NEPAL

Luxe Rondreis

Vraag offerte Offerte

overzicht

Deze luxe rondreis door Nepal geeft je een volledig beeld van dit kleine Himalayalandje met het comfort van tophotels.
Je bezoekt de culturele toppers in de vallei van Kathmandu, geniet van de rust in de omgeving van Pokhara en gaat op zoek naar neushoorns vanuit een comfortabele lodge in Chitwan National Park.
Je maakt ook een ontspannen trektocht door het Himalaya-gebergte. Je wandelt enkele dagen op lagere hoogte met uitzicht op de toppen van het Annapurna massief en verblijft in luxelodges voorzien van alle comfort.
Een aangename kennismaking met Nepal voor wie houdt van comfort met een lokaal tintje !

Hoogtepunten van deze reis

  • Alle hoogtepunten van Nepal
  • Binnenlandse vluchten: geen tijdverlies
  • Overnachten in top-accommodaties
  • Tweedaagse wandeltocht in comfortlodges

dag per dag

Vlucht naar Kathmandu vanuit Europa.
Aankomst in Kathmandu. Verwelkoming op de luchthaven door een van onze medewerkers en transfer naar het prestigieuze Dwarika’s Hotel, zonder twijfel het meest charmante luxehotel van Kathmandu.
Afhankelijk van het uur van aankomst maak je nog een verkennende stadswandeling naar het centrale Durbar Square of door het bruisende Thamel. Briefing over het reisverloop en ’s avonds welkomstdinertje in een gezellig restaurant.

Dwarika's in Kathmandu, het mooiste luxe hotel van Nepal

Kathmandu Stad verdient op zijn minst 1 dag voor een volledig bezoek. Je privégids pikt je op bij het hotel en vergezelt je naar de nabijgelegen hindoetempel van Pashupatinath. Een confrontatie met de vergankelijkheid want de hele dag door vinden hier traditionele crematies plaats. Verderop ligt Bodnath, een immense boeddhistische stupa die de cover van menig reisgids siert. Je waant je er even in Tibet. De namiddag wordt besteed aan een bezoek van Swayambunath, een tweede stupa van waar je een mooi zicht hebt over heel Kathmandu.

In de ochtend transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Pokhara, aan het uitgestrekte Fewa-meer. Dit kleine stadje ligt aan de voet van het Annapurna-massief. Tijdens de korte vlucht heb je mooie zichten op de Ganesh Himal en de Annapurna. Transfer naar het startpunt van een korte tweedaagse trekking in de Annapurna met verblijf in Ker and Downey Lodges. Samen met een ervaren lokale gids stap je de eerste dag in een drietal uur door de bossen en langs een rivier naar de Gurung Lodge in het kleine dorpje Majgaun (1400m).

De tweede dag kom je via Pathleket en Pothana na een drietal uur op de klassieke route naar Annapurna Base Camp. In een goed uur wandel je van hieruit naar Dhampus (1550m). Je overnacht er in de Basantha Lodge met zicht op het hele Annapurna-massief.

 

In de voormiddag daal je terug af naar de geasfalteerde wegen. Nabij Phedi wacht onze privé-chauffeur je op voor een transfer naar Pokhara. Je verblijft in een klein valleitje nabij de stad waar enkele jaren terug een prachtig eco-villa resort zijn deuren opende en geniet er 2 nachten van de luxe van Pavilions Himalayas.

Je hebt ruim de tijd om de groene omgeving te verkennen en contacten te leggen met de vriendelijke dorpsbewoners. Er zijn wandelingen mogelijk naar o.m. de Peace Pagoda of naar de gezellige drukte van de Lakeside met zijn winkeltjes en terrasjes. Maar net zo goed kan je een namiddag doorbrengen aan het ecologische zwembad of kan je genieten van een ayurvedische massage.

luxe hotel in Pokhara: Pavilions Himalayas Nepal

Met privé-vervoer gaat het naar de laagvlakte van de Terai. Ver van het drukke Sauraha waar de meeste toeristen verblijven ligt het exclusieve Barahi Jungle Resort. Het Resort ligt vrij afgelegen in een deel van het Chitwan National Park waar er minder toeristen komen en waar je kan kennis maken met het echte Nepal van de jungle.

Samen met de natuurgidsen van de lodge trek je vandaag en morgen verschillende keren het park in. Activiteiten in het Nationale Park: jeepsafari op zoek naar neushoorns, junglewalk, prauwtocht,  bezoek aan de omliggende Tharu-dorpen, kennismaking met de olifanten van de lodge,  gelegenheid tot vogelobservatie of even relaxen in de comfortabele lodge.

In de omgeving zijn nog een aantal andere topaccommodaties.

Om geen tijd te verliezen nemen we een snelle binnenlandse vlucht terug naar Kathmandu. In een klein halfuurtje zijn we terug in de hoofdstad. We rijden onmiddelijk door naar het dorpje Nagarkot, op de rand van de vallei waar we verblijven in het sfeervolle Country Villa Resort. Nagarkot is een ideale plek om de volgende morgen een zonsopgang boven de Himalaya mee te maken.
Als alternatief kan je ook naar het dorpje Dhulikhel dat al even mooie uitzichten heeft. Daar kan je o.m. verblijven in het luxueuze Dwarika Resort.

Terugkeer naar Kathmandu met onderweg een bezoek aan de pottenbakkersstad Bhaktapur, Kathmandu in het klein. Je wandelt langs indrukwekkende tempels op het Durbar Square en door nauwe straatjes waarin druk handel gedreven wordt. Overnachting in Dwarika’s in Kathmandu.

Een kennismaking met de Everest tijdens een ochtendlijke mountainflight over de Himalaya. Deze uitstap kan ook per privé helicopter gemaakt worden. Eenmaal terug op de begane grond brengen we nog een bezoek aan Patan en is er tijd om nog even te genieten van Dwarika’s hotel

Transfer naar de luchthaven.Vlucht huiswaarts of verlenging.

Reizen door Nepal met het comfort van tophotels gelegen op de mooiste plekjes

Praktisch

De ideale periode voor deze luxereis door Nepal loopt van september tot juni. Omdat je op lagere hoogte verblijft, kan deze reis ook perfect tijdens de wintermaanden.

Richtprijs: v.a. € 2900

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma.

Wij maken je graag een voorstel op maat.

In deze inspiratiereis vermelden we een aantal accommodaties waar je kan verblijven.
Elk met hun typisch karakter laten zij je de Nepalese gastvrijheid tenvolle ervaren.

Naast de vernoemde hotels, geven we je graag suggesties voor andere luxe verblijven. Van de klassieke ketenhotels blijven we in principe ver weg, maar na jaren rondreizen door Nepal kennen we tal van pareltjes.

In Kathmandu verblijf je standaard in het iconische Dwarika’s Hotel.

In Pokhara kiezen we standaard voor een verblijf in de 2 locaties van Pavilions Himalayas of in de befaamde Tiger Mountain Lodge, maar we geven je graag suggesties voor andere, sfeervolle luxe-accommodaties.

Chitwan verkennen we vanuit sfeervolle luxe-lodges als Kasara Resort, Meghauli Serai of Barahi Jungle Lodge

Tijdens de Annapurna Trek verblijf je in de beste lodges van het gebied. Je overnacht in tweepersoonskamers met privé-sanitair, goede matrassen, beddengoed en verwarming,… Er is een gezellig ruimte voor de maaltijden en om na te genieten van je wandeldag.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een korte, maar geslaagde reis door Nepal te maken: contacteer ons gerust voor een aantal suggesties.

De reis kent geen enkele moeilijkheidsgraad. Er wordt voornamelijk gewandeld tijdens de bezoeken aan de verschillende bezienswaardigheden. De tweedaagse wandeltocht is vlot haalbaar voor gezonde mensen.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief