SRI LANKA

Zomerse Familiereis

Vraag offerte Offerte

overzicht

Sri Lanka is echt een familiebestemming. Verveling krijgt geen kans door het gevarieerde aanbod aan activiteiten en de veelheid aan indrukken. Zowel voor families met actieve tieners als voor gezinnen met jongere kinderen valt er altijd wel iets te beleven.

Leuke hotels en  zorgvuldig geselecteerde verblijfplaatsen met het nodige comfort zorgen er voor dat je optimaal kan genieten van quality time met je gezin.

Deze inspiratiereis voert je langs de hoogtepunten van Sri Lanka. Je doorkruist de hooglanden, stapt omhoog naar indrukwekkende uitzichtspunten, fietst tussen eeuwenoude tempels en gaat op zoek naar luipaarden en wilde olifanten. Maar evenzeer sta je met een lokale familie achter de kookpotten, tuf je met een tuktuk naar een afgelegen vissersdorpje of kan je met een zipline over de jungle zoeven… Aangezien de meeste gezinnen tijdens de zomer samen reizen, opteerden we voor een afsluiter aan de oostkust. Reis je met Kerst of in het vroege voorjaar dan is de zuidkust qua weer een betere optie.

Deze inspiratiereis is slechts een aanzet: er zijn tal van mogelijkheden om de reis te verlengen of anders in te delen om zo nog meer van Sri Lanka te zien. Zo kan je ook verder reizen naar Noord Sri Lanka, kan je andere wildparken bezoeken of kan je langer in de hooglanden verblijven.

We werken het graag verder met je uit.

Hoogtepunten

  • Een ideale familiebestemming
  • Veel afwisseling
  • Gevarieerde mix van activiteiten
  • Flexibel aanpasbaar programma

Inspiratiereis

Vlucht naar Colombo vanuit Europa.

Bij aankomst wacht je chauffeur-gids je op aan de luchthaven. In een klein uurtje rijd je naar je verblijfplaats voor de eerste dag. Je kan rustig van de vlucht bekomen in een kleinschalig boetiekhotel met zwembad, midden in het groen. Afhankelijk van het aankomstuur kan je nog even de benen strekken in de omgeving.

De reis start met een stukje koloniale geschiedenis. Je rijdt zuidwaarts naar Galle. Het stadje was ooit een van de belangrijkste centra in de kruiden- en specerijenhandel. Hollanders, Portugezen, Arabieren en andere zeevaarders lieten er hun sporen achter. Het omwalde Fort op een landtong die in zee uitsteekt, is een zalige plek om te flaneren door de kleine steegjes en tussen de oude huizen. Je waant je er zo terug in ver vervlogen tijden.

Verschillende huizen zijn omgevormd tot comfortabele boetiekhotels, dus het spreekt vanzelf dat we er een mooi verblijf voor je uitpikken.

Je rijdt het binnenland in en arriveert na een 3-tal uur in Udawalawe. Je kan er het Elephant Transit Home bezoeken, een plek waar gewonde olifanten en weesolifanten worden opgevangen en klaargestoomd voor een nieuw leven in de vrije natuur. Mits een juiste timing, kan je het voederen van de olifanten bijwonen. Verder wordt de interactie tussen mens en dier er beperkt gehouden.

Nadien zoek je de verfrissing van de hooglanden op. In enkele uren rijd je de bergen in naar Ella, prachtig gelegen met zicht op eindeloos rollende heuvelruggen.

Ella is de uitvalsbasis voor talloze wandelingen door de heuvels. Vrijwel alle wandelingen gaan naar een prachtig uitzichtspunt waar je de mooiste plaatjes kan maken. De zichten zijn het best in de ochtend, dus meestal wordt een aangeraden om vroeg te starten. De klassieker is de 3u durende wandeling naar Ella’s Rock, maar ook de lichtere wandelingen naar Adam’s Peak en Little Adam’s Peak zijn de moeite waard. Een aanrader is ook een stevige wandeling naar de Diyaluma Watervallen, de 2de hoogste van Sri Lanka.

In de omgeving van Ella kan je nog enkele spectaculaire spoorwegbruggen zoals de bekende Nine Arch Bridge bezoeken. Het is ook de regio van de theeplantages: we organiseren graag een origineel bezoek aan een plantage waarbij een oude theeplanter je mee neemt door zijn herinneringen en je laat proeven van de beste Ceylon-thee.

Voor wie op zoek is naar een echte ‘kick’ kan je bijna 500m lang over de vallei glijden langs een spectaculaire zipline of kan je per mountainbike op verkenning in de heuvels.

We adviseren je graag bij de samenstelling van een actief programma in en rond Ella. Al kan je ook gewoon genieten van het uitzicht vanuit enkele van de mooist gelegen hotels in Sri Lanka.

 

 

De treinrit tussen Ella en Kandy geldt als een van de mooiste in Azië. Het boemelttreintje slingert zich door de heuvels langs theeplantages en rijstterrassen. Regelmatig steek je een oude brug over en passeer je langs kleine dorpjes waar het leven-van-alledag zich voor je ontvouwt. Het hele traject duurt zo’n 7u, maar de meeste reizigers doen slechts een deeltje van het traject. De chauffeur-gids wacht je dan onderweg op in een klein stationnetje waarna het per wagen verdergaat. Voor de afdaling naar Kandy in te zetten stop je nog even in Nuwara Elya, een stukje Engeland in Azië. De Britse kolonialen trokken er in de zomermaanden massaal naar toe en creërden er een stukje ‘home away from home’ met o.m. een race-track, een kunstmatig meer, botanische tuinen,…

De dag eindigt in Kandy, ooit de hoofdstad van Sri Lanka, maar nu vooral op cultureel vlak van belang. De stad telt tal van koloniale gebouwen en Britse tradities als ‘high tea’ worden er in enkele gerenommeerde historische hotels nog steeds in ere gehouden. Al wordt er net zo graag geaperitiefd met een glaasje locale ‘arak’.

Wie Kandy zegt, zegt de Tempel van de Tand. De tempel is zowat het belangrijkste boeddhistische heiligdom van het land en is absoluut het bezoeken waard, al is het maar voor de devotie van de talrijke pelgrims te ervaren.

In Kandy bieden we ook diverse mogelijkheden voor een kookworkshop waarbij je ingewijd wordt in de geheimen van de Sri Lankaanse keuken. Je trekt eerst met je gastheer of gastvrouw naar de markten en de specerijenbazaar voor de inkopen. Nadien ga je dan samen aan de slag achter het fornuis of achter de traditionele kleipotten.

Ook leuk is een wandeling in de omgeving van Kandy van de tempel van Galadaldeniya naar Lankathilake. Onderweg tussen de rijstvelden maak je kennis met de levenswijze van de locals in de heuvels rond Kandy en geniet je nu een dan van een lekker stukje tropisch fruit.

Kandy telt tal van gezellige hotels, voor elk budget, maar heeft ook een aantal exclusieve pareltjes die er met kop en schouders boven uit steken.

Vanuit Kandy is het slechts een 3-tal uur rijden naar de Culturele Driehoek. Je blijft er 3 nachten, dus je hebt ruim de tijd om enkele culturele toppers te gaan bezoeken of om te genieten van een snuifje couleur locale.

Heel leuk is bijvoorbeeld een wandeling van dorp-naar-dorp in de omgeving van Matale.  Of je kan mee per fiets langs de ‘backroads’ door veld en bos waarbij je o.m. halt houdt in een lokale danschool en bij lokale ateliertjes waar ayurvedische olie en kokosmatten worden gemaakt. Een typische curry in een lokale eettent hoort er bij.

Per fiets kan je verder de culture sites van Polonnaruwa of Anuradhapura  gaan verkennen. Te voet kan je de bekende Leeuwenrots van Sigiriya beklimmen of kan je naar de top van de minder bekende Pidurangala Rock. Een andere optie is de Ritigala Berg. Op de flanken van deze meer dan 700m hoge berg ligt een uitgestrekt boeddhistisch complex met tal van tempels en meditatieplatformen.

Natuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken tijdens een safari door de parken van Minneriya, Kaudulla of Hurulai, die vooral bekend zijn om de grotte kuddes wilde olifanten die er vrijelijk migreren.

Afhankelijk van hoe je de activiteiten wenst in te vullen, doen we graag een hotelsuggestie qua ligging en comfort.

Misschien nog een laatste activiteit in de Culturele Driehoek en dan gaat het naar de Oostkust om de reis af te sluiten aan een zalig stukje strand. De oostkust is ideaal voor een verblijf tijdens de zomermaanden omdat het er dan niet regent zoals in het Zuiden.

Bovendien is de kust er nog minder ontwikkeld en vind je er een aantal mooie resorts, elk met hun eigen karakter. Grootschalig massatoerisme is er echter (nog) niet aan de orde. Er zijn nog tal van vissersdorpjes aan het strand waar je per fiets of te voet naartoe kan. De bekendste stranden en verblijven vind je rond Trincomalee en iets zuidelijker in Kalkuda en Pasikuda. 

Je wagen met chauffeur blijven (indien gewenst) ter beschikking voor uitstappen in de omgeving, maar je kan ook op walvisexcursie, je kan snorkelen of je kan er een dagje per zeilboot op uit.

Na een rustig ontbijt is het bijna tijd om afscheid te nemen van Sri Lanka. Je rijdt terug naar de omgeving van Colombo (reistijd ongeveer 5-6u)

Afhankelijk van je interesse voorzien we een overnachting in Colombo in een iconisch hotel waarbij je eventueel nog een food tour kan maken.

Wil je de reis eerder in alle rust afsluiten, dan doen we je graag een aantal suggesties voor rustig gelegen boetiekhotels waar je nog even kan ontspannen alvorens huiswaarts te vliegen.

Sri Lanka is een ideale vakantiebestemming voor families die samen willen genieten van een actieve rondreis in een comfortabele omgeving

Praktisch

De periode voor deze reis is ideaal tijdens de zomermaanden en in het late voorjaar.

Wil je liever met Kerst of in het najaar met de familie op stap, dan vervangen we best de oostkust door een verblijf aan de zuidkust. De route wordt dan idealiter aangepast waarbij je eerst naar de Culturele Driehoek reist en dan afzakt naar het Zuiden.

De prijs is afhankelijk van de reisperiode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat.

Bij het samenstellen van je reisprogramma houden we rekening met je wensen rond accommodatie.

Op alle locaties tijdens deze inspiratiereis is een breed gamma van mooie verblijven beschikbaar. De traditionele hotelketens laten we liever links liggen, maar aangename boetiekhotels met alle comfort en met een lokale touch, zullen je zeker kunnen bekoren.

Aan de oostkust geven we je graag advies bij de keuze van je strandverblijf  in functie van je verwachtingen.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.

Heb je meer tijd ter beschikking? Dan kan je extra tijd uittrekken aan de kust of in de Culturele Driehoek. Ook Nationale Parken als Yala kunnen bijvoorbeeld in het programma worden opgenomen. Het is ook perfect mogelijk om er een volledige Sri Lanka reis van te maken met bijvoorbeeld een verkenning van Noord Sri Lanka.

Offerte aanvragen voor je reis op maat

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief