AUTHENTIEK MYANMAR IN HET POTTENBAKKERSDORP YANDABO

Veel reizigers overbruggen het traject tussen Mandalay en Bagan per vliegtuig of boot. De afstand tussen beide trekpleisters is immers groot. Wie echter overland reist, komt op het uitgestrekte platteland in contact met het echte Myanmar.

Yandabo Home is een van onze favoriete overnachtingsplaatsen tussen Mandalay en Bagan. Dit sfeervolle hotel ligt aan de oevers van de machtige Ayerwaddi en bovendien valt er in de buurt nog heel wat te beleven.

YANDABO HOME

Met slechts 12 kamers is Yandabo Home echt wel een zeer kleinschalig hotel. De kamers liggen tussen de huizen van het gelijknamige dorp en gaan volledig op in het decor. Ze werden gebouwd met lokale materialen en zijn gedecoreerd naar lokale tradities. Yandabo is een pottenbakkersdorp en dat merk je ook in de verschillende kleurschakeringen die in het hotel zijn gebruikt. Alle kamers zijn luchtig ingericht en voorzien van modern comfort. Televisie en internet zijn er echter niet aanwezig. Even ‘deconnecteren’ dus…

De mooiste plek van het hotel is zonder twijfel het grote teakhouten terras dat uitkijkt op de Ayerwaddi-rivier, zowat de levensader van Myanmar. Je kan er ’s avonds dineren bij kaarslicht onder de sterren en je kan er in de late namiddag genieten van een schitterende zonsondergang.

De meeste reizigers verblijven 1 of 2 nachten in Yandabo Home als tussenstop richting Bagan of Mandalay. Uiteraard kan je met een lokale gids het pottenbakkersdorp bezoeken, maar een aanrader is ook een korte tocht per lokale ferry naar de overkant van de rivier. Daar ligt het dorpje Pan Nyo, beter bekend als ‘buffalo village’. In dit kleine dorp zijn er zo’n 1000 buffels die elke ochtend meegenomen worden naar de velden om er te werken of die urenlang baden in de rivier. Mooie plaatjes gegarandeerd voor fotografie-liefhebbers.

Regelmatig organiseren we (voor kleine gezelschappen) ook fietstochten in het hinterland van Yandabo naar verschillende authentieke dorpen of zelfs tot in het markstadje Pakokku.

Yandabo Home is een ideale plek voor wie tussen het culturele geweld van Mandalay en Bagan even tot rust wil komen in een unieke en authentieke omgeving.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief