Shimla – Dharamsala – Amritsar

De Foothills van de Himalaya

Vraag offerte Offerte

FOOTHILLS OF THE HIMALAYA

De uitlopers van de Indische Himalaya zijn een prachtig gebied boordevol afwisseling. Groen beboste valleien, uitgestrekte boomgaarden en een aangenaam klimaat maken dit een ideale reisbestemming in het najaar en het voorjaar. De regio telt een aantal culturele toppers om U tegen te zeggen en biedt een perfecte mix tussen cultuur en natuur.

Tijdens deze inspiratiereis bezoek je ondermeer Amritsar, de hoofdstad van de Sikh-religie met zijn bekende Gouden Tempel. Het gaat ook naar Dharamsala, het ballingsoord van de Dalai Lama en de grootste boeddhistische gemeenschap buiten Tibet.

In Shimla maak je kennis met de ‘grandeur’ van de Britse kolonialen. De Britten gebruikten dit mooi gelegen bergstadje als hun zomerhoofdstad wanneer het op de laagvlaktes te heet werd en overal tref je er restanten van een nostalgisch verleden.

 

Onderstaande reisroute is maar een aanzet. Er zijn tal van mogelijkheden om de reis te verlengen, om lichte wandelingen in te lassen of om te verblijven in schitterende hotels waar de sfeer van lang vervlogen tijden hangt.

Hoogtepunten

  • De Gouden Tempel in Amritsar
  • Boeddhisme in Dharamsala
  • De groene Kangra Vallei
  • Zichten op de Himalaya
  • De Britse Zomerhoofdstad Shimla
  • Per Toy Train door de bergen

Reis langs Dharamsala - Shimla en Amritsar

Vlucht vanuit Europa naar Delhi. Onze medewerkers verwelkomen je op de luchthaven en brengen je naar een hotel naar keuze vlakbij de luchthaven (afhankelijk van je aankomstuur). Later op de dag neem je een korte binnenlandse vlucht of een sneltrein naar Amritsar.

Transfer naar het hotel en tegen de avond een eerste bezoek aan de bekende Gouden Tempel voor het bijwonen van de ceremonie waarbij het Heilige Boek van de Sikhs ter slapen wordt gelegd.

In de voormiddag breng je een bezoek aan Amritsar waarbij de focus opnieuw ligt op de Gouden Tempel en de bezienswaardigheden in de buurt. Zo kan je er ondermeer even binnenkijken in de immense keukens waar dagelijks duizenden maaltijden worden bereid voor de talloze pelgrims. Neem ook even de tijd om rustig het komen en gaan te observeren van de talloze gelovigen die van overal in India afzakken naar de bekende tempel.

In de namiddag rijden we richting Wagah, de grenspost met Pakistan. Elke avond wordt hier (symbolisch) de grens tussen India en Pakistan gesloten met een ceremonie waarbij haantjesgedrag nooit ver weg is. Vanop de tribune juichen de toeschouwers hun grenswachten toe terwijl ze het dagelijkse ritueel opvoeren.

Overnachting in Amritsar.

We beginnen aan een prachtige rit door de uitlopers van de Himalaya. Omringd door mooie bergtoppen en groen beboste heuvels rijden we in een 6-tal uur richting Dharamsala. Onderweg is er uiteraard tijd om te stoppen voor foto’s en om van de natuur te genieten.

Dharamsala heeft zijn bekendheid vooral te danken aan 1 inwoner: de Dalai Lama. De leider van de Tibetaanse boeddhisten leeft er al decennia in ballingschap en een grote Tibetaanse gemeenschap heeft zich in Dharamsala gevestigd. ‘Klein Lhasa’ is dan ook de bijnaam van het stadje. Er zijn tal van boeddhistische kloostertjes, onderwijsinstellingen en verblijfplaatsen voor pelgrims. Je waant je er dan ook in Tibet (maar dan zonder de hoogte!).

Tijd voor een uitgebreid bezoek aan Dharamsala en het nabij Mc Leod Ganj. We bezoeken ondermeer de residentie van de Dalai Lama en het Norbu Linga Instituut dat zich inzet voor het behoud van de Tibetaanse cultuur. Het is ook zeer aangenaam om door de verschillende buurtjes van de stad te slenteren en de kleurrijke Tibetanen bezig te zien.

Een korte rit vandaag door de Kangra Vallei naar het mooie dorp Pragpur. Onderweg genieten we van de natuur en houden we even halt bij een theeplantage.

Pragpur is een ‘heritage village’ met kleine pittoreske kasseistraatjes.. Het is er leuk rondwandelen tussen de oude huizen met lemen muren en eeuwenoud houtsnijwerk. ‘Prag’ betekent ‘pollen’ in het Sanskriet en ‘pur’ betekent ‘vol van’. En dat is zeker van toepassing als in de lente overal in de vallei de appelboomgaarden in bloei staan.

Je verblijft er in Judges’ Court, een oude residentie waar een nostalgische sfeer hangt.

We rijden weer een stukje hoger naar Shimla op 2200m. ‘Queen of the Hills’ werd deze stad ooit genoemd en dat is niet gelogen want de Britten vestigden er hun zomerhoofdstad als het op de laagvlaktes te heet werd. Overal in de stad tref je dan ook restanten van de Britse aanwezigheid. Shimla is prachtig gelegen tussen dichte pijnbossen met de Himalaya op de achtergrond. Tijdens een wandeltour door de stad bezoek je o.m. de Christ Church, de Mall en de Jakhu Tempel gewijd aan de apengod Hanuman.

Met de kleine toy train rijd je vandaag verder naar Kalka. Een rit van zo’n 5u die zich door de bergen slingert en je door meer dan 100 oude tunnels brengt. Vanuit Kalka gaat het per sneltrein verder naar Delhi.

Transfer naar hotel vlakbij de luchthaven

Vlucht naar Europa.

De perfecte reis door de uitlopers van de Himalaya met bezoeken aan Amritsar, Shimla en Dharamsala

Praktisch

Reisperiode

De beste periode voor deze reis situeert zich tussen oktober en april. 

In het voorjaar staat alles in bloei. Het najaar kan kouder zijn, maar de luchten zijn dan over het algemeen helderder en het zicht op de bergen is beter.

Ook in de zomermaanden kan je deze reis maken, maar regenval is dan zeker mogelijk en in de lagere delen lopen de temperaturen flink op.

Op elke locatie zijn verschillende accommodatie-opties gaande van nette standaardhotels tot luxueuze hotels met vaak een nostalgisch tintje. We doen je graag een aantal suggesties in functie van je budget.

Heel apart in Shimla is het prachtige Windflower Hall. 

 

Op alle reizen heb je een comfortabel voertuig met chauffeur ter beschikking. Bij de bezoeken is er een Engelstalige gids voorzien. Hij / zij fungeert als je aanspreekpunt, regelt alle praktische aspecten van de reis en geeft je alle info over de cultuur en natuur van het gebied.

De reis verloopt NIET op grote hoogtes: je verblijft in de heuvels die de uitlopers vormen van de Himalaya. Vanop verschillende locaties heb je wel prachtige zichten op de witbesneeuwde bergen. Het hoogste punt is Shimla (2200m).

Deze inspiratiereis is op zich al een mooi programma, maar ze kan uiteraard ook op maat verlengd worden. Zo kan je vanuit Shimla bijvoorbeeld verder noordelijk reizen richting Ladakh of Spiti.

Veel reizigers combineren dit gebied ook met een bezoek aan Rishikesh en Haridwar, of koppelen er een klein stukje Rajasthan met de Taj Mahal aan.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief