NEPAL

Groepsreis Kennismaking met Nepal

met Nederlandstalige begeleiding

Vraag offerte Offerte

overzicht

Deze Nepal groepsreis is een ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een kleine twee weken ervaar je alle aspecten van Nepal. Zowel de rijke cultuur, de groene jungle als de witbesneeuwde toppen van de Himalaya komen aan bod.

We starten onze Nepal groepsreis uiteraard in Kathmandu, de bruisende hoofdstad, waar je van bij de landing in een compleet andere wereld wordt ondergedompeld. Mooie tempels als Bodnath en Pashupatinath zijn de ideale introductie tot de verschillende godsdiensten die het Nepalese leven kleuren.

Overland reizen we verder naar Pokhara, een klein stadje aan de voet van het imposante Annapurna-gebergte. Van hieruit gaan we 5 dagen op stap door de zogenaamde ‘foothills’ van de Himalaya. We wandelen op relatief lage hoogte, maar hebben onderweg toch uitstekende zichten op pieken van meer dan 8000m hoog. Tijdens de paasvakantie zijn de temperaturen er erg aangenaam en staat de natuur op veel plaatsen in volle bloei. We overnachten in gezellige lodges in de bergen.

Met de liefhebbers beleven we Nepal even vanop het water tijdens een korte rafting-tocht en dan gaat het naar de laagvlakte van de Terai, de tweede stop op deze Nepal groepsreis. Vanuit een aangename lodge (met zwembad) aan de rand van het Chitwan National Park verkennen we op verschillende manieren de dichte jungle. Per prauw observeren we de krokodillen en het bonte vogelleven op de oevers, te voet gaan we op zoek naar de Aziatische neushoorns of de zeldzame Bengaalse Tijgers.

Eindigen doen we opnieuw in de Kathmandu Vallei waar we deze keer buiten de stad verblijven in o.m. het gezellige plaatsje Dhulikel. We bezoeken er al wandelend o.m. de boeddhistische tempels van Namobudha en de middeleeuwse stad Bhaktapur. Als ’s avonds de dagjestoeristen verdwenen zijn, hebben we deze historische stad voor ons alleen.

Op deze reis gaat een Nederlandstalige begeleider mee die instaat voor het praktische reisverloop.

Hoogtepunten van deze reis

 • het bruisende Kathmandu
 • Wandelen in het Annapurna gebergte
 • De Terai: Neushoorns spotten
 • Paasvakantie 2023
 • Gezellige hotels
 • Vluchten met Qatar Airways inclusief

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa met Qatar Airways.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar het Kathmandu Guesthouse, een centraal gelegen hotel met een grote tuin in het hart van Kathmandu.
Afhankelijk van het uur van aankomst maken we  nog een verkennende stadswandeling naar de Apentempel van Swayambunath. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

We starten ons bezoek met een korte rit naar Pashupatinath, het Varanasi van Nepal. Tussen de verschillende tempeltjes wandelen we naar de grote Shiva-tempel (enkel toegankelijk voor hindoes) waar aan de oevers van de rivier dagelijks crematies plaatsvinden. Vanaf de overkant van het water kunnen we kleurrijke rituelen die hiermee gepaard gaan observeren.

Een eind verderop ligt de stupa van Bodnath, een van de iconen van Nepal. Talrijke boeddhistische pelgrims komen van heinde en ver naar dit immense bouwwerk. We maken de rondgang in wijzerzin rond de stoepa en genieten van de Tibetaanse sfeer.

We vertrekken met ons busje vroeg in de morgen in de richting van Pokhara. Na enkele uren bereiken we de kabelbaan die naar de hindoetempel van Manakanama gaat. Van bij de tempel hebben we, samen met honderden pelgrims, zicht op pieken als Mount Manaslu. Nadien slingert de weg zich verder door het middengebergte naar Pokhara, de tweede stad van Nepal. Hoe dichter we bij de stad komen, hoe prominenter de toppen van de Annapurna zich tonen. We verblijven niet in Pokhara zelf, maar in Sarangkot waar je een uniek zicht hebt op de Himalaya-pieken.

Na een korte transfer naar Nayapul, ontmoeten we de dragers die ons de komende dagen zullen vergezellen. We steken de Modi Khola rivier over langs een hangbrug en wandelen door het dorpje Birethanti langzaam omhoog. Het is een relatief gemakkelijke dag met slechts 500m hoogteverschil die voornamelijk tussen kleine gehuchtjes en landbouwterrassen loopt. Op het einde volgt echter een korte klim naar Thikedunga (1500m). ong. 4 u wandelen.

Alweer steken we via een hangbrug de rivier over en krijgen dan een lange ‘trap’ voorgeschoteld met meer dan 3000 treden. Ieder klimt op zijn eigen tempo omhoog tot het grote Magar-dorp Ulleri (2080m). Boven het dorp wordt het pad minder steil en loopt het verder door velden en weiden. Als beloning zien we de eerste toppen van o.m. Annapurna South en Hiunchuli. Voorbij Banthanti wandelen we door loof- en rododendronbossen; steken een tweetal riviertjes over en doen dan een kleine klim tot Nangathanti (2460m). Van hieruit is het nog een goed uur stappen tot Ghorepani wat letterlijk ‘paardenwater’ betekent. Hier was vroeger een belangrijke stopplaats voor de ezelskaravanen die tussen Pokhara en Jomsom trokken. Ongeveer 5 – 6 uur wandelen.

In alle vroegte klimmen we naar Poon Hill (3210m). Een klim van ongeveer een uurtje die ons op een uniek uitzichtspunt brengt. De zonsopgang boven de Himalaya is iets wat elke Nepal-reiziger bijblijft. Vanop de heuveltop heb je zicht op Dhaulagiri (8167m), Annapurna I (8091m), Hiunchuli, Annapurna South, Tukuche en een hele resem andere besneeuwde toppen. Na de afdaling wacht een stevig ontbijt en wandelen we verder naar het plaatsje Tadapani (2710m). Het traject vandaag gaat behoorlijk op en neer. We klimmen eerst langzaam naar een hoogte van ongeveer 3200m en dalen dan via een soms modderige afdaling richting Deorali (3090m). Via Gurung Hill zetten we de afdaling verder langs een kolkende rivier en enkele mooie watervallen. De dag wordt besloten met een stevige klim naar Tadapani van waaruit de zichten op Annapurna South en Machapuchare weer schitterend zijn. Ong. 5 u wandelen

Een dag die start met een afdaling door bossen vol eeuwenoude rododendrons. Eenmaal beneden aan de rivier start een lichte klim tot Ghandruk. Ghandruk is een uitgestrekt en groot Gurung-dorp dat bijna 300 families heeft. De huisjes liggen in een uniek decor van zorgvuldig aangelegde terrasvelden en het is aangenaam rondkuieren in de kleine steegjes. Hier huist ook het Annapurna Conservation Area Project-center waar je een inzicht krijgt in de cultuur en natuur van de regio. We wandelen zo’n 3 tot 4u tot Ghandruk en dalen dan verder af naar Kimre en Birethanti waar de chauffeur ons oppikt voor een transfer naar het comfortabele Barahi Hotel (met zwembad) in Pokhara.

Een rustig dagje om even te genieten van de sfeer in Pokhara. We maken een wandelingetje langs het meer, kunnen uitgebreid aperitieven of koffie drinken op de vele terrasjes of kunnen een boottochtje maken.

Liefhebbers kunnen ook een tandemvlucht met een parapente maken: een unieke ervaring waarbij je grandioze zichten hebt op de toppen van de Annapurna. (kost ong. 80 Euro)

Met de liefhebbers verkennen we in de ochtend Nepal vanop het water tijdens een korte raftingtocht van een 3-tal uur. Nadien verder door naar de Terai. Bij aankomst transfer naar een comfortabele lodge (met zwembad) aan de rand van het Chitwan National Park. We verblijven hier twee nachten in volpension en maken verschillende uitstappen in het park. We wandelen door de dichte jungle op zoek naar neushoorns, genieten van de vogelrijkdom, gaan per prauw de rivier op om krokodillen te spotten en maken kennis met de lokale Tharu-bevolking.

Een laatste ochtendwandeling om vogels te spotten en dan rijden we terug naar de vallei van Kathmandu. We laten de metropool links liggen en rijden door naar het dorpje Dhulikel. We verblijven er in een klein ecoresort op de rand van de Kathmandu Vallei. Je hebt er mooie zichten over de uitgestrekte terrasvelden.

We trekken een laatste keer de wandelschoenen aan voor een wandeling van een 3-tal uur naar Namobudha, een boeddhistisch klooster. We stappen langs kleine dorpjes die verrassend authentiek zijn ondanks het feit dat je hier nauwelijks op 15km van Kathmandu bent. Nadien rijden we in een halfuurtje naar Bhaktapur, de tweede stad van de Kathmandu-vallei. Deze grotendeels verkeersvrije stad is vooral bekend om zijn uitgestrekte tempelpleinen en piramidevormige tempels. Het is er ook heerlijk kuieren door de kleurrijke straatjes en over het plein van de pottenbakkers waar duizenden potten liggen te drogen. We overnachten in Bhaktapur waardoor we kunnen genieten van de rust, eenmaal de dagjestoeristen terug naar Kathmandu vertrokken zijn.

Genieten van het ontwakende Bhaktapur tijdens een ochtendwandeling door de binnenstad. Nadien gaat het verder naar Patan, de zusterstad van Kathmandu. Het is er iets minder hectisch dan in Kathmandu en op en rond het centrale Durbar Square zijn er enkele prachtige tempels te bewonderen. Patan ontpopt zich de jongste jaren als een alternatief voor Kathmandu met tal van gezellige eethuisjes en restaurantjes.

We overnachten op onze vaste stek in Kathmandu en genieten een laatste avond van het bruisende Thamel.

Tijd om nog even rond te snuisteren in Kathmandu. In de late namiddag transfer naar de luchthaven voor vlucht met Qatar Airways naar Brussel. Aankomst de volgende ochtend.

Een ideale introductie tot de rijke cultuur en natuur van Nepal die je alleen maar zin zal geven om nog eens terug te keren

Praktisch

Data: 31 maart tot 15 april 2023 (Paasvakantie)

Prijs per persoon:

bij inschrijving voor 1 oktober 2022: € 3450

Bij inschrijving voor 1 december 2022: € 3550

Bij inschrijving na 1 december 2022: € 3650

 

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 450

INBEGREPEN

 • Vluchten vanuit Brussel met Qatar Airways
 • Luchthaventaksen ten bedrage van € 435
 • Alle transport ter plaatse met privévervoer
 • Luchthaventransfers in Kathmandu
 • Hotel in Kathmandu, Pokhara, Dhulikel, Bhaktapur met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Overnachtingen in jungle lodge tijdens verblijf in Chitwan National Park
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • Alle maaltijden in Chitwan National Park
 • Uitstappen in Kathmandu en omgeving
 • Korte rafting op de Trisuli-rivier (inclusief materiaal)
 • Alle excursies in Chitwan National Park o.l.v. natuurgids
 • Parktaksen en permits in Chitwan National Park
 • TIMS en permits voor Annapurna Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige gidsen
 • Diensten van Nederlandstalige begeleider
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Lunch en diner bij kamer met ontbijt (ong. 15 Euro per dag)
 • Toegangsgelden bij bezoeken in Kathmandu vallei (ong. 40 Euro in totaal)
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis mikt op geïnteresseerde reizigers die op korte tijd veel willen zien. De lichte trektocht is geschikt voor actieve reizigers die graag wandelen.De trekking is niet prestatiegericht. Gemiddeld wandelen we 5 tot 6u op goed begaanbare paden.

In Kathmandu, Pokhara, Dhulikhel en Chitwan National Park verblijven we in comfortabele hotels (verschillende met zwembad). Tijdens de trekking in eenvoudige berglodges.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de volledige reis. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage tijdens de trekking. Een Nederlandstalige begeleider met heel wat ervaring in Nepal zorgt er voor dat alles op wieltjes verloopt.

De vluchten naar Kathmandu zijn inbegrepen en verlopen met Qatar Airways via Doha .

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief