NEPAL

Trekking in het Annapurna gebied

Vraag offerte Offerte

Trekking in het Annapurna gebied

De Annapurna is zonder twijfel het meest toegankelijke trekkingsgebied van Nepal. Op een kleine 20km van het stadje Pokhara koesteren zich verschillende Himalaya-pieken van 7000m en meer. Zelfs tijdens een korte trekking in de Annapurna van enkele dagen sta je al oog in oog met toppen als Annapurna South, Dhaulagiri, Fishtail Mountain en Annapurna II.

De Annapurna leent zich uitstekend als een introductie tot trekking in Nepal. Je vindt er immers van alles wat: mooie vergezichten, verschillende vegetatiezones, pittoreske dorpjes waar je kan kennis maken met de verschillende bevolkingsgroepen van Nepal.

In de Annapurna wandel je op een rustig tempo langs goed begaanbare paden tussen groene terrasvelden, langs bruisende rivieren en door mysterieuze kloven. Trek je iets hoger dan stap je door alpiene landschappen omringd door enkele van de mooiste bergtoppen van de Himalaya.

De Annapurna wordt doorsneden door een netwerk van goed onderhouden paden. Naast de klassieke trekkingroutes zijn dit vaak weggetjes die voornamelijk door dorpelingen gebruikt worden. Hierdoor kan je eindeloos gaan variëren in de lengte van je trek. Er zijn er trekkings mogelijk van een 2-tal dagen tot meerdere weken.

We geven je alvast een aantal klassieke en minder klassieke trekkings in het Annapurna gebied mee. Verschillende van onderstaande trekkings kunnen onderling gecombineerd worden tot een langere trek. Elke Annapurna trekking wordt volledig op jouw maat uitgewerkt in functie van de tijd die je ter beschikking hebt en van de inspanning die je wil leveren.

Met MyHimalaya op Annapurna Trekking

  • Zeer toegankelijk gebied
  • Wandelen op elk niveau
  • Mooie zichten vanaf de eerste dag
  • Begeleiding door ervaren privégidsen
  • Overnachting in luxe lodges of berghutten
  • Nagenieten in het gezellige Pokhara

Annapurna Trekking op jouw maat

In de loop der jaren groeide deze korte 5-daagse tocht uit tot de populairste van het hele gebied. Zeker in de maanden oktober-november is er dan ook vaak veel volk op stap langs deze trail. Niettemin blijft het een aangename en gevarieerde trek die ideaal is voor beginnende trekkers en gezinnen. Het hoogste punt is Poon Hill op 3210m waar je een schitterende zonsopgang kan bewonderen.

De standaardroute loopt als volgt: Pokhara – Nayapul – Ulleri – Ghorepani – Poon Hill – Tadapani – Ghandruk – Kimche – Birethanti – Nayapul – Pokhara.

Een aanrader voor wie op korte tijd van dichtbij een aantal indrukwekkende bergtoppen wil gaan bewonderen. Tijdens deze trekking wandel je naar het Annapurna Sanctuary waar je op iets meer dan 4000m  in een natuurlijke bergkom staat omringd door besneeuwde Himalayapieken.

Snelle stappers gaan vaak op 7 of 8 dagen heen en terug naar Annapurna Base Camp, maar de meeste trekkers nemen hun tijd om te genieten en trekken 10 tot 12 dagen uit voor deze trek. Er zijn verschillende routes mogelijk in de aanloop richting Annapura Base Camp en ook achteraf kan je er gerust nog een stuk van een andere trek aan koppelen. We werken het op maat voor je uit!

De route die de meeste van onze reizigers volgen loopt als volgt: Pokhara – Nayapul – Ulleri – Ghorepani – Tadapani – Chomrong – Bamboo – Lama Hotel – Deorali – Machapuchare Base Camp – Annapurna Base Camp – Chomrong – Ghandruk –  Landruk – Tolka – Dhampus – Phedi – Pokhara.

Iets oostelijker in het Annapurnagebied loopt een mooie route naar het Basiskamp van de Mardi Himal. Sinds enkele jaren is dit voor veel trekkers een mooi alternatief geworden voor de meer klassieke trekkings in het gebied. Tot nu toe is deze trekking iets rustiger, al is zijn populariteit groeiende.

Tijdens de Mardi Himal Trek heb je vooral uitstekende zichten op Machapuchare. Het hoogste punt is 4500m.

De trek op zich duurt een 7-tal dagen, al kan hij  probleemloos uitgebreid worden met meerdere dagen en zelfs met een doorsteek naar Annapurna Base Camp.

De basisroute loopt als volgt: Pokhara – Dhampus – Australian Camp – Deorali – Forest Camp – MiddleDe  Camp – High Camp – Mardi Himal Viewpoint – Middle Camp – Kalimati  – Lwang – Pokhara.

In en rond de vallei van de Modi Khola vind je een 6-tal comfortabele lodges die tot de beste van Nepal behoren. Mooi gerestaureerde lokale huizen of boerderijen die omgevormd zijn tot gastenverblijven en kleine berghotels. Steeds gelegen op unieke locaties met prachtige panorama’s op de Annapurna

Alle kamers zijn ingericht met lokale elementen en zijn voorzien van privé-badkamers en bedden met goede matrassen en donsdekens. De maaltijden worden geserveerd in een gezellig restaurant.

Met de 6 lodges kunnen trekkingsroutes van 2 tot 7 dagen opgezet worden. De hoogste lodge ligt op 2500m. Eventueel kan je deze lodges ook combineren met standaardlodges om zo verder de Annapurna in te trekken

Deze luxelodges vind je in Birethanti, Majgaun, Dhampus, Landruk, Ghandruk en Tomijong

 

Community Treks zijn de voorbije jaren aan een stevige opmars bezig. Tijdens deze trekkings overnacht je in lodges die gerund worden door lokale gemeenschappen of in kleinere homestays. De paden die deze lodges verbinden werden aangelegd door lokale dorpsbewoners die op deze manier ook mee genieten van de inkomsten die reizigers met zich mee brengen. Voor trekkers is het een manier om nog meer in contact te komen met de lokale bevolking

De Mohare Danda trek is een volwaardig alternatief voor de ‘drukke’ Poon Hill trek. Je wandelt eveneens naar een uitzichtspunt op de bergen op meer dan 3000m. Alleen ben je daar maar in beperkt gezelschap.

De Mohare Danda trek duurt in principe 5 tot 6 dagen,  al kruis je na 4 dagen het hoofdpad in het Annapurnagebied waardoor je de trek naar believen kan uitbreiden.

De standaardroute gaat als volgt: Pokhara – Beni – Galeshwor – Banskharka – Nangi – Mohare Danda – Nayathanti – Birethanti – Pokhara.

Het klassieke Annapurna Circuit heeft door de aanleg van een weg veel van zijn charme verloren. Aan wie toch de prachtige Thorung La (5416m) wil bedwingen, adviseren we vaak dit sportieve alternatief.

Deze tweeweekse tocht voert je eerst naar de afgelegen en authentieke valleien van Phu en Nar die pas in het begin van de 21ste eeuw open gingen voor buitenlanders. Nadien trek je over de Kang La (5340m) richting Manang en het meer van Tilicho (4900m). Het orgelpunt voor deze trek vormt de oversteek van de Thorung La. 

Inclusief de nodige acclimatisatiedagen heb je toch al snel 14-15 dagen nodig voor deze uitdagende trek. Eventueel kan je Tilicho overslaan waardoor je iets meer tijd wint.

De voorgestelde route loopt als volgt: Kathmandu/Pokhara – Koto – Meta – Phu – Nar Phedi – Nar – Kang La (5340m) – Ngawal – Manang – Khansar – Tilicho – Yak Kharka – Thorung La (5416m) – Muktinath – Jomsom – Pokhara. 

De Annapurna is zonder twijfel het meest veelzijdige trekkingsgebied in Nepal. Niet alleen kan je er genieten van de prachtige natuur, maar je ontmoet er ook gastvrije Nepalezen in kleine dorpjes

Praktisch

De beste periode voor een Annapurna Trek loopt van oktober tot mei-juni. In het najaar kan het koud worden (zeker boven de 3500m), maar de zichten zijn over het algemeen beter. Het voorjaar is warmer en alles komt in bloei, maar er kan meer bewolking zijn. Zelfs in de wintermaanden kan je in de lager gelegen delen van de Annapurna aangename trektochten maken.

De keuze van je reisperiode hangt  samen met je programma: een lichte trek rond Pokhara kan bijvoorbeeld ook tijdens de wintermaanden, terwijl een tocht over de Thorung La dan vrijwel uitgesloten is.

De hierboven vermelde reisduur bij elk voorbeeldprogramma omvat het aantal dagen trekking vanuit Pokhara. We helpen je graag om je totale reisduur inclusief je reis van en naar Europa te bepalen. Door het uitgebreide netwerk aan paden in de Annapurna kunnen trekkings naar believen uitgebreid en aangepast worden.

Prijzen: Al onze Annapurna Trekkings worden op maat uitgewerkt. De prijs is afhankelijk van de periode, reisduur, grootte van je reisgezelschap, transport, maaltijdformule, hotelselectie in Kathmandu en Pokhara,  …

Tenzij je voor een luxe-trekking kiest, overnacht je steeds in vrij eenvoudige lodges tijdens je trekking. Je beschikt over een tweepersoonskamer met daarin een bed. Een goede slaapzak dien je zelf te voorzien, al kan je in veel lodges ook een extra deken krijgen. In de kamers is geen verwarming voorzien.

Het sanitair is meestal gemeenschappelijk. Warme douches kunnen tegen betaling van een kleine vergoeding. Sommige lodges hebben enkele kamers met eigen toilet/badkamer.

De maaltijden worden geserveerd in een centrale eetruimte waar je ook andere trekkers ontmoet. In de koudere periodes brandt hier een kachel. Zelfs op grotere hoogte is er een uitgebreide menukaart met voedzame gerechten die je  voldoende energie geven voor de wandelingen.

Een ervaren lokale gids begeleidt je tijdens de trekking. De meeste reizigers kiezen er  ook voor om een of meerdere dragers in te schakelen voor het vervoer van de hoofdbagage. Als je dat wil, kan je echter ook zelf je eigen rugzak dragen.

Door de ligging vlakbij Pokhara kunnen de meeste transfers voor een Annapurna Trekking met de wagen gebeuren.

Behalve op een aantal zeer sportieve trektochten, zijn er in het Annapurnagebied nauwelijks risico’s op hoogteziekte voor wie de nodige rust- en acclimatisatiedagen in acht nemen. Je startpunt is relatief laag (rond de 1000m) op de meeste trekkings en je klimt zeer geleidelijk hoger.

 

 

 

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief