Indonesië – Bali – Ubud

Kajane Mua & Kajane Yangloni

Kajane Mua & Yangloni – Ubud – Bali

In Ubud vind je tal van prachtige hotels en residenties, maar recent waren wij zeer gecharmeerd door de twee Kajane Hotels. Kajane Mua ligt in het hart van Ubud, Kajane Yangloni ligt in de rijstvelden even buiten het stadje. Beide hotels hebben hun eigen karakter, maar ze bieden allebei een schitterende prijs-kwaliteitsverhouding.

Kajane Mua

In hartje Ubud, aan Monkey Forest Road, ligt Kajane Mua. Eenmaal je het hotel binnenstapt, laat je de drukte volledig achter je. Je komt in een oase van rust terecht met een prachtige tuin waarin mooie villa’s verspreid liggen.

Kajane Mua heeft verschillende kamertypes voor elk budget.

In het hoofdgebouw  (“The Mansion”) vind je ruime kamers met zicht op het gemeenschappelijke zwembad, voorzien van alle moderne faciliteiten, maar wel een typische Balinese touch.

Verspreid over de tuin liggen verschillende types villa’s en duplex verblijven, meestal met een eigen zwembad of plungepool. Zo kan je na een druk dagje Ubud in alle rust en privacy relaxen en genieten. Zeker voor families bieden deze villa’s een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Het ontbijt kan je nemen in het restaurant van het hotel, maar het is ook perfect mogelijk om in je ‘private garden’ te eten. Of waarom geen ‘floating breakfast’ proberen? Een telefoontje naar de zeer behulpzame receptie volstaat.

Qua ligging kan je niet beter verblijven in Ubud. De marktjes die Ubud zo gezellig maken liggen binnen handbereik, in de buurt zijn tal van gezellige bars en lekkere restaurants.

Kajane Yangloni

Op een tiental minuutjes rijden van het centrum van Ubud ligt het 2de Kajane Hotel: Kajane Yangloni.

Je komt er terecht in een prachtige tuin met aangrenzende rijstvelden. Luierend aan het mooie zwembad is het moeilijk om nog gemotiveerd te raken om dit gezellige hotel uit te komen.

Ook hier is er een hoofdgebouw met comfortabele kamers, maar de charme van dit hotel ligt vooral in de prachtige houten villa’s in traditionele stijl die verspreid liggen rond een groot rijstveld.  Er gaat niets boven een gezellig aperitief bij zonsondergang vanop je terras.

Het hotel heeft een uitstekend en betaalbaar restaurant, met zowel lokale als meer internationale gerechten. Wil je echter uit eten of wil je naar het centrum van Ubud, dan is er een gratis shuttle-service voorzien. Het beste van 2 werelden kortom.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief