India – Andaman Eilanden

Jalakara

Jalakara- Andaman Eilanden – India

Wie zijn reis door India wil beeindigen met een strandverblijf komt al snel bij Goa of Kerala terecht. Minder bekend zijn echter de Andaman Eilanden, een paradijsje in de Golf van Bengalen. Op Havelock Island vind je er het prachtige Jalakara.

De Andaman Eilanden bestaan uit een 300-tal eilanden van verschillende grootte waarvan er slechts een deel bewoond zijn. De eilanden liggen dichter bij Thailand en Indonesië dan bij het Indische subcontinent, maar ze zijn wel exclusief in Indische handen.

Slechts een heel beperkt aantal eilanden zijn toegankelijk voor buitenlanders. Verschillende andere zijn voorbehouden voor etnische groepen die er al eeuwenlang wonen.

De eilanden zijn bekend om hun met palmbomen afgezoomde witte zandstranden, om hun mangrovebossen  en tropische regenwouden. Voor de kust liggen uitgestrekte koraalriffen waar snorkelaars en duikers hun hartje kunnen ophalen.

Reizen naar de Andaman Eilanden

Tot voor enkele jaren was het een hele klus om op de eilanden te geraken, maar nu zijn er vrijwel dagelijkse vluchten die de hoofdstad Port Blair verbinden met verschillende Indische metropolen. Desondanks blijven de eilanden een beetje ‘off the beaten’-track en trekken ze nog steeds weinig buitenlandse toeristen aan.

Afhankelijk van je vluchtschema zal je eventueel een nacht in de hoofdstad Port Blair dienen te verblijven.

Waar verblijven op de Andaman Eilanden?

Er zijn verschillende opties, maar Havelock Island is de meest geschikte plek om te verblijven. We kunnen je alvast dit pareltje aanbevelen waar je in alle rust kan genieten

Op de terreinen van een oude bananen- en betelnootpalantage , midden in een tropisch woud ligt Jalakara. Dit kleinschalige resort heeft slechts zeven exclusieve kamers waardoor de garantie op rust er 100% is. Omringd door maagdelijke jungle kan je er volledig ontspannen, terwijl verschillende mooie stranden toch nooit veraf zijn.

Je bereikt het resort na een korte boottocht vanuit Port Blair en van zodra je arriveert hoef je alleen nog maar te genieten. Je kan mooie wandelingen in de jungle maken, je kan genieten van yoga en massages of je kan naar een van de nabijgelegen strandjes of vissersdorpjes. Door zijn centrale ligging zijn alle bezienswaardigheden en stranden op Havelock Island op korte afstand gelegen. Veel reizigers ontspannen er echter gewoon in hun hangmat voor hun suite of bij het ecologische zwembad.

De beste reisperiode voor de Andaman Eilanden loopt van oktober tot april.

Afhankelijk van de periode start een overnachting in Jalakara vanaf een € 300 per kamer / per nacht. Vluchten en transfer zijn daarbij niet inbegrepen. Wij verzorgen deze graag voor jou.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief