wandelt. Wandeldagen van 9 tot 10u zijn geen uitzondering en vrijwel dagelijks steek je hoge bergpassen over. Enkel voor zeer ervaren trekkers dus. We organiseren deze trek enkel op maat voor kleine groepen vanaf 5 personen.

Contacteer ons met je wensen rond een trekking in Bhutan. We geven je graag advies.

Een trekking in Bhutan staat garant voor genieten in een ongerepte bergwereld weg van de platgetreden paden

Praktisch

De beste periode om op trekking te gaan in Bhutan loopt van half september tot december en van maart tot juni.  Een aantal lagere trekkings kunnen vroeger op het seizoen of zelfs tijdens de wintermaanden.

De prijzen van de verschillende trekkings worden grotendeels gedekt door het vaste dagbedrag. Toch geldt voor een aantal trekkings een beperkte toeslag wegens de hoge logistieke kosten.

De prijs van elke trekking is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie voor en na de trek, en bijkomend programma. Wij werken elke trekking in Bhutan uit op maat.

Voor en na de trekking kan je overnachten in een van onze comfortabele hotels.

Tijdens de trekking overnacht je in een kampeerformule. Alle kampeermateriaal wordt voorzien: tenten, matjes, tafeltjes, stoeltjes, eetgerei,… Een kok zorgt voor de maaltijden. Je hoeft de tenten niet zelf op te zetten. De hoofdbagage wordt vervoerd met lastdieren.

Trekking in Bhutan is niet te vergelijken met trektochten in andere, meer toeristische delen van de Himalaya. Er zijn sowieso weinig trekkers in Bhutan en soms ontmoet je nauwelijks andere toeristen tijdens je trektocht.

Op sommige langere tochten ben je vaak dagenlang stappen verwijderd van de dichtstbijzijnde weg of nederzetting. De trekkings verlopen grotendeels langs goed begaanbare paden, maar deze zijn niet zo breed en voor de hand liggend als in Nepal bijvoorbeeld. Onze ervaren gidsen zorgen er echter voor dat alles veilig verloopt.

Een antwoord op veel vragen vind je in onze rubriek veelgestelde vragen over Bhutan.

Lees meer over de beste reisperiode

Interessant is ook de algemene info over Bhutan

Wil je een boeddhistisch festival bijwonen. Raadpleeg dan de Festivalkalender Bhutan.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief