NEPAL

Groepsreis Annapurna Base Camp

Vraag offerte Offerte

overzicht

Het najaar is ongetwijfeld een van de beste reisperiodes voor Nepal. Heldere hemels, aangename temperaturen en mooie zichten op de Himalaya. Het geschikte moment dus om te voet naar het Basiskamp van de Annapurna te trekken. 12 dagen lang genieten van de wondere bergwereld met witbesneeuwde pieken als Annapurna South, Hiunchuli, Fishtail en Dhaulagiri. Daarom nemen we je precies dan mee op onze groepsreis Annapurna Base Camp, een van de mooiste trekkingsklassiekers van Nepal.

We volgen niet de kortste route maar opteren voor een lus via Poon Hill. Niet alleen acclimatiseer je zo ook beter, maar je geniet er van een van de mooiste zonsopgangen ter wereld boven de eeuwige Himalaya.

Een trekking door de Annapurna is meer dan alleen maar stappen in de natuur: in kleine dorpjes als Ghandruk, Chomrong en Ghorepani ontmoet je de Nepalese bergbewoners in hun harde strijd voor het bestaan.

Voor en na de Annapurna trekking bezoeken we uiteraard het middeleeuwse Kathmandu, een culturele schatkamer met boeddhistische stupa’s als Bodnath en Swayambunath. We verblijven ook 2 nachten in het Royal Chitwan National Park, op de laagvlakte van de Terai. We kunnen er neushoorns in het wild observeren en genieten er na van een actieve trekking.

Hoogtepunten van deze reis

 • Oog in oog met de Annapurna
 • Rustige aanloop via Poon Hill
 • Verblijf in gezellige lodges
 • Bezoek aan Kathmandu en Chitwan National Park

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

We starten ons bezoek met een korte rit naar Pashupatinath, het Varanasi van Nepal. Tussen de verschillende tempeltjes wandelen we naar de grote Shiva-tempel (enkel toegankelijk voor hindoes) waar aan de oevers van de rivier dagelijks crematies plaatsvinden. Vanaf de overkant van het water kunnen we kleurrijke rituelen die hiermee gepaard gaan observeren.

Een eind verderop ligt de stupa van Bodnath, een van de iconen van Nepal. Talrijke boeddhistische pelgrims komen van heinde en ver naar dit immense bouwwerk. We maken de rondgang in wijzerzin rond de stoepa en genieten van de Tibetaanse sfeer.

Na de lunch gaat het naar Swayambunath, een tweede boeddhistische tempel die op een heuvel aan de rand van Kathmandu ligt. Vergezeld door een bonte apenkolonie gaan we naar de top voor een uniek uitzicht over de hele Kathmandu-vallei.

In de ochtend vertrekken we met ons eigen busje naar Pokhara, de tweede stad van Nepal, aan het idyllische Fewa Meer. Het is een vrij lange rit die we gelukkig nu en dan kunnen onderbreken met een korte wandeling of fotostop. In de namiddag arriveren we in Pokhara.
Er is nog even tijd voor een korte wandeling langs het meer of voor de laatste spullen aan te schaffen voor de komende trekking.

Vanuit Pokhara zie je de Annapurna al liggen, dus we hoeven slechts een uurtje te rijden naar het startpunt van de trekking. Na een kennismaking met de dragers, verlaten we het asfalt in Nayapul en wandelen via Birethanti naar Thikedunga (1550m). Nadien volgt een lange klim via eindeloze trappen naar het dorpje Ulleri op zo’n 1900m waar we de eerste nacht zullen overnachten.

Ook de tweede dag blijft het stijgen. We stappen door dichte bossen en volgens klaterende riviertjes. Af en toe nemen we een theepauze en in de vroege namiddag bereiken we Ghorepani. Ooit was dit een stopplaats voor paardenkaravanen, maar nu is het een knooppunt van verschillende trekkingroutes.

Bij het krieken van de dag wandelen we naar Poon Hill (3200m), een van de bekende uitzichtspunten op de Annapurna. We maken er een indrukwekkende zonsopgang mee en dalen dan opnieuw af naar Ghorepani.
Na een stevig ontbijt trekken we in een vijftal uur verder naar Tadapani (2630m). Hoewel we grote delen van de dag door rododendronbossen wandelen, komen we regelmatig op open plekken van waar we mooie zichten op de verschillende Annapurnapieken hebben.

Vanuit Tadapani volgt een lange afdaling naar de Kimrong Khola rivier. We steken de rivier over en wandelen door indrukwekkende rododendronbossen verder naar Chomrong, de toegangspoort tot Annapurna Base Camp (2200m).
De volgende dag start met een lange afdaling langs stenen trappen door het dorp Chomrong. Nadien gaat het door bamboebossen via Sinuwa naar Khuldighar op zo’n 2500m. In de namiddag wandelen we nog enkele uren verder tot onze overnachtingsplaats Himalayan Hotel (2800m).

De dagtrajecten zijn niet te lang gedurende deze twee dagen. We winnen echter behoorlijk hoogte dus doen we het rustig aan. De eerste dag wandelen we tot het basiskamp van de Machapuchare of Fishtail Mountain. De volgende ochtend is het nog slechts enkele uren stappen om uiteindelijk Annapurna Base Camp te bereiken. Op meer dan 4100m staan we hier nagenoeg volledig omringd door indrukwekkende Himalayapieken.
We overnachten in een van de lodges in het Annapurna Base Camp zodat we volop kunnen genieten van deze unieke plek.

In twee dagen dalen we af naar Chomrong. Afhankelijk van hoe vlot het afdalen verloopt, overnachten we onderweg in Dovan of Bamboo.

Vanuit Chomrong wandelen we naar het grote Gurungdorp Ghandruk.. Meer dan 300 families wonen er in een kleurrijk dorp dat zich uitstrekt over een heuvelflank. Het is er aangenaam rondkuieren in de kleine steegjes. Hoewel er verschillende lodges (en dus veel trekkers) zijn, blijft het een schilderachtig dorp met mooie, typische huisjes en boerderijtjes.
De volgende dag dalen langs trappen af tot bij de rivier en klimmen dan door de terrasvelden naar Landruk, het zusterdorp van Ghandruk. Van hieruit wandelen we langs een jeeptrack die langs de heuvelflanken slingert tot Tolka.Het is een leuke plek om het traditionele afscheidsfeestje met de dragers op de laatste avond van de trekking op gang te trekken.
De laatste dag van onze Annapurna Base Camp Trekking wandelen we vanuit Tolka naar Dhampus. We dalen verder af naar Phedi waar de chauffeur ons opwacht voor een transfer terug naar Pokhara.

Met ons busje rijden we naar de laagvlakte van de Terai. We maken er kennis met een heel ander aspect van Nepal.

Het Chitwan National Park is een uitgestrekt natuurpark dat bestaat uit grote graslanden en dichte wouden, doorsneden door breed meanderende rivieren. Het is een uitgelezen habitat voor een grote populatie Aziatische neushoorns. Op de rivieroevers koesteren gaviaalkrokodillen zich in de zon. Talloze vogelsoorten zijn permanent in het natuurgebied of komen er overwinteren vanuit hoger gelegen gebieden.
We verblijven twee nachten in een gezellige lodge aan de rand van het Nationale Park en maken verschillende uitstappen onder leiding van een lokale natuurgids. Ritten per olifant doen we uit ethische overwegingen niet meer, maar je kan wel kennis maken met deze dieren in het Elephant Breeding Center.
Naast het genieten van de uitbundige flora en fauna, hebben we ook de tijd om de Tharu-bevolking en hun aparte cultuur te leren kennen.

Na een laatste ochtendwandeling rijden we terug naar Kathmandu. De rit duurt in principe een 6-tal uur zodat je in de namiddag nog tijd ter beschikking hebt om even de stad te verkennen.

De laatste dag van deze reis maken we met de liefhebbers een uitstap naar Bhaktapur, de tweede koningsstad van de vallei. Het is een heerlijke plek om rond te kuieren over de tempelpleinen. In kleine steegjes zijn tal van ambachtslui actief.

In de avond transfer naar de luchthaven voor vlucht richting Europa (met aankomst de volgende ochtend) of individuele verlenging.

Maak kennis met alle aspecten van Nepal: de rijke cultuur van Kathmandu, de weergaloze bergzichten in de Annapurna en de tropische natuur van Chitwan National Park

Praktisch

Data: 8 oktober tot 28 oktober 2023

Je wordt  ten laatste verwacht op 9 of eventueel 10 oktober in Kathmandu. De groepsreis eindigt op 27 oktober met een avondlijke transfer naar de luchthaven.

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs)

Prijs per persoon:
bij inschrijving voor 1 januari 2023: € 1500

bij inschrijving voor 15 februari 2023: € 1650

bij inschrijving na 15 februari 2022: €1700

Bij inschrijving na 1 juli 2022: € 1800

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 390

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • Hotel in Kathmandu en Pokhara met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Overnachtingen in jungle lodge tijdens verblijf in Chitwan National Park
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • Alle maaltijden in Chitwan National Park
 • Alle excursies in Chitwan National Park o.l.v. natuurgids
 • Parktaksen en permits in Chitwan National Park
 • TIMS en permits voor Annapurna Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu / Pokhara
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis is geschikt voor actieve wandelaars. Vooraf trainen en de conditie op punt stellen kan het reisplezier alleen maar vergroten. De trekking is niet prestatiegericht. Gemiddeld wandelen we 5 tot 6u op goed begaanbare paden.

De overnachtingen tijdens de trekking gebeuren in lodges

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage.

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren.

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief