Nepal

Pavilions Lake View Camp

Pavilions Lake View Camp – Pokhara – Nepal

De nieuwste luxe-accommodatie in Pokhara is wel iets heel apart. Ver van de drukte van de toeristische Lakeside opende begin 2019 Pavilions Lake View Camp. Acht luxetenten of beter Tented Villas verspreid tussen de terrasvelden met een magistraal zicht op de hoge pieken van de Annapurna.

EXCLUSIEF LUXE CAMP IN POKHARA

De nieuwste luxe-accommodatie in Pokhara is wel iets heel apart. Ver van de drukte van de toeristische Lakeside opende begin 2019 Pavilions Lake View Camp. Acht luxetenten of beter Tented Villas verspreid tussen de terrasvelden met een magistraal zicht op de hoge pieken van de Annapurna.

Elke villa is een pareltje op zich: met oog voor lokale details ontwikkelden de initiatiefnemers het alleerste eco-camp van Nepal. Luxe en raffinement worden er gekoppeld aan een ervaring van het echte Nepal. Een ideale plek om tot rust te komen, te genieten van de natuur en kennis te maken met het Nepalese dorpsleven.

Dit exclusieve resort ligt heel afgelegen aan de overkant van het meer, weg van de andere hotels, en is uitsluitend per boot te bereiken. De staff werd gerecruteerd uit de omliggende dorpjes en er wordt gestreefd om de omgeving zo weinig mogelijk te belasten zonder daarom in te boeten op luxe en comfort.

PAVILIONS LAKE VIEW: EEN EXCLUSIEF CONCEPT

8 zorgvuldig ingerichte tented villa’s voorzien van alle modern comfort met prachtige zichten op de Himalaya en op het Phewa-meer, zullen zelfs de meest verwende Nepalreiziger kunnen bekoren. De kleinschaligheid van dit unieke concept zorgt er voor dat je van een hoogst gepersonaliseerde service kan genieten.

Elke villa in Pavilions Lake View is voorzien van een groot terras, maar er is ook een centraal Club House waar je ’s avonds gezellig kan dineren. Nakaarten met een goed glas wijn of een hartige single malt gebeurt traditioneel bij het kampvuur.

In het kleine wellness-center kan je genieten van een welverdiende massage. Een eigen team van gidsen neemt je mee op ontspannen natuurwandelingen in de omgeving: je maakt er kennis met het dorpsleven in kleine gehuchtjes waar de bewoners nog leven zoals hun voorouders. In een drietal uur wandel je naar de Peace Pagoda of naar een grote hindoetempel op een heuvel boven het meer.

Voor vogelliefhebbers is deze plek een paradijs. Zelfs vanop je terras kan je moeiteloos vogels spotten, maar wie echt gebeten is door de vogelmicrobe, kan er ook met een lokale birdwatcher in de vroege  ochtend op uit trekken. Door zijn ligging aan een rustige uithoek van het meer met heel wat wetlands in de buurt, is het ook een ideale plek om (per boot) watervogels te spotten.

De meeste reizigers verblijven minimaal 2 nachten in Pavilions Lake View, ideaal om te ontspannen na een trekking in de bergen of om te ontsnappen aan de drukte van Pokhara of Kathmandu. De ideale formule is echter een combinatie van Pavilions Lake View met het zusterhotel Pavilions Himalayas. Een wandeling van 5u brengt je moeiteloos van het ene resort naar het andere.

Eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat Pavilions Lake View niet geschikt is om van hieruit de bezienswaardigheden rond Pokhara te verkennen: de overtocht per boot naar de Lakeside duurt ongeveer een halfuur. Maar wie in Pavilions Lake View arriveert, wil er de eerstvolgende dagen dan ook zeker niet weg.

Dit stijlvolle resort kan opgenomen worden in onze Nepal-reizen op maat  die zich in het Annapurna-gebied afspelen. Wegens de kleinschaligheid van Pavilions Lake View, is het aanbevolen om zeer vroeg te reserveren.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief