INDONESIE

Ongerept Bali

Offerte vragen Offerte

overzicht Bali Ongerept

Het vakantie-eiland Bali trekt jaarlijks heel wat reizigers aan. Toch zijn er nog heel wat plekjes te vinden waar je kan kennis maken met het traditionele Bali, weg van de drukke badplaatsen. In de buurt van Sidemen en Munduk leven veel Balinezen nog in kleine ladnbouwdorpjes.

Op deze inspiratiereizen nemen we je mee naar het kloppende hart van Bali, naar afgelegen dorpjes tussen de rijstvelden waar je het echte Bali kan ervaren. Je leert hoe de traditionele offergaven worden klaargemaakt, fietst rustig van dorp naar dorp en proeft van de lokale gastronomie.

Uiteraard bezoeken we ook enkele van de mooiste tempels en genieten we van verkoeling bij enkele indrukwekkende watervallen. Eindigen doen we in de omgeving van Candidasa

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet: er zijn tal van andere mogelijkheden om de reis in te vullen en we hebben nog verschillende topaccommodaties in petto voor wie op zoek is naar dat tikkeltje meer. We werken het graag verder met je uit.

Hoogtepunten

  • Actief genieten in ongerept Bali
  • De rijstvelden van Jatiluwih
  • Ontmoet een Balinese familie
  • Het waterpaleis van Tirta Gangga

Ongerept Bali

Vlucht naar Denpasar vanuit Europa.

Bij aankomst wacht je chauffeur je op aan de luchthaven en brengt je naar direct naar Munduk in de noordelijke hooglanden. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de hitte en vochtigheid van de lager gelegen gebieden.

De omgeving nodigt uit tot wandelen: rijstterrassen, tropische jungle en uitgestrekte plantages wisselen elkaar af. In de omgeving zijn ook prachtige watervallen die zeker een bezoekje waard zijn.

Je kan de eerste 2 nachten in Munduk rustig bekomen van de vlucht en je kan op eigen houtje in de omgeving op verkenning gaan. Je hotel voorziet graag ook een gids als je dat nodig vindt.

Afhankelijk van waar je hotel gelegen is, pikt de gids je op voor een korte transfer naar het startpunt van een 2u durende wandeling in de omgeving van Munduk die je naar minder bekende plekjes brengt. Je stapt door de velden, langs kleine dorpjes en door tropische plantages om uiteindelijk bij een mooie waterval te arriveren waar de lunch bereid wordt.

Na de middag gaat het naar het kratermeer van de Tamblingang vulkaan dat je met een houten prauw verkent. Een verfrissende duik is altijd toegelaten.

Na het ontbijt gaat het per wagen naar de watertempel van Pura Ulun Danu Bratan, aan de westelijke oever van het Beratan Meer. Sinds de 11de eeuw is het een belangrijke pelgrimsplek voor de Balinese hindoe-bevolking.

Nadien naar de rijstterrassen van Jatiluwih. Vernuftig waterbeheer en traditionele technieken zorgden er voor dat de vrijwel verticale bergwanden in de loop der eeuwen omgevormd werden tot prachtige rijstvelden die menig fotoboek sieren. De omgeving is dan ook uitgeroepen tot Werelderfgoed.

We overnachten vandaag in Sidemen, in Oost Bali, in een zeer landelijk gebied weg van de klassieke toeristenlocaties.

Samen met je gids maak je een wandeling door de vallei van Sidemen waarbij je kennis maakt met de traditionele manier van leven in verschillende kleine dorpjes. Er is ook een klein ‘kookmoment’ voorzien als introductie op de Balinese keuken. Bij helder weer zijn er prachtige zichten op de Agung Vulkaan die boven de velden en wouden uittorent.

In een klein dorpje leer je onderweg ook hoe de kunstige Balinese offergaven worden gemaakt, toont men je hou je naam in het Sanskrit te schrijven en geniet je van een glaasje traditionele brandewijn in een lokale stokerij.

We verlaten Sidemen en reizen verder naar onze eerste stop: Tirta Gangga, een oud paleis in Oost Bali. Het is vooral bekend om zijn indrukwekkende tuinen en werd gebouwd in de eerste helfst van de 20ste eeuw. Het complex bestaat uit grote waterpartijen, fonteinen en vijvers. Voor Balinese Hindoes is het een favoriete uitstap omdat er ook een aantal mooie tempels in de buurt zijn.

Je rijdt verder naar Tenganan, een dorp van de Bali Aga-stam. Deze bevolkingsgroep leeft nog in traditionele huizen en houdt een aantal oude gebruiken in ere. Ze produceren ook prachtig textiel volgens methodes die van generatie op generatie op worden doorgegeven.

De laatste stop van de dag is de Goa Lawah Tempel in Pessingahan, waar duizenden vleermuizen leven.

We verblijven in de omgeving van Candidasa waar er ook een ruim aanbod van prachtige hotels is.

Vrij verblijf in de omgeving van Candidasa: je kan gewoon genieten van zon, zee en strand of van de faciliteiten van je hotel.

Tijd om Bali vaarwel te zeggen (al wordt het waarschijnlijk een Tot Weerziens). We brengen je naar de Internationale Luchthaven van Denpasar.

Evenzeer kan je de reis nog langer verlengen met een verblijf aan een van de prachtige stranden van Bali. Er zijn tal van badplaatsen en mooie resorts, elk met hun eigen karakter. We vinden er zeker eentje dat je voorkeur kan wegdragen.

Of je kan natuurlijk nog verder doorreizen in Indonesië naar eilanden als Lombok, Flores, Sumba of Sumbabwa… de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Minder bekende plekjes op het toeristische Bali? Ze bestaan nog.

Praktisch

Deze reis kan in principe het hele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het seizoen en rekening houdend met de regenperiodes dienen er wel een aantal alternatieven voorzien te worden. We geven je graag advies afhankelijk van de gewenste reisperiode.

Bali kent een tropisch klimaat, dus een regenbui is altijd mogelijk. Maar meestal zijn deze kort (en hevig).

De beste periode om naar Bali te reizen situeert zich tussen mei en oktober.

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat en houden daarbij rekening met je verwachtingen qua activiteiten, excursies, hotels, budget… Hoe meer info we van jou krijgen, hoe beter we je een reisvoorstel op jouw maat kunnen aanbieden.

Bali gaat prat op een uitstekende hotelinfrastructuur. Zelfs in minder bezochte regio’s vind je vaak mooie boetiekhotels in traditionele stijl, maar wel voorzien van alle comfort. We zoeken ze graag voor je uit bij het samenstellen van je reis op maat.

We werken standaard met een degelijk basiscomfort op onze reizen: gezellige hotels met nette kamers met privé-sanitair. Op sommige plaatsen leggen we standaard de lat wat hoger omdat de verblijven dan wezenlijk bijdragen tot de reisbeleving.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de excursies, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een intense en mooie reis  door Bali te maken. Vaak wordt dit nog gecombineerd met Java en/of Lombok.

De reis zoals hier voorgesteld is in principe vlot haalbaar voor mensen die een doorsnee conditie en actieve instelling hebben. De voorgestelde wandelingen zijn niet prestatiegericht, maar hebben eerder tot doel om te genieten van de natuur en de cultuur.

Offerte aanvragen voor je reis op maat

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief