NEPAL

Groepsreis Gokyo Meren en Everest Base Camp

Vraag offerte Offerte

overzicht

Deze iets sportievere variant op de klassieke Everest Base Camp Trek volgt een prachtige route via de meren van Gokyo. Onderweg bedwingen we maar liefst 2 passen van meer dan 5000m: de Renjo La en de Cho La. Bovendien kan je mee wandelen naar 2 kleine toppen die ook ruim boven de 5000m uitsteken: de Gokyo Ri en de Kala Pattar… Spectaculaire zichten op Everest, Nuptse, Lhotse, Cho Oyu en andere Himalayareuzen zijn dus volop gegarandeerd.

De route gaat vanaf de kleine luchthaven van Lukla naar Namche en Thame. Na een lange klim over de Renjo La bereiken we Gokyo waar we rustig verder acclimatiseren. Via de Cho La pas komen we in de buurt van Lobuche weer op de klassieke Everesroute, recht naar het Everest Base Camp.
Voor en na de reis heb je de kans om kort Kathmandu te bezoeken.

Hoogtepunten van deze reis

 • De meren van Gokyo
 • Oversteek van 2 passen van +5000m
 • Naar de top van Gokyo Ri (5300) en Kala Pattar (5500m)
 • Sportievere versie van de Everest Trek

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Vroeg in de ochtend vlucht naar Lukla, hoog in de Himalaya (2850m). Na een spectaculaire landing ontmoeten we de dragers die ons de komende dagen zullen vergezellen. In een viertal uur trekken we naar het iets lager gelegen Phakding (2610m).

We trekken verder naar Namche Bazaar (3420m), de hoofdstad van de Sherpa’s. Breed uitwaaierend over een heuvelflank biedt dit groot bergdorp alle faciliteiten: restaurantjes, koffiehuizen, trekkingshops,… Net voor Namche worden de permits gecheckt aan de toegangspoort tot het Sagarmatha National Park. We steken ook de befaamde Hillary Bridge over.

In Namche lassen we een acclimatisatiedag in om te wennen aan de hoogte.
We maken een dagwandeling naar het hoger gelegen Khumjung en naar het befaamde Everest View Hotel. Van hieruit hebben we een eerste keer een goed zicht op de belangrijkste toppen van het Everestgebied. In de namiddag dalen we terug af naar Namche voor de overnachting volgens het ‘climb high, sleep low’ – principe.

Een korte klim achter de gompa van Namche en dan volgt een lange afdaling door de bossen naar Phurte. We bezoeken kort het klooster in Thamo. We steken de Bhote Khosi over en klimmen uiteindelijk naar Thame (3820m) waar we eveneens twee nachten zullen blijven.
De tweede dag maken we een dagwandeling vanuit Thame in de richting van de Trashi Labtsa, een bergpas die naar Rolwalung leidt. We wandelen tot zo’n 4300 meter en keren dan terug naar Thame. In de namiddag kunnen de liefhebbers nog het grote boeddhistische klooster dat boven het dorp ligt, bezoeken.

Het gaat noordwaarts langs de Bhote Khosi via ondermeer Thangme en Tharngga. Het pad gaat nu enkel nog in stijgende lijn. Na de lunch in Marlung, stappen we nog een klein eindje verder tot Lumle waar enkele eenvoudige lodges zijn. Het wordt onze eerste nacht boven de 4000m!

Goed geacclimatiseerd vertrekken we in alle vroegte richting Renjo La-pas. Het is een lange klim, door vaak ruig terrein. Af en toe passeren we kleine meertjes en seizoensnederzettingen van herders. De klim naar de top van de Renjo La is bij momenten erg steil en vraagt een stevige inspanning. Eenmaal boven op 5345m zijn de inspanningen gauw vergeten bij het prachtige panorama.
Idealiter bereiken we de top van de pas tegen de middag, zodat we nadien rustig kunnen afdalen naar de meren van Gokyo die we beneden zien liggen.
We overnachten aan de oevers van het meer op zo’n 4700m in een lodge.

Na de stevige dag van gisteren, kunnen we het vandaag iets rustiger aan doen. Met de liefhebbers gaan we naar de top van Gokyo Ri, een kleine piek van zo’n 5350m. Een goed begaanbaar pad brengt ons in een twee tot drie uur op de top voor alweer een geweldig panorama.
In de namiddag kan je gewoon even genieten van de omgeving of kunnen we nog verder wandelen naar andere meren in de buurt. We overnachten een tweede keer in Gokyo.

De oversteek van de Cho La is een van de spectaculairste in het Everestgebied. Vrijwel altijd ligt deze bergpas van meer dan 5300m onder sneeuw of ijs, maar tijdens het trekkingseizoen is er een goed gemarkeerde route.
De eerste dag wandelen we langs de uitlopers van de Ngozumpa gletsjer naar het plaatsje Thangna.
De volgende dag doen we dan de eigenlijke oversteek tot Dzongla.

*bij slechte weersomstandigheden wordt voor de veiligheid een alternatieve route voorzien

We dalen vanuit Dzongla eerst enkele honderden meters en komen dan weer op de klassieke Everestroute die ons tot Lobuche brengt op 4910m.

Het einddoel van onze tocht komt in zicht. We doorbreken opnieuw de grens van de 5000m en wandelen tot het dorp Ghorakshep (5160m), het hoogste punt waar we tijdens deze trek zullen overnachten. Omdat we in principe al goed geacclimatiseerd zijn, doen we slechts enkele uren over dit korte traject. de
In de namiddag wandelen we vanuit Ghorakshep nog een eind verder naar de locatie van het eigenlijke Everest Base Camp.

Vroeg in de ochtend stappen we naar het hoogste punt van deze trekking. Op de top van de Kala Pattar staan we boven de 5500m. Het is een perfect uitzichtspunt om de Everest in al zijn glorie te zien. De klim naar de top verloopt langs een pad. Enige tredvastheid is wel aanbevolen. Wie niet mee gaat, naar de top kan rustig in Ghorakshep blijven en daar nog wat genieten van het uitzicht.
Nadien dalen we terug af naar Ghorakshep voor een stevig ontbijt. We zetten onze afdaling richting Namche in en trekken vandaag nog verder tot Dingboche

Vanuit Dingboche dalen we in een tweetal dagen verder af richting Namche en Monjo.

We eindigen onze trekking met een rustige wandeldag via Phakding naar Lukla waar we overnachten in afwachting van de vlucht terug naar Kathmandu.

In de ochtend nemen we in Lukla het vliegtuig terug naar Kathmandu. In Kathmandu is er tijd om na te genieten van de trekking bij een fris biertje in de tuin van het hotel of op een gezellig terrasje. Je kan natuurlijk ook verder de stad of de vallei van Kathmandu verkennen.

De vluchten vanuit Lukla zijn weersgebonden. Bij slecht weer en mist gebeurt het dat er bijvoorbeeld een dagje niet gevlogen wordt. Daarom lassen we steeds een bufferdag in op onze reizen om dit op te vangen. Verloopt alles normaal dan zal ons lokale team een voorstel doen om op de bufferdag een bezoek te brengen aan bijvoorbeeld Bhaktapur (optioneel)

Transfer naar de luchthaven in functie van de terugvlucht. Vlucht huiswaarts of individuele verlenging in Nepal.

De diepblauwe meren van Gokyo zijn een van de meest aparte plekjes in het Everestgebied

Praktisch

Data: 22 oktober tot 11 november 2022

Je wordt  ten laatste verwacht op 23 oktober (=dag 2) in Kathmandu. De groepsreis eindigt op 11 november met een transfer naar de luchthaven.

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs)

Prijs per persoon:

Bij inschrijving voor 1 januari 2022: € 2340

Bij inschrijving na 1 januari 2022: € 2450

Bij inschrijving na 1 maart 2022: € 2490

Bij inschrijving na 1 juli 2022: € 2560

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 360

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • Vluchten Kathmandu – Lukla – Kathmandu (inclusief taksen)
 • Hotel in Kathmandu met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en permits voor Everest Base Camp Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis is geschikt voor sportieve wandelaars die over een goede conditie beschikken. Vooraf trainen en de conditie op punt stellen is aangewezen
De uitstappen naar Kala Pattar en Gokyo Ri kunnen eventueel overgeslagen worden. De oversteek van de Cho La gaat deels over besneeuwd en vergletsjerd terrein. Verder gemiddeld 6 tot 7 uur wandelen langs vrij goed begaanbare paden.

De overnachtingen gebeuren in lodges

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage.

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren

Inschrijven op deze groepsreis

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid

Schrijf je in op onze nieuwsbrief