India – Kerala

Neeleshwar Hermitage

Neeleshwar Hermitage – Kerala – India

Kerala in het uiterste zuiden van India, is een prachtige plek om volledig tot rust te komen. Veel reizigers opteren voor een verblijf in ‘bekende’ plekken als Varkala en Kovalam, maar het echte Kerala ervaar je in het noorden van de deelstaat, dichter bij de grens met Karnataka. Neeleshwar Hermitage is daar een ideale uitvalsbasis om kennis te maken met de rijke cultuur en de uitbundige natuur van Kerala.

Neeleshwar Hermitage is een kleinschalig eco-resort, gelegen aan een zonovergoten strand, weg van alles. Met slechts 18 luxueuze bungalows tussen de palmbomen is het een stukje paradijs op aarde.

Deze unieke plek werd ontdekt door 2 Indische broers met wie wij reeds jarenlang samenwerken in India. Met zin voor verfijning bouwden zij dit kleinschalig resort uit tot een echt ‘retreat voor levensgenieters’. Je kan er probleemloos een week of langer doorbrengen zonder dat de verveling toeslaat.

Genieten van ayurvedische behandelingen en massages, ontspannen fiets- en wandeltochtjes naar naburige dorpjes, een introductie in de lokale keuken,… maar ook gewoon genieten van een goed boek uit de uitgebreide bibliotheek, een ochtendlijke yoga-sessie, heerlijk tafelen met zeevruchten op het strand…

Neeleshwar beschikt ook over een eigen luxueuze houseboat met 2 privé-kamers. Hiermee kan je dagcruises maken (of meerdaagse uitstappen) over de backwaters van Noord Kerala. Langs deze kanalen maak je kennis met de ziel van India’s groenste deelstaat.

Veel reizigers verblijven op het einde van een India-reis graag enkele dagen in Neeleshwar Hermitage, maar we merken ook dat ‘terugkeerders’ er vaak langer naar toe gaan. Door de nabijheidvan twee internationale luchthavens die bediend worden door verschillende gereputeerde Arabische maatschappijen, sta je immers vanuit Europa sneller in Neeleshwar Hermitage dan in veel andere ‘klassieke’ exotische bestemmingen.

Kijk gerust even op de website van Neeleshwar Hermitage om de sfeer van dit stukje paradijs op te snuiven. Niets voor niets is hun motto ‘For the Rest of Your Life’

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief