NEPAL

Groepsreis Manaslu Trekking

(gegarandeerd vertrek)

Vraag offerte Offerte

overzicht

De Manaslu is met zijn 8156m de achtste hoogste berg ter wereld. Voor wie oog in oog wil staan met een mooie achtduizender is de Manaslu Trekking dus zeker een aanrader. Toch komen ook liefhebbers van couleur locale tijdens deze tocht aan hun trekken: het gebied ligt immers dicht bij Tibet en verschillende kleurrijke dorpen ademen een typische boeddhistische sfeer uit.

De oversteek van de Larkye La (een bergpas van 5135m) vormt het letterlijke hoogtepunt van de reis, maar onderweg valt er nog veel meer te beleven tijdens de wandelingen langs in de rotsen uitgehakte paden die zich hoog boven schuimende rivieren slingeren.

Deze reis mikt zondermeer op actieve wandelaars die hun Nepal-reis grotendeels willen besteden aan een trekking. Uiteraard verblijven we bij de start en op het einde even in het mooie Kathmandu, maar de hoofdbrok vormt de tocht langs het Manaslu Circuit.

Hoogtepunten van de Manaslu Trekking

 • Minder trekkers dan Annapurna
 • Grote variatie aan landschappen
 • Oversteek van een hoge bergpas (+5000m)
 • Boeddhistische cultuur

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel. In de vooravond volgt een briefing met de locale crew over het reisverloop.

In de vroege ochtend verlaten we Kathmandu voor  een lange reisdag van een kleine 140km. We rijden eerst langs de Highway richting Pokhara, maar verlaten deze na enkele uren voor een hobbelig traject langs kleine dorpjes, uitgestrekte terrasvelden en dicht beboste heuvels. Uiteindelijk duiken de toppen van Manaslu, Annapurna en Ganesh Himal op en arriveren we in Sothi Khola.

De eerste trekkingsdag toont onmiddellijk de variatie van Manaslu. Het pad slingert zich door loof- en bamboebossen en door de velden. Af en toe is het uitgehakt in de rotsachtige oevers van de Budhi Gandaki rivier. Regelmatig passeren we imposante watervallen. Via het Gurung-dorp Labubesi komen we na een 7-tal uur stappen uiteindelijk in Maccha Khola (900m).

We zitten nog vrij laag, dus we kunnen nog genieten van een warm zonnetje. De tocht loopt tussen de velden waarop landbouwers volop in de weer zijn. Via die hotsprings van Tatopani gaat het naar Dobhan waar de Budhi Gandaki zich langs een aantal spectaculaire stroomversnellingen naar beneden stort. Iets verderop, waar de vallei zich verbreedt, ligt Jagat  (1370m), de toegangspoort tot het Manaslu Conservation Area.

Een iets rustiger dag brengt ons naar Philim (1570m). Het start met een lange afdaling naar de rivier gevolgd door een stevige klim naar Saguleri. Als beloning krijgen we een zicht op de Sringi Himal, een top van meer dan 7000m. Het pad loopt verder langs de rivier die we enkele malen via een hangbrug oversteken tot we uiteindelijk Philim bereiken.

Na de lunch stappen we nog even verder via Ekle Batti naar Deng (1800m).

De hoge toppen komen steeds dichterbij terwijl we verder stappen door een steeds alpiener wordende omgeving. Ook de dorpjes worden steeds kleiner. Vandaag duur de tocht ongeveer 5u met zichten op o.m. de Kutang Himal. Mani-muren en kleine boeddhistische chorten benadrukken het boeddhististische karakter van de regio. Overnachten doen we vandaag in Ghap (2160m).

Een stevige dag waarbij we bijna 1000m stijgen. Het eerste dorp dat we passeren is Namrung (2540m). Het is het eerste dorp van Nubri-regio met bewoners van Tibetaanse oorsprong die een heel apart dialect spreken. Het landschap wordt alpiener naarmate we verder stijgen naar Lihi (2800m) en Sho (3000m). We hebben een hele dag dus er is tijd om te genieten van de omgeving en om te wennen aan de hoogte. Naarmate we dichter bij Lho, het eindpunt van de dag, komen duikt ook het eerste zicht op Mount Manaslu op.

Vandaag steken we de grens van de 3500m over en daarom lassen we de volgende dag ook een acclimatisatiedag in. We wandelen vanuit Lo in enkele uren naar Samagaon, een groot dorp dat 2 gompa’s heeft en dat door de locals Ro wordt genoemd. Tibetaanse handelaars en landbouwers vestigden zich hier meer dan 500 jaar geleden en ook nu nog onderhouden zij heel nauwe contacten met het nabijgelegen Tibet.

Samagaon ligt op 3510m,  aan de voet van graasweiden die richting de pieken van het Manaslu-massief lopen. Tijdens de acclimatisatiedag kan je er rustig genieten van het zicht op de bergen kan je de boeddhistische gompa’s bezoeken of kan je een stevige dagwandeling maken naar een hoger gelegen boeddhistisch klooster.

Het is opnieuw niet zo ver stappen vandaag, maar we winnen ook nu weer flink wat hoogte. Het dorpje Samdo ligt op 3850m en bereiken we na een prachtige tocht door een weergaloos berglandschap. Samdo is een typisch Tibetaans dorp met yaks, schapen en geiten. Gerstvelden liggen her en der verspreid.

De volgende dag kunnen we verder het dorp verkennen, maar we kan ook een aangename wandeling van een 5 tot 6u maken richting de grens met Tibet.

Goed geacclimatiseerd gaat het nu richting Larkye pas. Met zicht op verschillende gletsjers, stappen we naar zo’n 4450m: het landschap is er desolaat, maar prachtig. De meeste trekkers gaan vroeg onder de wol als voorbereiding op de lange dag van morgen.

Zonder twijfel de meest spectaculaire dag van deze trekking. We trekken langs gletsjermorenen geleidelijk omhoog naar de top van de pas. In het najaar en vroege voorjaar is sneeuw altijd mogelijk. Neem je tijd om te genieten van de omgeving. In totaal doen we zo’n 3u over de klim, maar als beloning hebben we unieke zichten op o.m. de Annapurna II . De afdaling naar Bimthang op 3600m langs een pad dat de gletsjermorene volgt, is pittig, dus je zal best blij zijn als je in de late namiddag arriveert en kan genieten van een kopje thee (of iets sterkers) met zicht op Manaslu.

Je daalt verder af door de vallei en krijgt na een 6-tal uur het eindpunt van de trekking in zicht: Dharapani op zo’n 1700m.

Per jeep keren we van Dharapani terug naar de hoofdweg en rijden dan verder naar Kathmandu.

 

Reservedag om eventuele (weer)problemen tijdens de trekking op te vangen. Indien deze dag overbodig blijft, kan er een bezoek gebracht worden aan Kathmandu en omgeving.

Vrij tot transfer naar de luchthaven voor vlucht huiswaarts of individuele verlenging in Nepal.

De Manaslu Trekking voert je door gevarieerde berglandschappen naar de top van een meer dan 5000m hoge bergpas

Praktisch

Data:

30 oktober tot 16 november 2023   – VOLZET

23 april tot 05 mei 2024 – PLAATSEN BESCHIKBAAR*

 

*Je wordt  ten laatste verwacht op 24 april in Kathmandu. De groepsreis eindigt op 5 mei met een transfer naar de luchthaven. Uiteraard kan je de reis verlengen voor of na de trek.

Wij voorzien luchthaventransfers vanaf de luchthaven voor alle deelnemers (inbegrepen in de prijs) en doen je graag ook een vluchtvoorstel vanuit Brussel / Amsterdam / Parijs / Dusseldorf. Wie vroeg boekt, heeft heeft voordeel dat hij geniet van interessante vluchttarieven. Vluchten naar Nepal worden niet goedkoper naarmate de vertrekdatum dichterbij komt.

Prijs per persoon voor de afreis in april 2024: 

2100 Euro bij inschrijving voor 1 oktober 2023

2250 Euro bij inschrijving na 1 oktober 2023

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 490

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse met privé-vervoer
 • Luchthaventransfers
 • Hotel in Kathmandu  met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en permits voor Manaslu Trekking
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu
 • Toegangsgelden bij eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Een sportieve conditie en doorzettingsvermogen zijn vereist voor deze trekking. We raden je aan om vooraf te trainen en je uithoudingsvermogen op punt te stellen: fietsen, lopen, zwemmen, fitnessen,…

Per dag wandel je gemiddeld zo’n 6-7u langs meestal goed aangelegde paden. Enige tredvastheid is aangewezen.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage. Een drager draagt ongeveer 16kg.

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren.

Inschrijven voor deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief