India -Srinagar

Qayaam Gah

ultieme luxe en rust in Kashmir

Qayaam Gah – Kashmir – India

Op een heuvelrug met zicht op het uitgestrekte Dal Meer opende Qayaam Gah enkele maanden terug zijn deuren. Dit kleinschalige luxeresort is een oase van rust midden in de natuur en een ideale uitvalsbasis voor een verkenning van Kashmir.

Srinagar is vooral bekend om zijn houseboats op het Dal Meer. Veel van onze reizigers konden al genieten van een prachtige houseboat-ervaring op Sukoon. Hetzelfde team legde tijdens de pandemie de laatste hand aan een ander topverblijf in de heuvels rond het Dal Meer: Qayaam Gah.

De Ultieme Rust in Qayaam Gah.

Een verblijf in Qayaam Gah start al met de rit er naar toe. Van bij de oevers van het Dal Meer rijd je door nauwe straatjes langzaam de heuvels in. Huizen maken plaats voor weilanden en boomgaarden tot plots een hobbelige zijweg naar een kleine parkeerplaats leidt die toegang geeft tot de ontvangstruimte. Niets laat vermoeden dat achter de kunstig bewerkte deuren, een klein paradijsje ligt.

Het ecologische luxe-resort bestaat uit 4 ruime villa’s en een beperkt aantal suites, allen met een weergaloos uitzicht over het Dal Meer. De vele terrassen en het biologische zwembad nodigen uit tot zalig relaxen. Elke avond wordt high tea geserveerd bij een unieke zonsondergang. Dineren kan in het gezellige à la carte restaurant waar Indische smaken gecombineerd worden met Europese verfijning.

Overdag organiseert het resort allerhande boeiende excursies in de omgeving. De eigenaars zijn trotse Kashmiri en laten je op een aangename manier kennis maken met de rijke tradities en gebruiken van Kashmir. In het nabijgelegen Dachigam National Park kan je heerlijk wandelen, maar het is ook perfect mogelijk om dagelijks uitstappen te maken naar andere nabijgelegen valleien. En natuurlijk mag een tocht per shikara over het Dal Meer niet ontbreken.

Sinds jaar en dag zijn wij heel nauw bevriend met de familie die Qayaam Gah en Sukoon Houseboat uitbaat. Onze reizigers hebben dan ook altijd een streepje voor tijdens hun bezoek.

Wat ons betreft is dit de perfecte plek om na een Himalaya-reis in het noorden van India nog even tot rust te komen.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief