NEPAL

Groepsreis Annapurna Base Camp

&

Mardi Himal Base Camp

Vraag offerte Offerte

overzicht

Deze drieweekse Nepalreis speelt zich grotendeels af in het bekende Annapurna-gebied. We bezoeken kort de hoofdstad Kathmandu, maar focussen nadien volledig op een trektocht van 2 weken waarbij we een aantal van de mooiste plekken in het gebied verkennen.

We warmen op met een klassieke route naar Poon Hill, een van de meest bekende uitzichtspunten op het Annapurna-massief. Via Chomrong trekken we door naar Annapurna Base Camp. Hier heb je op meer dan 4000m hoogte een 360° panorama op toppen van meer dan 8000m. Na een dagje dalen trekken we weer omhoog naar Mardi Himal Base Camp op zo’n 4500m hoogte. Mardi Himal is een minder bezocht deeltje van het Annapurna-gebied met prachtige bossen en unieke zichten op de bekende Fishtail Mountain.

De trekking biedt van alles wat. We starten laag en doorkruisen verschillende vegetatiezones. Uitgestrekte terrasvelden, mysterieuze bossen en meer alpiene stukken. Onderweg passeren we tal van dorpen waar we kennis maken met de levenswijze van de Nepalese bevolking in de bergen.

De overnachtingen gebeuren in eenvoudige, maar gastvrije lodges. Een ervaren Nepalese berggids en zijn assistent zorgen er voor dat alles op wieltjes verloopt.

Hoogtepunten van deze reis

 • Vluchten vanuit Brussel inclusief
 • Veel variatie aan landschappen
 • Pittoreske bergdorpen
 • 14 dagen wandelen in de Annapurna

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Brussel (inclusief in de prijs)
Bij aankomst in Kathmandu vervullen we eerst de douaneformaliteiten. Ons lokale team wacht ons bij de luchthaven op voor een transfer naar een centraal gelegen hotel.  In de namiddag volgt een briefing over het verdere reisverloop en maken we nog een verkennende stadswandeling door Kathmandu. De dag wordt besloten met een welkomstetentje.

Met ons eigen busje vertrekken we in de ochtend richting Pokhara, de uitvalsbasis van alle trektochten in het Annapurna-gebied. De vrij lange rit gaat door het Nepalese middengebergte, langs schuimende rivieren. Hoe dichter we bij Pokhara komen, hoe meer zichten we krijgen op de reuzen van het Annapurna-massief.

In de namiddag arriveren we in Pokhara waar we nog een wandeling langs de gezellige Lakeside met zijn winkeltjes en restaurantjes maken. Wie nog wat materiaal voor de trekking dient aan te schaffen, kan dit doen in een van de talrijke trekking shops. De Nepalese berggids komt ook alvast even langs om de nodige afspraken te maken voor het verloop van de trektocht.

Vanuit Pokhara zie je de Annapurna al liggen, dus we hoeven slechts een uurtje te rijden naar het startpunt van de trekking. Na een kennismaking met de dragers, verlaten we het asfalt in Nayapul en wandelen via Birethanti naar Thikedunga (1550m). Nadien volgt een lange klim via eindeloze trappen naar het dorpje Ulleri op zo’n 1900m waar we de eerste nacht zullen overnachten.

Ook de tweede dag blijft het stijgen. We stappen door dichte bossen en volgens klaterende riviertjes. Af en toe nemen we een theepauze en in de vroege namiddag bereiken we Ghorepani. Ooit was dit een stopplaats voor paardenkaravanen, maar nu is het een knooppunt van verschillende trekkingroutes.

Bij het krieken van de dag wandelen we naar Poon Hill (3200m), een van de bekende uitzichtspunten op de Annapurna. We maken er een indrukwekkende zonsopgang mee en dalen dan opnieuw af naar Ghorepani.
Na een stevig ontbijt trekken we in een vijftal uur verder naar Tadapani (2630m). Hoewel we grote delen van de dag door rododendronbossen wandelen, komen we regelmatig op open plekken van waar we mooie zichten op de verschillende Annapurnapieken hebben.

Vanuit Tadapani volgt een lange afdaling naar de Kimrong Khola rivier. We steken de rivier over en wandelen door indrukwekkende rododendronbossen verder naar Chomrong, de toegangspoort tot Annapurna Base Camp (2200m).
De volgende dag start met een lange afdaling langs stenen trappen door het dorp Chomrong. Nadien gaat het door bamboebossen via Sinuwa naar Khuldighar op zo’n 2500m. In de namiddag wandelen we nog enkele uren verder tot onze overnachtingsplaats Himalayan Hotel (2800m).

De dagtrajecten zijn niet te lang gedurende deze twee dagen. We winnen echter behoorlijk hoogte dus doen we het rustig aan. De eerste dag wandelen we tot het basiskamp van de Machapuchare of Fishtail Mountain. De volgende ochtend is het nog slechts enkele uren stappen om uiteindelijk Annapurna Base Camp te bereiken. Op meer dan 4100m staan we hier nagenoeg volledig omringd door indrukwekkende Himalayapieken.
We overnachten in een van de lodges in het Annapurna Base Camp zodat we volop kunnen genieten van deze unieke plek.

Er loopt slechts 1 pad richting Annapurna Base Camp, dus we dienen op onze stappen terug te keren. De zichten tijdens de afdaling zijn echter anders dan tijdens de klim. In twee dagen dalen we af richting Chomrong. Afhankelijk van hoe vlot het afdalen verloopt, overnachten we onderweg in Dovan of Bamboo. De volgende dag trekken we verder tot Juni Dhanda

Vandaag maken we de doorsteek richting Mardi Himal. We klimmen omhoog uit het dal en trekken via Forest Camp naar het Low Camp (3000m).

We klimmen langzaam hoger en hoger, maar door ons bezoek aan Annapurna Base Camp zijn we goed geacclimatiseerd. In een viertal uur gaat het de eerste dag naar High Camp dat het uitvalspunt is voor de de uitstap naar het Mardi Base Camp de volgende dag. Het is een lange dag die ons een in 5-tal uur naar een prachtig uitzichtspunt brengt voor mooie zichten op een van de mooiste toppen van de Annapurna (en de Nepalese Himalaya tout court): de heilige Machapuchare, beter bekend als Fishtail.

In de ochend zetten we een lange afdaling in die ons weer naar de lager gelegen delen van de Annapurna brengt. In het tweede deel van de dag passeren we opnieuw talloze dorpjes en nederzettingen waar de Nepalese landbouwers op de velden actief zijn. We overnachten in het dorpje Sidding

Een kort stukje vandaag om nog even de benen te strekken en dan wacht de chauffeur ons op om ons weer naar Pokhara te brengen. Terug in de bewoonde wereld na 14 dagen genieten in de bergen. We overnachten in Pokhara en rijden de volgende ochtend terug naar Kathmandu.

Naar Nepal reizen zonder enkele culturele hoogtepunten te bezoeken zou zonde zijn. We maken van de laatste dag dan ook gebruik om een bezoekje te brengen aan de grote boeddhistische stupa van Bodnath en aan het hindoeheiligdom van Pashupatinath.

Vrij om nog wat te genieten in Kathmandu tot transfer naar de luchthaven voor vlucht huiswaarts.

De hoogtepunten van het Annapurna-gebied in een gevarieerde 14-daagse trekking

Praktisch

Data: 12 tot 31 maart 2023

Prijs per persoon ((inclusief lijnvluchten met Qatar Airways): € 2815  

Om de vluchttarieven te kunnen garanderen vragen wij om tijdig in te schrijven.

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 350

INBEGREPEN

 • Vluchten Brussel – Kathmandu – Brussel
 • Luchthaventaksen en brandstoftaksen twv 401 Euro (29/5/2022)
 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • Hotel in Kathmandu en Pokhara met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Lunch en diner in Kathmandu / Pokhara
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Eventueel persoonlijke drager voor hoofdbagage.
 • Fooi lokale gidsen

Deze reis is geschikt voor actieve wandelaars. Vooraf trainen en de conditie op punt stellen kan het reisplezier alleen maar vergroten. De trekking is niet prestatiegericht.  Gemiddeld wandelen we 5 tot 6u op goed begaanbare paden.

De overnachtingen tijdens de trekking gebeuren in lodges.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking.

Je draagt in principe zelf de eigen persoonlijke bagage tijdens de trekking.

Wil je een drager voor je persoonlijke bagage dan bedraagt de prijs ong. 25 Euro per dag / drager. 1 drager draagt ongeveer 20kg (= bagage voor 2 personen)

De vluchten naar Kathmandu vanuit Brussel zijn inbegrepen en gebeuren met Qatar Airways (overstap in Doha)

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief