NEPAL

Groepsreis Trekking door Mustang

Vraag offerte Offerte

overzicht

Mustang, hoog in de Nepalese Himalaya is een van de meest tot de verbeelding sprekende gebieden in de Himalaya. Tot begin jaren 90 waren er geen buitenlanders toegelaten in dit gebied en ook nu nog doen er jaarlijks slechts enkele duizenden toeristen de Mustang trekking.

Deze Mustang reis staat volledig in het teken van het genieten van ongerepte landschappen en authentieke boeddhistische cultuur. We wandelen van dorp naar dorp, tussen veelkleurige rotsformaties en langs bontgekleurde canyons. Bijna dagelijks overwinnen we enkele bergpassen van waar we mooie uitzichten hebben over deze desolate hoogwoestijn.

Het eindpunt van onze Mustang trekking is Lo Manthang, op nauwelijks 15km van de grens met China, een klein stadje met enkele mooie kloosters en een unieke ligging tegen een achtergrond van witbesneeuwde pieken.

We gaan echter nog een beetje verder op deze Mustang Trekking en trekken terug richting Jomsom via de kleurrijke dorpen Dhi en Surkang, en de weinig bezochte Luri Gompa, een prachtig rotsklooster. Na Luri Gompa volgen we een weinig gelopen route via Tangye naar Chusang, volgens kenners een van de mooiste trajecten in Upper Mustang.

Door de aanleg van een weg naar Lo Manthang zijn de eerste klassieke trajecten tussen Jomsom, Kagbeni en Chele niet meer zo interessant. We doen dit dan ook per jeep zodat we des te meer tijd kunnen doorbrengen op de mooiste plekjes van Mustang.

Hoogtepunten van deze reis

 • Toegangspermits Mustang inbegrepen
 • Bezoek aan de afgelegen Luri Gompa
 • Authentieke boeddhistische cultuur
 • Ideaal tijdens de zomermaanden

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar hotel naar ons centraal gelegen hotel in de stad.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Binnenlandse vlucht naar Pokhara, de tweede stad van Nepal, gelegen aan het mooie Fewa-meer. De vlucht gaat langs de Himalaya en levert alvast de eerste zichten op pieken als Manaslu en Ganesh Himal. In Pokhara verblijven we in een comfortabel hotel met zwembad vlakbij het meer. We maken er nog een wandeling, doen de laatste inkopen of gaan met een bootje het meer op.

Slechts een klein halfuurtje duurt de vlucht met een klein toestel naar Jomsom (2800m). Van hieruit nemen we een jeep die ons door de vallei van de Kali Gandaki naar Chele brengt. In Kagbeni, de toegangspoort tot Mustang, worden de permits gecheckt en dan gaat het verder tot Chusang. Uiteindelijk arriveren we in Chele (3050m).

Vanuit Chele volgen we een klein eindje de nieuwe jeeptrack en steken dan een lange hangbrug over die ons in Ghyakhar brengt. Van hieruit is het nog enkele uren stappen tot Samar via een pas van zo’n 3700m. Een lange afdaling door een spectaculaire vallei brengt ons bij de heilige Chungsi Grot, waarin een kleine tempel is opgericht. We klimmen weer uit het dal en overnachten in het gehuchtje Shyanbochen (3500m).

Langs een omweggetje via het pittoreske Ghilling met zijn kleine gompa, trekken we in ongeveer een halve dag naar Ghami (3500m). We hebben dus alle tijd om de prachtige rotspartijen die het resultaat zijn van duizenden jaren erosie door water en wind te bewonderen. Ghami is een van de grotere dorpen in Mustang en het is er aangenaam rondwandelen in de kleine steegjes.

We vertrekken vroeg in de morgen uit Ghami en trekken via een mooie bergpas naar Dhakmar. De rode rotsformaties vormen een van de meest iconische beelden van Mustang. Een tweede pas volgt richting Ghar Gompa, een van de belangrijkste kloosters van Mustang. Uiteindelijk sluiten we de dag af met een korte klim naar Tsarang. Vanop de kantelen van het klooster kan je genieten van een mooie zonsondergang.

Het is nog iets meer dan vijf uur wandelen om Lo Manthang (3850m) te bereiken. Nog 1 lange klim en dan worden we beloond met een eerste zicht op de ommuurde stad en op de rode gompa’s. Langs een lange mani-muur wandelen we de stad binnen. Hoewel er sinds enige tijd een weg naar Lo Manthang loopt en er dus stilaan meer verkeer komt, heb je in deze oude stad toch nog steeds een gevoel van ‘ver weg van de bewoonde wereld’ te zijn.

Verkenning van het platteland rond Lo Manthang. We maken een lusvormige wandeling door een vijftal landbouwdorpjes en genieten van de zichten op de veldenv die in volle bloei staan. Op de achtergrond schitteren de witte toppen van de bergen die de grens met Tibet vormen. Tevens bezoeken we het grottencomplex van Choser.

Eerst keren we een eindje op onze stappen terug. Daarna trekken we verder in oostelijke richting via de Dhi La (3950m) naar de mooie dorpen Dhi en Surkhang. Ons eindpunt vandaag is het plaatsje Yara op zo’n 3500m. Van hieruit maken we een dagwandeling naar Luri Gompa, een prachtig rotsklooster uit de 14de eeuw, gebouwd in een fantastisch grottencomplex.

Tijd om de terugkeer richting Jomsom aan te vatten. We volgen een andere route dan op de heenweg naar Lo Manthang die bovendien iets sportiever is. De eerste dag gaat het tot Tangye. De volgende dag brengt ons in een achttal uur naar Chusang of zelfs iets verder naar het vestingsstadje Tetang

Via een laatste bergpas verlaten we Upper Mustang en trekken naar het grote hindoepelgrimsoord Muktinath. We komen opnieuw in een heel andere wereld terecht.
De volgende dag dalen we rustig af naar Jomsom waar we de ochtend nadien de vlucht naar Pokhara zullen nemen.

Vroeg in de morgen vliegen we in een klein halfuurtje terug naar Pokhara. Bij goed weer kunnen we van dichtbij een laatste blik op de Annapurna pieken werpen. Eenmaal in Pokhara volgt een transfer naar ons hotel bij het meer. Tijd om even te ontspannen na de trekking in Mustang.
We voorzien een bufferdag in Pokhara om eventuele problemen door weersomstandigheden met de vlucht vanuit Jomsom op te vangen. Indien deze bufferdag niet nodig blijkt, kunnen we in en rond Pokhara een uitstap maken of kunnen we gewoon genieten van de relaxe sfeer bij het meer.

In de ochtend rijden we met onze eigen minibus terug naar Kathmandu. We volgen een slingerende weg die grotendeels door het Nepalese middelgebergte loopt. Bij goed weer duiken er nu en dan Himalayapieken op. Afhankelijk van het verkeer arriveren we in de late namiddag of de vooravond. Onderweg houden we regelmatig halt om de benen te strekken of voor een kopje thee.

Afhankelijk van de interesse van de groep, maken we optioneel nog een uitstap in de Kathmanduvallei naar Bhaktapur of bezoeken we de culturele topppers van Kathmandu..

Vrij tot transfer naar de luchthaven en vlucht naar Europa.
Je kan de reis ook verlengen met een langer verblijf in Nepal

Een trekking door Mustang voert je langs fenomale landschappen die door de natuurelementen geboetseerd zijn

Praktisch

Data: van 17 juli 2022 tot 6 augustus 2022

Je wordt verwacht uiterlijk op 18 juli in Kathmandu (luchthaventransfers in functie van je vluchten zijn voorzien).

Je kan zelf je vluchten boeken of wij kunnen je eventueel ook een voorstel doen met een maatschappij naar keuze.

Prijs:

Bij inschrijving voor 1/12/2021: 2790 Euro

Bij inschrijving voor 15/1/2022: 2890 Euro

Bij inschrijving na 15/1/2022: 2990 Euro

Alleenreizende deelnemers kunnen een kamer delen met een reiziger van hetzelfde geslacht.

Wens je een eenpersoonskamer (beperkt beschikbaar) dan bedraagt het supplement € 375

INBEGREPEN

 • Alle transport ter plaatse
 • Luchthaventransfers
 • Binnenlandse vluchten
 • Hotel in Kathmandu en Pokhara met ontbijt
 • Overnachtingen in lodges tijdens de trekking
 • Alle maaltijden tijdens de trekking (3 maaltijden per dag)
 • TIMS en extended Mustang Permits  (ong. 639 USD)
 • Diensten van lokale Engelstalige berggidsen
 • Dragers voor de bagage (1 drager / 2 deelnemers )
 • 24/7 bijstand van My Himalaya-vertegenwoordiger in Kathmandu
 • Voorbereidende samenkomst met alle deelnemers
 • Bijdrage Garantiefonds Reizen

NIET INBEGREPEN

 • Intercontinentale vluchten
 • Lunch en diner in Kathmandu / Pokhara
 • Toegangsgelden en eventuele bezoeken in Kathmandu
 • Fooi lokale gidsen / dragers

Deze reis is geschikt voor actieve wandelaars. Vooraf trainen en de conditie op punt stellen kan het reisplezier alleen maar vergroten. De trekking is niet prestatiegericht. Gemiddeld wandelen we 5u tot 6u op goed begaanbare paden, met een uitschieter van 8u-9u.

De overnachtingen tijdens de trekking gebeuren in lodges op basis van tweepersoonskamers (gemeenschappelijk sanitair). In Kathmandu en Pokhara verblijven we in een comfortabel hotel.

Engelstalige lokale gidsen begeleiden de groep tijdens de trekking. Per twee deelnemers voorzien wij 1 drager voor de hoofdbagage.

De vluchten naar Kathmandu zijn niet inbegrepen. Je kan zelf je vlucht boeken of we kunnen je een voorstel doen.

Het is perfect mogelijk om deze reis individueel te verlengen of om enkele dagen vooraf in Kathmandu te arriveren.

Inschrijven op deze groepsreis

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacybeleid
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief