NEPAL

Groepsreis Everest Base Camp

Vraag offerte Offerte

overzicht

De Everest Base Camp Trekking is een droom voor vele sportieve wandelaars. Stappen tussen de hoogste bergen ter wereld met als eindpunt het legendarische Everest Base Camp. Genieten van wijdse panorama’s op witbesneeuwde toppen, wandelen door kleurrijke dorpjes, kennis maken met de cultuur van de Sherpa-bevolking,… een prachtig avontuur dat iedereen met een hart voor de bergen minstens eenmaal in zijn leven moet meemaken.

In het voorjaar van 2023 trekken we opnieuw met een kleine groep wandelaars naar de voet van de hoogste berg ter wereld. We vertoeven 12 dagen lang in de boeiende bergwereld van de Khumbu, tussen besneeuwde pieken als Lhotse, Nuptse, Ama Dablam en natuurlijk de Eeuwige Everest. Tijdens deze Everest Base Camp Trekking volgen we de ‘normaalroute’ naar het Basiskamp vanuit Lukla, waar we met een klein vliegtuigje gedropt worden.

De Khumbu staat in bloei in de lente en onder een voorjaarszonnetje trekken we via de Sherpa-hoofdstad Namche, naar het bekende boeddhistische klooster van Tengboche. We doorbreken de grens van de 4000m net boven Dingboche. Uiteindelijke arriveren we via Lobuche in Gorakshep op meer dan 5000m. Dit is onze uitvalsbasis voor het laatste stukje naar het eigenlijke Everest Base Camp waar klimmers zich in april-mei voorbereiden voor een gooi naar de top.

Als toemaatje stappen we vroeg in de ochtend nog naar Kala Pattar (5500m) voor een van de mooiste bergzichten ter wereld.

Hoogtepunten van deze reis

 • Dé klassieke trekking in de Himalaya
 • Zichten op verschillende achtduizenders
 • Genieten van de voorjaarsbloei
 • Spectaculaire vlucht naar Lukla

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Terwijl het lokale team de laatste praktische regelingen treft voor de trektocht, is er tijd om een bezoek te brengen aan Kathmandu. Je kan zelf de stad in trekken, maar een van onze gidsen neemt je ook graag mee op een bezoek aan de grote hindoetempel van Pashupatinath en aan de prachtige stupa van Bodnath. Als je nog materiaal voor tijdens de trekking nodig hebt, kan je dat aanschaffen in een van de vele shops in Thamel.

Ochtendvlucht naar Lukla: na een halfuurtje landen we op de spectaculaire airstrip van Lukla (2800m) en starten we de Everest Base Camp Trekking naar Phakding. Vanuit Cheplung (2700m) zien we al een eerste bescheiden piek: Kusum Kangri (6360m). Twee uur later arriveren we in het lager gelegen dorpje Phakding (2650m).

We trekken verder naar Namche Bazaar (3420m), de hoofdstad van de Sherpa’s. Breed uitwaaierend over een heuvelflank biedt dit groot bergdorp alle faciliteiten: restaurantjes, koffiehuizen, trekkingshops,… Net voor Namche worden de permits gecheckt aan de toegangspoort tot het Sagarmatha National Park. We steken ook de befaamde Hillary Bridge over.

In Namche lassen we een acclimatisatiedag in om te wennen aan de hoogte.
We maken een dagwandeling naar Thame (3750m) of naar het hoger gelegen Khumjung. In de namiddag dalen we terug af naar Namche voor de overnachting volgens het ‘climb high, sleep low’ – principe.

We klimmen uit het dal van Namche en volgen een breed pad dat langs de berfgflank slingert. Onderweg zijn er mooie zichten vandaag op Ama Dablam, Cho Oyu, Lhotse en zelfs Everest. We wandelen voortdurend rond de grens van 3400m, maar eindigen de eerste dag met een mooie klim naar het boeddhistische klooster van Tengboche (3860).

De volgende ochtend stappen we via Deboche naar Pangboche, een uitgestrekt dorp waar de panorama’s op Ama Dablam uitstekend zijn. Via het boeddhistische klooster van Uper Pangboche trekken we verder naar Periche, onze eerste overnachtingsplaats boven de 4000m.

Een korte dag waarbij we slecht enkele uren stappen tot het dorpje Dughla op meer dan 4600m. Op korte tijd winnen we veel hoogte, dus is het aangewezen om hier te overnachten. We arriveren reeds tegen de lunch en kunnen rustig wennen aan de hoogte. Met de liefhebbers maken we nog een acclimatisatiewandeling naar een nabijgelegen uitzichtspunt.

Ook de volgende dag is niet zo lang, maar staat ook weer in functie van het aanpassen aan de hoogte. We trekken vanuit Dughla verder naar Lobuche en overnachten net onder de grens van 5000m. Onderweg hebben we zichten op mooie piek van de Pumori (7165m)

Het einddoel van onze tocht komt in zicht. We doorbreken de grens van de 5000m en wandelen tot het dorp Ghorakshep (5160m), het hoogste punt waar de meeste trekkers overnachten. De afstand is niet zo lang, maar door de hoogte doen we er al snel een drietal uur over.

In de namiddag wandelen we vanuit Ghorakshep nog een eind verder naar de locatie van het eigenlijke Everest Base Camp.

Vroeg in de ochtend stappen we naar het hoogste punt van deze trekking. Op de top van de Kala Pattar staan we boven de 5500m. Het is een perfect uitzichtspunt om de Everest in al zijn glorie te zien. De klim naar de top verloopt langs een pad. Enige tredvastheid is wel aanbevolen. Wie niet mee gaat, naar de top kan rustig in Ghorakshep blijven en daar nog wat genieten van het uitzicht.
Nadien dalen we terug af naar Ghorakshep voor een stevig ontbijt. We zetten onze afdaling richting Namche in en trekken vandaag nog verder tot Dingboche

Vanuit Dingboche dalen we in een tweetal dagen verder af richting Namche en Monjo.

We eindigen onze trekking met een rustige wandeldag via Phakding naar Lukla waar we overnachten in afwachting van de vlucht terug naar Kathmandu.

In de ochtend nemen we in Lukla het vliegtuig terug naar Kathmandu. In Kathmandu is er tijd om na te genieten van de trekking bij een fris biertje in de tuin van het hotel of op een gezellig terrasje. Je kan natuurlijk ook verder de stad of de vallei van Kathmandu verkennen.

De vluchten vanuit Lukla zijn weersgebonden. Bij slecht weer en mist gebeurt het dat er bijvoorbeeld een dagje niet gevlogen wordt. Daarom lassen we steeds een bufferdag in op onze reizen om dit op te vangen. Verloopt alles normaal dan zal ons lokale team een voorstel doen om op de bufferdag een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Bhaktapur (optioneel)

Transfer naar de luchthaven in functie van de terugvlucht. Vlucht huiswaarts of individuele verlenging in Nepal.

De trekking naar Everest Base Camp is een van de klassieke trekkings ter wereld. Nergens vind je zoveel pieken van 8000m en meer samen.

Praktisch

Data: 23 april tot 10 mei 2024

Je wordt verwacht op 24 april 2024 (=dag 2) in Kathmandu. De reis eindigt op 10 mei met transfer naar de luchthaven.

Eventueel kan je ook nog op 25 april arriveren (de dag dat we Kathmandu bezoeken).

Je kan de reis probleemloos verlengen met een langer verblijf in Nepal voor bijvoorbeeld een uitgebreider bezoek aan Kathmandu, Chitwan National Park of Pokhara. We doen je graag een voorstel voor de vluchten.

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs).

 

Prijs per persoon:

€ 2250

 

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je expliciet een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar en niet in de hoger gelegen lodges) dan bedraagt het supplement € 400

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers in Kathmandu
 • Vluchten Kathmandu – Lukla – Kathmandu (inclusief taksen)
 • Hotel in Kathmandu met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en permits voor Everest Base Camp Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis is geschikt voor sportieve wandelaars die over een goede conditie beschikken. Mits enige voorbereiding kunnen wandelaars met een goede conditie deze trekking zeker aan. De uitstap naar Kala Pattar kan eventueel overgeslagen worden. Gemiddeld 6 tot 7 uur wandelen langs vrij goed begaanbare paden, enkele kortere wandeldagen door de grote hoogtewinst.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Er zijn dragers voorzien voor de hoofdbagage.

Minimum 8, maximum 12 deelnemers

Tijdens de trek overnachten we in lodges (eenvoudig, maar met tweepersoonskamers). in Kathmandu slapen we in een gezellig hotel in de buurt van Thamel (kamers met privé-sanitair)

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief