Karnataka

Ongekend Karnataka en Goa

Vraag offerte Offerte

Inspiratiereis Karnataka en Goa

De Indische deelstaat Karnataka ligt zo een beetje verloren net boven Kerala en Tamil Nadu in het Zuiden. Toch is het een zeer authentiek gebied met een aantal culturele sites om U tegen te zeggen. Hampi doet ongetwijfeld een belletje rinkelen, maar er valt nog heel wat meer te beleven.

Naast de rijke cultuur maak je tijdens een reis door Karnataka ook kennis met het échte India in godvergeten plattelandsdorpjes. Niets wereldschokkends, maar onweerstaanbaar authentiek, ver weg van het massatoerisme. Karnataka is enorm uitgestrekt dus een paar lange autoritten horen erbij. Onderweg ervaar je echter een kleurrijk India dat je ongetwijfeld zal verbazen.

De reis start in de bruisende metropool Bangalore en gaat dan noordwaarts richting Belur en Halebid. Van hieruit arriveer je in de oude stad Hampi, eertijds de hoofdstad van het Vijayanagara rijk. De volledige stad werd in de 16de eeuw tijdens een oorlog met de moslims met de grond gelijk gemaakt. Tal van oude tempels, paleizen en forten doorstonden echter de tand des tijds. De meer dan 20km² grote site werd uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed.

Eindigen doen we in Goa, vooral bekend als strandbestemming, maar ook beladen met Portugese koloniale geschiedenis. Je kan er genieten van een kort verblijf aan zee of je kan enkele nostalgische excursies maken naar koloniale stadjes.

Deze reisformule is volledig op maat aanpasbaar en kan probleemloos verlengd worden met bijvoorbeeld een bezoek aan Mysore en aan de Wayanad in Noord Kerala . Met meer dan 25 jaar ervaring in India hebben we zeker nog een aantal unieke plekjes of activiteiten in de regio verrassen.

Hoogtepunten Karnataka

  • Unesco Werelderfgoed in Hampi
  • De tempels van Belur en Halebid
  • Weinig toerisme
  • Het tropische Goa

Inspiratiereis Karnataka en Goa

Vlucht naar Bangalore. Bij aankomst verwelkoming door MyHimalaya vertegenwoordiger en transfer naar een comfortabel hotel in het centrum van de stad of nabij de luchthaven.

a het ontbijt vertrek naar Mysore, een rit van zo’n 150km. Onderweg bezoek aan het Fort van Srirangapatna, eertijds de hoofdstad van Sultan Tippu. In de loop van de namiddag aankomst in Mysore, de stad van het sandelhout. Checkin in hotel naar keuze en vrije tijd om even te verpozen of om een korte stadswandeling te maken.

De volgende  ochtend pikt de gids je op voor een bezoek aan Mysore. Je start met een bezoek aan het City Palace, ontworpen door de Britse architect Henry Irwin in Indo Saraceense stijl. Het was decennialang het paleis van de lokale prinselijke familie en ademt nog steeds de grandeur van vervlogen tijden. Nadien rijd je naar de top van de Chamundi Hill voor een prachtig zicht over de hele stad. Je treft er ook een gigantisch beeld van een Nandi aan. Deze stier wordt vereerd als het rijdier van de Hindoegod Shiva.

Na de middag breng je nog een bezoek aan Somnathpur, waar we een van de mooiste Hoysala-tempels van Zuid India aantreffen: een prachtig bouwwerk met ingewikkelde bas-reliefs waarop figuren en verhalen uit de Indische mythologie zijn afgebeeld.

Vanuit Mysore rijd je een 2-tal uur noordwaarts naar  Sravanabelagola, een van de belangrijkste pelgrimsplaatsen van de Jaïn. Het gigantische beeld van Gomateshvara, de zoon van de eerste verlichte wijze van het jaïnisme domineert de site. 700 treden voeren je samen met de pelgrims tot bij de voeten van het beeld.

Over het Deccan-plateau reis je verder naar het dorpje Chikamagalur, waar een prachtig hotel op je wacht.

Daguitstap vanuit Chikamagalur naar Belur en Halebid. Beide tempelcomplexen stammen uit de periode van de Hoysala koningen die van de 11de tot de 13de eeuw over dit deel van India regeerden. De tempels hebben prachtige basreliëfs die belangrijke gebeurtenissen uit de Indische mythologie vertellen en vaak een erotisch karakter hebben. Ze behoren tot de absolute hoogtepunten van de oude Indische tempelkunst.

Vroeg uit de veren voor een lange rit van zo’n 7u naar Hampi. Onderweg kan je de benen strekken in en nabij het Fort van Chitradurga. Hampi is een van de belangrijkste sites van India en een must voor elke cultuurliefhebber. Je hebt er zeker 2 volle dagen nodig om de grootsheid van de oude stad te bevatten.

Hampi was de hoofdstad van het Vijayanagara-rijk, het machtigste keizerrijk ooit van India. Hun rijkdom was gebaseerd op de handel in specerijen en katoen. Terecht is de site opgenomen op de lijst van het werelderfgoed, maar ook de omgeving met indrukwekkende ‘keienvelden’ en rotsformaties is de moeite waard.

Tijdens je 2-daags verblijf in Hampi bezoek je o.m. de Virupaksha Tempel, een ondergrondse Shiva Tempel, de oude olifantenstallen, de Vittala-tempel met zijn prachtige beelden,… Maar het is er ook gewoon aangenaam toeven om, gezeten op een rotsblok, op te gaan in de rust en de stilte van deze bijzondere plek.

Hoewel er wel wat accommodaties in de buurt te vinden zijn, verblijven wij meestal in het prachtige Evolve Hampieen oud paleis waar je je zo terug in de tijd waant terwijl je toch geniet van zalig modern comfort en een topservice. Het ligt bovendien uitstekend op een 4-tal km van de site.

Eventueel kan je nog een dagje langer in Hampi blijven voor een daguitstap naar de grotten van Badami en de oude site van Pattadakal. 

We rijden westwaarts naar het tropische Goa. Sinds jaar en dag is Goa beroemd (of berucht, zo je wenst) als dé strandbestemming in India. Waar enkele decennia terug enkel wat oude hippies in de kustdorpen logeerden heeft op sommige plekken het massatoerisme toegeslagen. Gelukkig beperkt zich dit tot een enkele badplaatsen en resorts. Als je niet zo gesteld bent op Full Moon Parties zijn er in Goa nog leuke, rustige plekjes genoeg te vinden. Niettemin is de sfeer er zeer relax en is het een mooie plek om je India-reis af te sluiten.

Als je de kust verlaat en het binnenland intrekt, ontdek je al gauw een ander Goa dat veel traditioneler en authentieker is. Stadjes als Panjim en Margao hebben nog heel wat herinneringen in petto aan de Portugese kolonisatoren.

Goa heeft een ruim aanbod aan accommodaties naar ieders smaak. Exotische luxe-resorts, exclusieve boetiekhotels, familiegerichte strandhotels,.. We adviseren je graag een rustige plek naar wens. Een van onze persoonlijke favorieten is het kleinschalige Ahilya by the Sea

Transfer naar de luchthaven van Goa en vlucht huiswaarts via Mumbai.

Je kan de reis uiteraard ook verlengen met een langer verblijf in Goa of elders in India.

Een ongerept stukje India met de unieke werelderfgoedsite van Hampi en einde aan de tropische stranden van Goa

Praktisch

Reisperiode

De beste reisperiode voor deze reis situeert zich van oktober tot april-mei. December-januari zijn de topmaanden. Hoe dichter bij de zomer, hoe warmer het wordt.

Tijdens onze zomermaanden (juni tot september) is het in dit deel van India moesson. Het kan dan erg warm worden en er is soms stevige regenval.

Prijzen

Prijzen zijn afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, gekozen kamertypes en eventuele extra activiteiten. Reken op een € 3500 –  € 4000 per persoon in comfortabele hotels met privé-begeleiding.

De accommodaties die we gebruiken dragen bij tot het karakter van de reis: een exclusieve jungle lodge, een luxueus gastenverblijf op een specerijenplantage, een oud paleis, een, een kleinschalig boetiekresort aan het strand.

We kunnen de reisroute aanpassen aan je budget, maar bepaalde voorgestelde overnachtingen maken wezenlijk deel uit van het karakter van de reis.

Op alle reizen heb je een comfortabel voertuig met chauffeur ter beschikking. De chauffeur zorgt voor alle praktische regelingen gedurende de reis. Tijdens de bezoeken word je vergezeld door een Engelstalige gids. Hij geeft je alle info over de cultuur en natuur van het gebied.

Hoewel er een 2-tal onvermijdbare lange autoritten in deze reis zitten, verloopt de route op een rustig tempo waarbij er tijd is om onderweg te genieten en waarbij af en toe een rustpunt kan ingelast worden.

 

Bovenstaande inspiratiereis geeft je slechts een idee van de reismogelijkheden in  India. Er zijn nog tal van andere routes, bezienswaardigheden,… die we graag in je programma opnemen.

Je zou deze reis bijvoorbeeld ook kunnen starten in Kerala of Tamil Nadu, en er een zeer complete Zuid India reis van kunnen maken. Je hebt dan wel meer tijd nodig.

Heb je zelf zaken die je zou willen bezoeken of heb je zelf een route in gedachten ? Laat het ons weten en we geven je eerlijk en correct advies over de haalbaarheid van je plannen.

Elke reiziger is anders en heeft andere verwachtingen. Daarom werken we elke reis volledig uit op jouw maat, zowel qua programma als qua accommodaties.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief