INDIA – LADAKH

Groepsreis Ladakh
met Phyang Festival

met Nederlandstalige begeleiding

Vraag offerte Offerte

overzicht

Tijdens deze tweeweekse Groepsreis Ladakh geniet je op korte tijd van al het moois dat Ladakh te bieden heeft. Je doorkruist het gebied van west naar oost en krijgt zo een heel volledig beeld van Klein Tibet.

Naast een ontspannen cultureel gedeelte, staat deze Ladakh reis vooral in functie van de weergaloze landschappen . We reizen over hoge bergpassen, wandelen door idyllische valleien en rijden over een immens hoogplateau naar een van de mooiste meren van de Himalaya.

Culturele toppers als Lamayuru en Hemis worden niet vergeten, maar er is evenzeer aandacht voor couleur locale in kleine dorpen. Nabij Leh, in het boeddhistische klooster van Phyang wonen we een kleurrijk boeddhistisch feest bij. We wandelen van dorp naar dorp in de noordelijke Shamvallei: de beste manier om de grootsheid van de bergen te beleven.

Over de meer dan 5600m hoge Khardung La pas, gaat het naar de groene vallei van Nubra, een van de meest vruchtbare delen van Ladakh. Je vindt er echter ook Bactrische kamelen die rondstruinen door een landschap van rollende zandduinen. Een bevreemdend zicht op bijna 3500m hoogte.

Afsluiten doen we aan het immense meer van Tso Moriri, gelegen op het Changtang Plateau en in de zomermaanden een pleisterplaats voor seminomadische herders.

Een korte, maar intense groepsreis Ladakh voor reizigers die graag veel zien in een korte periode en die houden van een aangename natuurwandeling op tijd en stond.

Hoogtepunten van deze reis

 • Het uitgestrekte meer van Tso Moriri
 • Het boeddhistisch festival van Phyang
 • De kloosters in de Indusvallei
 • Wandelen door de vallei van Sham
 • de Nubra Vallei en de Khardung La
 • Nederlandstalige begeleiding

dag per dag

Vlucht naar Delhi vanuit Europa. Bij aankomst transfer naar de binnenlandse luchthaven en vlucht over de Himalaya naar Leh, de hoofdstad van Ladakh op 3500m.

De eerste dag in Ladakh besteden we volledig aan rust en acclimatisatie. Voldoende drinken en je lichaam aan de hoogte laten wennen is de boodschap. De lokale gidsen geven een briefing over het reisverloop en in de avond strekken we even de benen in de oude binnenstad.

Om verder te acclimatiseren, maken we een daguitstap naar enkele mooie boeddhistische kloosters rond Leh. Via het oude koninklijke paleis van Shey gaat het eerst naar de gompa van Thikse. Thikse ligt als een citadel bovenop een heuvel en biedt mooie uitzichten op de vallei. Het klooster gaat prat op een van de grootste boeddhabeelden van Ladakh.
Na de lunch bezoeken we Hemis, een van de belangrijkste kloosters binnen het Tibetaans boeddhisme. Jaarlijks gaat hier een van de bekendste boeddhistische feesten door, maar er is altijd wel iets te beleven in de verschillende tempels en gebedsruimtes. Na het bezoek aan de gompa wandelen we verder naar Hemis Village langs een mooie mani-muur.

Thikse klooster in Ladakh

Een vijftiental kilometer buiten Leh ligt de gompa van Phyang. Elk jaar gaat in dit indrukwekkende klooster een kleurrijk boedhistisch festival door: monniken voeren er maskerdansen op, eeuwenoude rituelen worden uitgevoerd,… Vanuit de hele omgeving zakken Ladakhi op hun paasbest af naar dit gebeuren. We wonen een van de 2 dagen van het festival bij en brengen ook een bezoek aan het klooster en aan de indrukwekkende omgeving. Overnachting in Leh.

Boeddhistische Festivals in Ladakh

We verlaten Leh in westelijke richting en volgen een slingerende route door de bergen. Na een korte stop bij de samenvloeiing van de Indus en de Zanskar in Nimmo, bereiken we Alchi. Alchi Choskor is een religieuze enclave met eeuwenoude tempels die versierd zijn met prachtige muurschilderingen. De Unesco riep de tempels uit tot Werelderfgoed. Het is er ook aangenaam toeven in het kleine dorp. Na de middag rijden we verder naar Ule. We verblijven er in stemmige bungalows op een klif boven de Indus.

Korte transfer naar Hemis Shukpachen, een van de grotere dorpen in de Shamvallei en het startpunt voor een wandeltocht. In een vijftal uur wandelen we op een rustig tempo tot het dorpje Temisgam, de oude hoofdstad van West Ladakh. Nu is het echter een uitgestrekt dorp dat zich als een wit lint door een groene vallei slingert. We verblijven in het gezellige Naamra Hotel.

Trekking in de Shamvallei Ladakh

Per wagen gaat het verder naar Lamayuru, ongetwijfeld een van de bekendste kloosters in de Himalaya. We nemen de ‘oude’ bergroute om naar het klooster te rijden en hebben zo een prachtig zicht op het maanlandschap waarin het hoofdkwartier van de Roodkappen-sekte ligt. We wandelen in de omgeving en keren dan door een nauwe kloof terug naar onze eerdere overnachtingsplek in Uleyokpo.

Lamayuru Gompa in Ladakh

Rustige terugkeer naar Leh langs de Indus. We hebben alle tijd om onderweg te genieten van zichten op de Ladakh-keten en op het Zanskar-massief. We houden ook nog halt bij het Fort van Basgo en bij de gompa van Likir, bekend om zijn grote boeddhabeeld.In de namiddag arriveren we opnieuw in Leh waar we overnachten.

Likir klooster in Ladakh

Het letterlijke hoogtepunt van de reis: 40km haarspeldbochten brengen ons op de top van de Khardung La (5620m), een van de hoogst berijdbare bergpassen ter wereld. De pas vormt de toegang tot de vruchtbare Nubra Vallei, een lappendeken van kleine dorpen, boomgaarden en meanderende stroompjes. We hebben ruim de tijd om de vallei te verkennen en gaan o.m.  naar de zandduinen van Hunder en de imposante gompa van Diskit. Eventueel kan er ook een wandeling ingelast worden naar het heilige meer van Yarab Tso.

Op dag 11 keren we in de namiddag terug naar Leh.

monniken aan het klooste van Diskit in de Nubra Vallei

Over het Changtang-plateau rijden we naar Tso Moriri, een van de mooiste meren van de Himalaya, met een steeds wisselende kleur naargelang van de stand van de zon.  Witbesneeuwde pieken vormen een mooie achtergrond. De rit over het Changtang-plateau is vrij lang, maar geregeld is er tijd om te stoppen voor een korte wandeling of om te fotograferen. We maken rond het meer ook kennis met de seminomadische herders die er met hun kuddes geiten en schapen verblijven tijdens de zomermaanden. Zij staan o.m. bekend om de uitstekende Pashmina-wol die de dieren opleveren.

Op dag 14 rijden we terug naar Leh.

het meer van Tso Moriri in Ladakh

In de ochtend transfer naar de luchthaven en vlucht naar Delhi over de Himalaya. Er is in Delhi een hotel voorzien nabij de internationale luchthaven in functie van het vertrek van de vlucht naar Europa.

in de late avond of rond middernacht vlucht huiswaarts naar Europa.

De reis kan uiteraard ook verlengd worden in Ladakh of elders in India.

Ladakh wordt ook wel Klein Tibet genoemd: je vindt er indrukwekkende boeddhistische kloosters die zo uit een fotoboek lijken weggelopen te zijn

Praktisch

Data: 12 juli tot 27 juli 2023

Prijs per persoon: € 3375

 

Vluchten zijn inbegrepen vanuit Brussel

minimum 8, max. 12 deelnemers

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 520

INBEGREPEN

 • Vluchten Brussel – Delhi – Brussel
 • Luchthaventaksen zoals gekend op 03/09/2023
 • Vluchten Delhi – Leh– Delhi (inclusief 15kg hoofdbagage + 7 kg hand)
 • Alle transport ter plekke met comfortabele wagens met chauffeur
 • alle overnachtingen volgens programma (hotels, guesthouses, lodges)
 • Alle maaltijden in Ladakh (3 maaltijden per dag)
 • Kamer met ontbijt in Leh en Delhi
 • Permits voor Tso Moriri en Nubra
 • Alle excursies, toegangsgelden en monastery fees
 • Diensten van lokale Engelstalige gidsen en chauffeurs
 • Nederlandstalige reisbegeleider met ervaring in Ladakh
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Leh / Delhi
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Eventuele maaltijden / excursies in Delhi
 • Lunch en diner bij verblijf in Leh
 • Fooi lokale gidsen

Deze groepsreis Ladakh stelt geen zware fysieke eisen. De wandelingen gebeuren op een ontspannen tempo en zijn niet prestatiegericht. De wandeling tussen Hemis Shukpachen en Temisgam op dag 6 kan eventueel overgeslagen worden en er kan met de wagen meegereden worden. Een actieve instelling en goede gezondheid zijn wel vereist. Toch verblijf je vrijwel continu op grote hoogte tussen de 3500 en de 4000m, wat het inspannender kan maken.

Enkele lange ritten per wagen langs slechte wegen vragen toch wel wat  doorzettingsvermogen. Om het comfortabel te houden gebruiken we voor een groep van 12 vier voertuigen met voldoende ruimte voor de bagage.

We verblijven in kleine hotels, maar ook in eenvoudige guesthouses en vaste tentenkampen met beperkt comfort.

 

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid

Schrijf je in op onze nieuwsbrief