Myanmar

The Strand Hotel Yangon

The Strand Hotel – Yangon

The Strand Hotel in Yangon is reeds sinds koloniale tijden een echt landmark in Yangon. Door zijn unieke locatie aan de Yangon rivier en zijn nostalgische sfeer, kon het jarenlang veel reizigers bekoren.

THE STRAND : IN DE VOETSPOREN VAN ORWELL, KIPLING EN JAGGER…

The Strand Hotel in Yangon is reeds sinds koloniale tijden een echt landmark in Yangon. Door zijn unieke locatie aan de Yangon river en zijn nostalgische sfeer, kon het jarenlang veel reizigers bekoren. In 2016 onderging het hele hotel een grondige renovatie. Met veel gevoel voor de oude interieurs en het aloude vakmanschap kreeg het hele hotel een heuse facelift. Op enkele jaren tijd groeide het opnieuw uit tot een van de tophotels van Myanmar.

Voor wie Yangon wil ontdekken vanuit een ‘hotel met een verhaal’ is The Strand Hotel ongetwijfeld een aanrader.

HET VERHAAL VAN THE STRAND HOTEL

The Strand Hotel opende zijn deuren in 1901 en kreeg al snel de reputatie van ‘het beste hotel ten oosten van Suez’. Het concept werd ontwikkeld door de Sarkies Brothers, die luxehotels hadden in Singapore. Zij stootten eind 19de eeuw op een oud pension vlakbij de haven van Yangon op Strand Road en besloten er een luxueus hotel van te maken. Voor George Orwell, Rudyard Kipling, Lord Mountbatten en de Britse jetset werd het al snel ‘the place to be’ in Birma.

Tijdens de 2de wereldoorlog namen de Japanse bezetters het hotel over en na hun nederlaag kwam er weer een Brits management. Het hotel geraakte echter langzaam in verval, tot Adrian Zecha het hotel samen met een Birmese zakenman overnam en flink wat geld stak in de renovatie. In 1993 opende een compleet vernieuwde The Strand zijn deuren. In een mum van tijd stond The Strand weer aan de top van de hotellerie in Azië.

Laat je bekoren door een van de charmantste hotels in de Orient en treed in de voetsporen van George Orwell, Noel Coward, Rudyard Kipling, het Britse koningshuis, Orson Welles en Mick Jagger

De jongste renovatie gebeurde nog niet zo lang geleden. Het hotel ging voor even dicht en werd opnieuw grondig aangepakt. Vrijwel alles werd vernieuwd en gemoderniseerd, maar de oude interieurs en de unieke sfeer bleven behouden. Sinds 2016 is The Strand weer volop actief en kunnen reizigers genieten van een van de beste hotels van Azië.

HET HOTEL

The Strand Hotel heeft sinds 2016 32 elegante suites, allemaal gelegen op de bovenverdiepingen. Een team van butlers staat 24u paraat om de gasten te assisteren. Het hotel heeft zijn rijke architecturale details volledig behouden: marmeren en teakhouten vloeren, nostalgische ventilators, kaarsenhouders, lakwerk meubilair en antiek. Er is echter een moderne touch aangeven met een uitgekiend kleurenpallet en de nieuwste technologie qua airco, wifi en sound system.

Het mooie zwembad nodigt uit tot relaxen na een dagje in het drukke Yangon, maar je kan jezelf ook verwennen in de topklasse wellness of in de fitnessruimte.

Voor cocktails is er de bekende Sarkies Bar en tafelen in stijl kan in het inhouse Restaurant waar Europese gastronomie gemixt wordt met Birmese keuken.

Hetzelfde team ontwikkelde ook The Strand Cruise, een luxueus cruiseschip dat op en neer vaart tussen Mandalay en Bagan. Een ideetje om de unieke sfeer van The Strand Hotel nog wat langer vast te houden?

We gebruiken The Strand regelmatig op onze luxereizen op maat door Myanmar, maar sommige reizigers op een standaardtrip verblijven er ook een nachtje op het einde of aan het begin van de reis om de unieke sfeer te proeven

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief