NEPAL

Groepsreis Kennismaking met Nepal

Vraag offerte Offerte

overzicht

Deze Nepal groepsreis is een ideale kennismaking met hét land van de Himalaya. Op een kleine twee weken ervaar je alle aspecten van Nepal. Zowel de rijke cultuur, de groene jungle als de witbesneeuwde toppen van de Himalaya komen aan bod.

We starten onze Nepal groepsreis uiteraard in Kathmandu, de bruisende hoofdstad, waar je van bij de landing in een compleet andere wereld wordt ondergedompeld. Mooie tempels als Bodnath en Pashupatinath zijn de ideale introductie tot de verschillende godsdiensten die het Nepalese leven kleuren.

Een korte binnenlandse vlucht brengt ons nadien naar de laagvlakte van de Terai, de tweede stop op deze Nepal groepsreis. Vanuit een aangename lodge (met zwembad) aan de rand van het Chitwan National Park verkennen we op verschillende manieren de dichte jungle. Per prauw observeren we de krokodillen en het bonte vogelleven op de oevers, te voet gaan we op zoek naar de Aziatische neushoorns of de zeldzame Bengaalse Tijgers.

Via het oude Newari stadje Bandipur, arriveren we uiteindelijk in Pokhara, een gezellig stadje aan de voet van de Annapurna. De besneeuwde pieken liggen slechts op 20km afstand en lijken wel binnen handbereik. Op en rond het uitgestrekte Fewa-meer is het gezellig toeven.

We wandelen tijdens deze Nepal groepsreis een vijftal dagen door de zogenaamde foothills van de Annapurna. Van dorp naar dorp, tussen velden en bossen, langs bergkammen en door diepe valleien. Overnachtingen doen we in eenvoudige, maar best gezellige lodges. Vlak voor de winter zijn intrede doet zijn de zichten op de bergen nagenoeg perfect: een mooie blauwe hemel, een aangenaam zonnetje en weinig mist in de ochtend.

Om geen tijd te verliezen, keren we per vlucht terug naar Kathmandu. We rijden van hieruit naar het rustige Bhaktapur, de tweede koningsstad van de vallei. In deze verkeersvrije parel sluiten we onze Nepal groepsreis af met een verblijf in een typisch hotelletje. Als ’s avonds de dagjestoeristen verdwenen zijn, hebben we de stad voor ons alleen.

Hoogtepunten van deze reis

 • het bruisende Kathmandu
 • Wandelen in het Annapurna gebergte
 • De Terai: Neushoorns spotten
 • 2 binnenlandse vluchten
 • Gezellige hotels

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar keuze.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

We starten ons bezoek met een korte rit naar Pashupatinath, het Varanasi van Nepal. Tussen de verschillende tempeltjes wandelen we naar de grote Shiva-tempel (enkel toegankelijk voor hindoes) waar aan de oevers van de rivier dagelijks crematies plaatsvinden. Vanaf de overkant van het water kunnen we kleurrijke rituelen die hiermee gepaard gaan observeren.

Een eind verderop ligt de stupa van Bodnath, een van de iconen van Nepal. Talrijke boeddhistische pelgrims komen van heinde en ver naar dit immense bouwwerk. We maken de rondgang in wijzerzin rond de stoepa en genieten van de Tibetaanse sfeer.

Na de lunch gaat het naar Swayambunath, een tweede boeddhistische tempel die op een heuvel aan de rand van Kathmandu ligt. Vergezeld door een bonte apenkolonie gaan we naar de top voor een uniek uitzicht over de hele Kathmandu-vallei.

Vlucht naar de Terai. Bij aankomst transfer naar een comfortabele lodge (met zwembad) aan de rand van het Chitwan National Park. We verblijven hier twee nachten in volpension en maken verschillende uitstappen in het park. We wandelen door de dichte jungle op zoek naar neushoorns, genieten van de vogelrijkdom, gaan per prauw de rivier op om krokodillen te spotten en maken kennis met de lokale Tharu-bevolking.

Na een laatste ochtendwandeling rijden we langs de Seti- en Trisuli-rivier naar het kleine stadje Bandipur. Op een heuvel gelegen boven de vallei heb je er uitstekende panorama’s op ondermeer Ganesh Himal, Manaslu en de Annapurna. Het stadje was ooit een kruispunt op de oude karavaanroutes en gaat prat op een mooi bewaard historisch centrum.

In een tweetal uur rijden we naar Pokhara, de tweede stad van Nepal. Hoe dichter we bij de stad komen, hoe prominenter de toppen van de Annapurna zich tonen. We lunchen in een gezellig eethuisje aan de oever van het Fewa-meer en kunnen dan per roeiboot het meer op voor nog mooiere zichten. We verblijven in het Barahi Hotel (met zwembad), centraal gelegen aan de Lakeside zodat we ook ’s avonds weer een leuke eetgelegenheid kunnen meepikken.

Na een korte transfer naar Nayapul, ontmoeten we de dragers die ons de komende dagen zullen vergezellen. We steken de Modi Khola rivier over langs een hangbrug en wandelen door het dorpje Birethanti langzaam omhoog. Het is een relatief gemakkelijke dag met slechts 500m hoogteverschil die voornamelijk tussen kleine gehuchtjes en landbouwterrassen loopt. Op het einde volgt echter een korte klim naar Thikedunga (1500m). ong. 4 u wandelen.

Alweer steken we via een hangbrug de rivier over en krijgen dan een lange ‘trap’ voorgeschoteld met meer dan 3000 treden. Ieder klimt op zijn eigen tempo omhoog tot het grote Magar-dorp Ulleri (2080m). Boven het dorp wordt het pad minder steil en loopt het verder door velden en weiden. Als beloning zien we de eerste toppen van o.m. Annapurna South en Hiunchuli. Voorbij Banthanti wandelen we door loof- en rododendronbossen; steken een tweetal riviertjes over en doen dan een kleine klim tot Nangathanti (2460m). Van hieruit is het nog een goed uur stappen tot Ghorepani wat letterlijk ‘paardenwater’ betekent. Hier was vroeger een belangrijke stopplaats voor de ezelskaravanen die tussen Pokhara en Jomsom trokken. Ongeveer 5 – 6 uur wandelen.

n alle vroegte klimmen we naar Poon Hill (3210m). Een klim van ongeveer een uurtje die ons op een uniek uitzichtspunt brengt. De zonsopgang boven de Himalaya is iets wat elke Nepal-reiziger bijblijft. Vanop de heuveltop heb je zicht op Dhaulagiri (8167m), Annapurna I (8091m), Hiunchuli, Annapurna South, Tukuche en een hele resem andere besneeuwde toppen. Na de afdaling wacht een stevig ontbijt en wandelen we verder naar het plaatsje Tadapani (2710m). Het traject vandaag gaat behoorlijk op en neer. We klimmen eerst langzaam naar een hoogte van ongeveer 3200m en dalen dan via een soms modderige afdaling richting Deorali (3090m). Via Gurung Hill zetten we de afdaling verder langs een kolkende rivier en enkele mooie watervallen. De dag wordt besloten met een stevige klim naar Tadapani van waaruit de zichten op Annapurna South en Machapuchare weer schitterend zijn. Ong. 5 u wandelen

Een dag die start met een afdaling door bossen vol eeuwenoude rododendrons. Eenmaal beneden aan de rivier start een lichte klim tot Ghandruk. Ghandruk is een uitgestrekt en groot Gurung-dorp dat bijna 300 families heeft. De huisjes liggen in een uniek decor van zorgvuldig aangelegde terrasvelden en het is aangenaam rondkuieren in de kleine steegjes. Hier huist ook het Annapurna Conservation Area Project-center waar je een inzicht krijgt in de cultuur en natuur van de regio. We wandelen zo’n 3u tot Ghandruk en dalen dan af tot Kimche. Hier wacht onze chauffeur ons op voor een transfer naar Pokhara waar een gezellig hotel, een warme douche en een fris drankje klaar staan. We nemen afscheid van het lokale team van dragers.

In de late voormiddag vliegen we terug naar Kathmandu met onderweg mooie zichten op de verschillende bergmassieven. Na de landing rijden we in een halfuurtje naar Bhaktapur, de tweede stad van de Kathmandu-vallei. Deze grotendeels verkeersvrije stad is vooral bekend om zijn uitgestrekte tempelpleinen en piramidevormige tempels. Het is er ook heerlijk kuieren door de kleurrijke straatjes en over het plein van de pottenbakkers waar duizenden potten liggen te drogen. We overnachten in Bhaktapur waardoor we kunnen genieten van de rust, eenmaal de dagjestoeristen terug naar Kathmandu vertrokken zijn.

Na een laatste ochtendwandeling rijden we terug naar Kathmandu. Je hebt in de namiddag nog tijd ter beschikking om even de stad te verkennen.

In de avond transfer naar de luchthaven voor vlucht richting Europa (met aankomst de volgende ochtend) of individuele verlenging.

Een ideale introductie tot de rijke cultuur en natuur van Nepal die je alleen maar zin zal geven om nog eens terug te keren

Praktisch

Data: 11 tot 23 november 2022

Je wordt  ten laatste verwacht op 12 november in Kathmandu

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs)

Prijs per persoon:

bij inschrijving voor 1 april 2022: €1990

Bij inschrijving voor 1 juli: € 2090

Bij inschrijving na 1 juli: € 2170

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 450

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • 2 Binnenlandse vluchten
 • Hotel in Kathmandu, Bandipur, en Pokhara met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Overnachtingen in jungle lodge tijdens verblijf in Chitwan National Park
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • Alle maaltijden in Chitwan National Park
 • Alle excursies in Chitwan National Park o.l.v. natuurgids
 • Parktaksen en permits in Chitwan National Park
 • TIMS en permits voor Annapurna Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige gidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu / Bandipur /Pokhara
 • Toegangsgelden bij bezoeken in Kathmandu vallei
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis mikt op geïnteresseerde reizigers die op korte tijd veel willen zien. De lichte trektocht is geschikt voor actieve reizigers die graag wandelen.De trekking is niet prestatiegericht. Gemiddeld wandelen we 5 tot 6u op goed begaanbare paden.

In Kathmandu, Pokhara en Chitwan National Park verblijven we in comfortabele hotels. Tijdens de trekking in eenvoudige berglodges.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de volledige reis. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage tijdens de trekking

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren.

Inschrijven op deze groepsreis

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid

Schrijf je in op onze nieuwsbrief