India – Assam

Diphlu River Lodge

Diphlu River Lodge – Kaziranga National Park

Diphlu River Lodge is sinds jaren een van de meest authentieke wildlife lodges in India. Ze ligt aan de rand van het uitgestrekte Kaziranga National Park in Assam, een van de beste plekken om neushoorns te spotten in Azië.

 

PUUR NATUUR IN ASSAM: DIPHLU RIVER LODGE

De lodge ligt aan de oevers van de machtige Brahmaputra-rivier in de deelstaat Assam en is een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van het Kaziranga National Park. Dit nationale park van zomaar eventjes 430 km² werd uitgeroepen tot Unesco Wereld Erfgoed en is de habitat van de Indische neushoorn.

Weinig toeristen dringen zo ver door in dit ongerepte stukje India, maar wie het wel doet, staat perplex bij het natuurschoon, de weergaloze flora en de talrijke diersoorten die je er nog in alle rust kan bewonderen.

Diphlu River Lodge is zonder twijfel de beste accommodatie in het gebied en geniet al jaren een grote faam bij natuurliefhebbers. Het kleinschalige karakter en de ecologische aanpak zorgen voor een perfecte natuurervaring in alle comfort.

DIPHLU RIVER LODGE EN KAZIRANGA NATIONAL PARK

Diphlu River Lodge ligt aan de oevers van de Brahmaputra. Aan de overkant van de rivier begint het Kaziranga National Park. De lodge gaat volledig op in de omliggende natuur en is omringd door velden en tropische bossen.

Met slechts 12 bungalows, allemaal verscholen in het groen, ontvangt de lodge maximaal 25 gasten voor een optimale natuurbeleving. De bungalows zijn grotendeels in bamboe en lokale materialen opgetrokken. Ze zijn voorzien van alle modern comfort: airco, een ruime badkamer en een geweldig terras met zicht op de Brahmaputra.

Machaan’, het gemeenschappelijke gedeelte van de lodge, is de plek om samen te komen en ervaringen van de voorbije dag uit te wisselen onder het genot van een fris wijntje met een mooie zonsondergang op de achtergrond. Je kan er in alle rust ontbijten en dineren met enkel de geluiden van de natuur op de achtergrond.

Diphlu River Lodge heeft een eigen team van natuurgidsen die je elke dag meenemen in het Kaziranga National Park voor jeepsafari’s, voor een kennismaking met de olifanten, voor langere en korte wandelingen,… Je kan er ook de naburige dorpen en rubberplantages bezoeken of zelfs een dagcruise maken over de Brahmaputra op zoek naar dolfijnen. Maar de mooiste momenten beleef je in alle rust aan de oevers van de rivier in een van de meest ongerepte stukjes India.

Diphlu River Lodge is vlot bereikbaar via de luchthaven van Guwahati (dagelijkse vluchten vanuit Delhi, Mumbai, Kolkatta,…). Ook sommige vluchten uit Paro (Bhutan) doen Guwahati aan. Vanuit de lodge is het ongeveer 4u rijden naar de grensovergang met Oost Bhutan. Veel reizigers koppelen een verblijf in de lodge dan ook aan een rondreis in Oost Bhutan of combineren het met Kolkatta.

Wij stellen graag een reis naar India op maat voor je samen waarin we een verblijf in Diphlu River Lodge opnemen.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief