NEPAL

Groepsreis Mera Peak

Vraag offerte Offerte

overzicht

Mera Peak is met zijn 6476m de hoogste trekkingspiek van Nepal. Trekking peaks zijn relatief eenvoudig te beklimmen bergtoppen die weinig of geen technische bagage vereisen en dus ook binnen het bereik liggen van sportieve wandelaars met een uitstekende conditie.

Voor veel reizigers die ooit naar Everest Base Camp trokken, is het een logische volgende stap of een droom die werkelijkheid wordt. Op Mera Peak kan je kennis maken met het echte alpinisten-gevoel: meer dan 6000m hoog, op het dak van de wereld…

De eigenlijke beklimming van Mera Peak duurt een tweetal dagen waarbij er in tenten overnacht wordt. De hoogste overnachting is op meer dan 5700m, fors hoger dan de meeste mensen ooit zullen komen. De andere overnachtingen gebeuren tijdens de pittige aanlooptrekking in eenvoudige lodges.

Hoewel de beklimming technisch gezien niet echt moeilijk is, worden er toch verschillende dagen crampons en touw gebruikt. De sherpa’s die je op de tocht vergezellen, leren je tijdens de acclimatisatiedagen hoe je het nodige materiaal dient te gebruiken.

We volgen een route die vanuit Phaplu door de Khumbu loopt. Het gaat stevig op en neer omdat we verschillende valleien dwarsen.  Om de kansen op succes gaaf te houden, lassen we 2 acclimatisatiedagen in waarbij we rusten en een mooie zijwandeling maken.

Hoogtepunten van deze reis

 • Beklim een zesduizender
 • Mooie aanlooproute vanuit Phaplu
 • Begeleiding door ervaren sherpa's
 • Een sportieve uitdaging

dag per dag

Afspraak in ons centraal gelegen hotel in Kathmandu voor een uitgebreide briefing en kennismaking met de gidsen.  Regelen van de laatste formaliteiten voor de trek en eventueel aankopen van het nodige materiaal.
Je kan ook enkele dagen vooraf arriveren in Kathmandu om rustig te wennen.

Vlucht naar Phaplu in de vroege ochtend. Bij aankomst kennismaking met de dragers en trekking via Chewang naar Rimo. We trekken over de Thaksindo pas (3010m) en overnachten in het gelijknamige dorp (2960m) (ong.6u)

Trekking naar de Dudh Khosi, een stevige afdaling van 1200m, via Nuntalla (2190m). Bij Jubhing steken we de rivier over langs een meer dan 100m lange hangbrug. We volgen deels de ‘oude’ Everestroute die vanuit Jiri naar Lukla loopt.Overnachting in Kharikola (2040m).

De volgende dag is vrij kort, maar het gaat wel stevig omhoog naar Pangkoma (2840m) langs een zigzaggend pad. We laten de Everest-route achter ons en trekken in zuidoostelijke richting (ong.4u).

Trekking over de Pangkoma La (3174m) met een eerste zicht op Mera Peak. Afdaling naar Sibuje (2770m) en langzaam klimmen door de vallei naar Ning So (2850m) (ong.5u).

De volgende dag starten we met een stevige klim naar 3280 voor een geweldig panorama. Nadien dalen we terug naar de rivier en trekken op en neer door dichte bossen tot onze overnachtingsplek nabij Jungle Camp (3160m). (ong.7u)

Trekking noordwaards door de Hinku Vallei; het gaat flink op en neer en we steken enkele zijvalleien over. Overnachting in Gotay (3650m) (ong.6u)

Trekking naar Tagnag (4350m). We doen het rustig aan en klimmen voorbij de grens van 4000m. Onderweg al heel wat zichten op pieken van 6000m en meer. We passeren ook een mooi boeddhistisch kloostertje in Gondishung. (ong.7u).

Het is tijd voor een acclimatisatiedag in Tagnag. We maken een zijwandeling naar een uitloper van de Kusum Kangru en kunnen naar Shartemba Go, een kleine top van bijna 5000m. Ook worden de verschillende technieken en veiligheidsprocedures voor de beklimming een eerste keer doorgenomen en ingeoefend (ong.6u)

Langs de morene van de Dig Gletsjer trekken we naar Khare, het Basecamp voor Mera Peak op 5000m (ong.5u). Dan volgt een 2de acclimatisatiedag met eventueel zijwandeling. Oefening van de technieken en batterijen opladen voor de beklimming .

Klim naar de Mera La (5415m) waar een eerste tentenkamp wordt opgezet. Afhankelijk van de weersomstandigheden/sneeuw wordt het kamp eventueel net onder de pas gezet. Namiddag: rust en drinken (ong.4u)

Trekking Naar High Camp. In totaal leggen we vandaag slechts een 3-tal km af, maar we trekken wel naar een hoogte van 5800m. waar er enkele platformpjes zijn waar de tenten kunnen opgeslagen worden. Makalu, Everest, Lhotse, Cho Oyu en Kanchenjunga zijn van hieruit te bewonderen (ong.5u).

Topdag. Rond 02:00 staan we op en vertrekken dan naar de top. In goede omstandigheden bereiken we de top op 6476m na een tocht van zo’n 4u met crampons. Het laatste stuk naar de top gaat over een helling van 45° en vereist een vast touw voor zo’n 40m. Na de obligate topfoto’s dalen we af richting High Camp en verder naar de Mera La en Khare (ong.12u).

In een drietal dagen trekken we naar Lukla, het kleine luchthaventje dat de toegangspoort naar het Everestgebied is. We passeren Gotay en Tuli Kharka.Het wordt nog een pittige klim over de Zatrwa La (4600m) gevolgd door een lange afdaling naar Lukla. 

Vlucht naar Kathmandu en transfer naar het hotel.

Dag 19 is een bufferdag die voorzien wordt om eventuele problemen tijdens de trekking op te vangen.

Vlucht huiswaarts of verlenging van de reis elders in Nepal.

Een echte uitdaging voor sportieve wandelaars met een uitstekende conditie die ooit in hun leven een berg van meer dan 6000m willen bedwingen.

Praktisch

Data: voorjaar 2025

Indien interesse contacteer ons en dan houden we je op de hoogte van data en prijzen van zodra bekend

Wij voorzien luchthaventransfers van en naar de luchthaven voor de deelnemers onafhankelijk van wanneer je aankomt (inbegrepen in de prijs). Eventuele extra hotelnachten kunnen we ook voor je regelen in een accommodatie naar keuze.

Prijs per persoon: € ____

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer / tent  (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 400

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • Vluchten Kathmandu – Phaplu (inclusief taksen)
 • Vluchten Lukla– Kathmandu (inclusief taksen)
 • Hotel in Kathmandu met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Kampeerovernachtingen tijdens de beklimming
 • Gemeenschappelijk klimmateriaal
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en permits voor Mera Peak
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu
 • Persoonlijk klimmateriaal
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Met deze Mera Peak Beklimming mikken we op zeer sportieve wandelaars die over een uitstekende conditie en tredvastheid beschikken. Hoewel de klim niet zo lastig en technisch is, en de gidsen je leren met het klimmateriaal omgaan, is enige hooggebergte ervaring en enigzins vertrouwd zijn met klimmateriaal (crampons, klimgordel, touwen) toch aanbevolen. Er is een oefendag ingelast om de basistechnieken in te oefenen.

Persoonlijk klimmateriaal (crampons, klimgordel, enkele carabiners, klimschoenen) kan gehuurd worden ter plekke of eventueel in de betere buitensportzaak in België / Nederland.

Een goede uitrusting met voldoende warme kledij (donsjas / matje /expeditieslaapzak tot zeker -20°C) is vereist. Ook dit kan eventueel gehuurd worden. Wandelschoenen dienen stijgijzervast te zijn.

Op deze Mera Peak Trekking zijn de intercontinentale vluchten niet inbegrepen. We kunnen je een voorstel doen, maar je kan ook zelf je vlucht boeken. Het is perfect mogelijk (en zelfs aan te raden) om enkele dagen vroeger te arriveren of langer te blijven om nog extra activiteiten te doen.

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief