INDONESIE

Inspiratiereis Java – Bali

Offerte vragen Offerte

overzicht Java en Bali

Een reis door Java en Bali is de perfecte kennismaking met het mooiste wat Indonesië te bieden heeft: ongerepte natuur, veel couleur locale en een flinke scheut cultuur.

Deze inspiratiereis start op het eiland Java. In en rond de culturele hoofdstad Yogyakarta word je ondergedompeld in de rijke culturele geschiedenis van Indonesië: de wereldberoemde Borobudur, het paleis van de Sultan, de koloniale architectuur van de Nederlanders en natuurlijk ook het hindoetempelcomplex van Prambanan.

Vervolgens gaat het naar enkele van de mooiste vulkanen van de archipel. De zonsopgangen bij Mount Bromo en bij de zwavelkrater van Ijen zullen je met verstomming slaan.

In Bali loopt het leven op een rustiger tempo: je trekt er per boot, te voet en per fiets op uit langs de mooiste plekjes van het Godeneiland. Er is veel aandacht voor het kleurrijke leven in de dorpjes, maar je gaat ook snorkelen op Menjangan Island en sluit de reis af met een relax verblijf tussen de rijstterrassen van Ubud. Op de achtergrond toont de Batur vulkaan zich in al zijn schoonheid.

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet: er zijn tal van andere mogelijkheden om de reis in te vullen en we hebben nog verschillende topaccommodaties in petto voor wie op zoek is naar dat tikkeltje meer. We werken het graag verder met je uit.

Hoogtepunten

  • Borobudur: Unesco Werelderfgoed
  • Zonsopgang bij Mount Bromo
  • Snorkelen rond Menjangan
  • Zalig verblijven in Ubud
  • De zwavelkrater van Ijen
  • Topaccommodaties in Bali

Inspiratiereis Java - Bali

Vlucht naar Yogyakarta vanuit Europa.

Bij aankomst wacht je chauffeur je op aan de luchthaven en brengt je naar het hotel dat we voor je reserveerden. Je kan rustig bekomen van de lange vlucht of je kan een verfrissende duik in het zwembad nemen.

Yogyakarta is een gezellige stad die zowat de culturele hoofdstad van Java is. Je vindt er invloeden van alle culturen die Java vorm gaven: Boeddhistische tempels en Hindoetempels uit de 8ste eeuw, Moslimpaleizen uit de 18de eeuw en koloniale architectuur uit de Nederlandse periode.

Per fietstaxi maken we een rondrit door de stad en bezoeken o.m. het Kraton, het paleis van de Sultan, en een batik-atelier. 

In de namiddag staat een eerste hoogtepunt op het programma: de boeddhistische Borobudur-tempel is een van de grootste ter wereld en staat terecht op de Wereld Erfgoed lijst. Het is er zalig rondstruinen tussen de verschillende stupa’s en de zichten zijn er fenomenaal.

In de koelte van de ochtend vertrek je op een fietstocht door Yogyakarta en omgeving. Je fietst door de rijstvelden van het ene dorp naar het andere. Onderweg maak je uiteraard kennis met de Indonesische way-of-life. Je gids neemt je mee naar kleine huisateliertjes waar tofu, tempe, cassava en kroepoek worden gemaakt.

De namiddag is opnieuw meer cultureel getint met een bezoek aan de grootste Hindoe-tempel van Indonesië: Prambanan. De hoogste tempel is bijna 50m hoog en wordt omringd door tal van kleinere tempeltjes.

Vandaag ga je een dagje lokaal. Per trein reis je door Oost Java naar Mojokerto. Onderweg trekt het Oost-Javaanse landschap aan je voorbij: suikerriet- en tabaksplantages, teakwoud, rijstvelden en uiteraard tal van kleine landbouwgehuchtjes. Onderweg ontmoet je ‘locals’ die op en rond de trein handel drijven.

Bij aankomst brengt een chauffeur je naar een hotel in de omgeving van het stadje Malang.

Het avontuur lonkt. Vanuit Tumpang reis je met een open jeep door prachtige landschappen en langs een indrukwekkende waterval om uiteindelijk in de ‘zandzee’ rond de Bromo vulkaan te arriveren. Je verblijft er op een prachtige locatie op de rand van de krater.

Vroeg uit de veren voor een fenomenale zonsopgang boven Mount Bromo. De omgeving lijkt wel een maanlandschap. Na het ontbijt vervolg je de reis naar Kalibaru waar je verblijf in een gezellig guesthouse op een uitgestrekte plantage.

Fotografen zullen ongetwijfeld hun hart ophalen vandaag. Je rijdt de bergen in naar het plateau van de gigantische Ijen-vulkaan. De caldera van de vulkaan is wel 20km breed op sommige plekken en heeft een uniek diepblauw kratermeer. Op de rand van dit meer liggen talloze zwavelbronnen waar lokale arbeiders in de weer zijn om zwavel te winnen. Ze dragen de grote blokken zwavel vanuit de krater naar boven.

De mooiste zichten op de Ijen vulkaan heb je in de vroege ochtend. Met de liefhebbers maken we dan ook steeds de klim van zo’n 2.5u naar de kraterrand voor een prachtig uitzicht.

Nadien gaat het weer naar beneden voor het ontbijt en vertrekken we naar de kust om een ferry naae Bali te nemen. We verblijven in het plaatsje Pemuteran.

Daguitstap per boot naar het Menjangan Eiland, een deel van het Bali Barat National Park. Het is een uitgelezen plek om te snorkelen tussen de tropische vissen en de kleurrijke koralen. De lunch wordt aan boord geserveerd. Na een dagje genieten op en in het water keer je terug naar je verblijf in Pemuteran.

Bij een bezoek aan Bali mag Ubud uiteraard niet ontbreken. Onderweg naar dit gezellige stadje maak je een aantal leuke stops bij de waterval van Munduk en de hotsprings van Banjar. Je bezoekt ook de indrukwekkende tempel Ulun Danu Bratan in Bedugul.

In de namiddag arriveer je dan in Ubud, prachtig gelegen tussen de rijstterrassen. Je hebt weinig verbeelding nodig om te beseffen waarom deze omgeving zo inspirerend werkt voor veel kunstenaars.

Ubud is het culturele centrum van Bali met een relaxe vibe, gezellige restaurants en tal van prachtige accommodaties waar je de Balinese gastvrijheid in al zijn aspecten kan ervaren.

In de omgeving zijn tal van prachtige uitstappen te maken met zicht op de indrukwekkende vulkaan Mount Batur. Een absolute aanrader is echter onze ‘downhill’ fietstocht waarbij je de gebaande paden verlaat en samen met een gids op verkenning gaat langs kleine dorpjes. Hier klopt het echte hart van Bali: landbouwers werken op de velden, vrouwen doen de was, kinderen begroeten je met een brede lach als je hen passeert met je tweewieler,.. Onderweg lunch je in een gezellig restaurantje waar je proeft van Balinese specialiteiten.

Tijd om Bali vaarwel te zeggen (al wordt het waarschijnlijk een Tot Weerziens). We brengen je naar de Internationale Luchthaven van Denpasar.

Evenzeer kan je de reis verlengen met een verblijf aan een van de prachtige stranden van Bali. Er zijn tal van badplaatsen en mooie resorts, elk met hun eigen karakter. Iedereen vindt er wel eentje dat bij hem past.

Of je kan natuurlijk nog verder doorreizen in Indonesië naar eilanden als Lombok, Flores, Sumba of Sumbabwa… de mogelijkheden zijn onbeperkt

 

Java en Bali combineren is een ideale manier om voor een eerste keer Indonesië te ervaren. Je hebt een zeer gevarieerde mix van cultuur, natuur en actieve ontspanning.

Praktisch

Deze reis kan in principe het hele jaar door gemaakt worden. Afhankelijk van het seizoen en rekening houdend met de regenperiodes dienen er wel een aantal alternatieven voorzien te worden. We geven je graag advies afhankelijk van de gewenste reisperiode.

Beide eilanden kennen een tropisch klimaat, dus een regenbui is altijd mogelijk. Maar meestal zijn deze kort (en hevig).

De beste periode om naar Java en Bali te reizen situeert zich tussen mei en oktober.

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat en houden daarbij rekening met je verwachtingen qua activiteiten, excursies, hotels,budget… Hoe meer info we van jou krijgen, hoe beter we je een reisvoorstel op jouw maat kunnen aanbieden.

Java en Bali hebben een goed uitgebouwde hotelinfrastructuur.

We werken standaard met een degelijk basiscomfort op onze reizen: gezellige hotels met nette kamers met privé-sanitair. Op sommige plaatsen leggen we standaard de lat wat hoger omdat de verblijven dan wezenlijk bijdragen tot de reisbeleving.

Vooral in Bali is er een behoorlijk aanbod van indrukwekkende tophotels. Architecturale pareltjes in een ongelooflijke omgeving waar je verwend wordt op alle manieren.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de excursies, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een intense reis door Java en Bali te maken.

De reis zoals hier voorgesteld is in principe vlot haalbaar voor mensen die een doorsnee conditie en actieve instelling hebben. De voorgestelde wandelingen zijn niet prestatiegericht, maar hebben eerder tot doel om te genieten van de natuur en de cultuur.

Offerte aanvragen voor je reis op maat

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief