INDONESIE

Mount Bromo en Bali

Offerte vragen Offerte

overzicht Oost Java en Bali

Een kort bezoek aan Oost Java en dan met volle teugen genieten op Bali.

Deze korte inspiratiereis verloopt op een rustig tempo en laat je op korte tijd proeven van verschillende facetten van Java en Bali. In Java bezoek je een indrukwekkende vulkaan. Op Bali verblijf je voornamelijk in het kunstenaarsdorp Ubud van waaruit je een ontspannen fietstocht maakt en ondergedompeld wordt in de culinaire en culturele tradities van het Goden Eiland.

De reis wordt, hoe kan het ook anders, afgesloten met een verblijf in een van de prachtige badplaatsen aan de kust.

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet: er zijn tal van andere mogelijkheden om de reis in te vullen en we hebben nog verschillende topaccommodaties in petto voor wie op zoek is naar dat tikkeltje meer. We werken het graag verder met je uit.

Hoogtepunten

  • Zonsopgang bij Mount Bromo
  • Zalig verblijven in Ubud
  • Ontmoet een Balinese familie
  • Fietsen aan de Batur Vulkaan
  • De tempel van Tanah Lot
  • Afsluiten aan een tropisch strand

Oost Java en Bali

Vlucht naar Surabaya vanuit Europa.

Bij aankomst wacht je chauffeur je op aan de luchthaven en brengt je naar het hotel in Malang. Malang is een typisch voorbeeld van een stad die de Hollanders bouwden om aan de hitte te ontsnappen. Ze ligt op een plateau omringd door vulkanen. Hoewel het in de loop der jaren een echte metropool is geworden, vind je er nog mooie restanten van de koloniale architectuur. In een oud café waar de plantage-eigenaars vroeger samen kwamen, kan je er nog steeds bitterballen en kroketten gaan eten.

Na een transfer naar Tumpang, stap je over in een open jeep die je naar de zandzee rond Mount Bromo zal brengen. Onderweg stop je bij de regenboogwaterval van Pelangi, aan de voet van de Semeru-vulkaan. Uiteindelijk arriveer je op de kraterrand van Mount Bromo waar je kan verblijven in een hotel met een spectaculair uitzicht.

Vroeg in de ochtend ga je te voet of per jeep naar een van de spectaculaire uitzichtspunten in de omgeving voor de befaamde zonsopgang boven de Bromo vulkaan. Als de eerste zonnestralen doorbreken, lijkt het wel alsof je in een maanlandschap vertoeft.

Later op de dag keer je terug naar Surabaya.

 

 

Een binnenlandse vlucht brengt je naar het Goden Eiland Bali voor het tweede deel van je reis. Bij aankomst word je naar Ubud gebracht, prachtig gelegen tussen de groene rijstterrassen. Je hebt weinig verbeelding nodig om te beseffen waarom deze omgeving zo inspirerend werkt voor veel kunstenaars.

Ubud is het culturele centrum van Bali met een relaxe vibe, gezellige restaurants en tal van prachtige accommodaties waar je de Balinese gastvrijheid in al zijn aspecten kan ervaren. Iedereen komt er aan zijn trekken en er zijn verblijven voor elk budget.

Vandaag neemt een van onze gidsen je mee naar zijn dorpje in de heuvels rond Ubud. Je maakt kennis met zijn uitgebreide familie die allemaal samen in een grote ‘compound’ wonen. Vol passie vertelt hij je over de Balinese cultuur en gebruiken. Eten hoort daar natuurlijk ook bij ! Samen met de vrouwen des huizes bereid je enkele typische locale gerechten en maak je kennis met de verschillende smaken en specerijen.

Een boeiende dag waarop je een inzicht krijgt in de manier waarop de Balinezen echt leven.

Je overnacht opnieuw in Ubud.

De indrukwekkende Batur Vulkaan domineert grote delen van Bali. Ook hier kan je weer een spectaculaire zonsopgang meepikken, maar nog beter wordt het tijdens deze fietstocht. Samen met een lokale fietsgids rijd je grotendeels ‘downhill’ door het landelijke Bali. Je fietst over kleine paadjes tussen de velden, doorkruist kleine dorpjes en stopt op lokale markten. Overal kent je gids wel iemand en je stopt dan ook regelmatig om een bezoek te brengen aan een lokaal huis of om kennis te maken met de way-of-life in dit traditionele stukje Bali. Op een leuk plekje lunch je in een lokaal restaurantje alvorens naar Ubud terug te keren.

Je vertrekt vanuit Ubud richting kust om je reis op een ontspannen manier af te sluiten. Maar eerst breng je nog een bezoek aan 2 van de mooiste tempels van Bali.

De Pura Taman Ayun ligt midden in een kunstmatig meer. De tempel van Tanah Lot, ligt op een klein rotsachtig schiereiland en is van de meest gefotografeerde tempels ter wereld.

In de namiddag brengen we je naar een van de vele badplaatsen / kust resorts die Bali rijk is. Er is voor elk wat wils en we adviseren je graag bij de keuze van een geschikt verblijfplaats in Seminyak / Sanur of Nusa Dua.

Vrij verblijf aan de Kust in een resort naar keuze

Tijd om Bali vaarwel te zeggen (al wordt het waarschijnlijk een Tot Weerziens). We brengen je naar de Internationale Luchthaven van Denpasar.

Evenzeer kan je de reis nog langer verlengen met een verblijf aan een van de prachtige stranden van Bali. Er zijn tal van badplaatsen en mooie resorts, elk met hun eigen karakter. We vinden er zeker eentje dat je voorkeur kan wegdragen.

Of je kan natuurlijk nog verder doorreizen in Indonesië naar eilanden als Lombok, Flores, Sumba of Sumbabwa… de mogelijkheden zijn onbeperkt

 

De omgeving van Mount Bromo lijkt wel een maanlandschap. Op Bali maak je op een actieve manier kennis met de rijke cultuur en natuur van het Goden Eiland.

Praktisch

Deze reis kan in principe het hele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het seizoen en rekening houdend met de regenperiodes dienen er wel een aantal alternatieven voorzien te worden. We geven je graag advies afhankelijk van de gewenste reisperiode.

Beide eilanden kennen een tropisch klimaat, dus een regenbui is altijd mogelijk. Maar meestal zijn deze kort (en hevig).

De beste periode om naar Java en Bali te reizen situeert zich tussen mei en oktober.

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat en houden daarbij rekening met je verwachtingen qua activiteiten, excursies, hotels,budget… Hoe meer info we van jou krijgen, hoe beter we je een reisvoorstel op jouw maat kunnen aanbieden.

Java en Bali hebben een goed uitgebouwde hotelinfrastructuur.

We werken standaard met een degelijk basiscomfort op onze reizen: gezellige hotels met nette kamers met privé-sanitair. Op sommige plaatsen leggen we standaard de lat wat hoger omdat de verblijven dan wezenlijk bijdragen tot de reisbeleving.

Vooral in Bali is er een behoorlijk aanbod van indrukwekkende tophotels. Architecturale pareltjes in een ongelooflijke omgeving waar je verwend wordt op alle manieren.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de excursies, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een intense reis door Java en Bali te maken.

De reis zoals hier voorgesteld is in principe vlot haalbaar voor mensen die een doorsnee conditie en actieve instelling hebben. De voorgestelde wandelingen zijn niet prestatiegericht, maar hebben eerder tot doel om te genieten van de natuur en de cultuur.

Offerte aanvragen voor je reis op maat

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief