India – Kashmir

Sukoon Houseboat

Kashmir – Sukoon Houseboat – India

Op het idyllische Dal-meer ligt Sukoon, de eerste eco-boutique houseboat van Kashmir. Vijf airconditioned kamers voorzien van alle comfort en een prachtig zonnedek zorgen voor een onvergetelijke Kashmir-ervaring.

SFEERVOL VERBLIJVEN IN SRINAGAR

Reeds in koloniale tijden was Kashmir een belangrijke toeristische trekpleister in India. Ook de Britten vertoefden er graag in het aangename zomerklimaat aan de voet van de Himalaya. Op het uitgestrekte Dal Meer in Srinagar verbleven zij op luxueuze woonboten.

Door de jaren heen, geraakten veel woonboten in verval, maar een lokale Kashmiri-familie begon enkele jaren terug met de renovatie van hun houseboat en vormde deze om tot de eerste echt luxueuze eco-houseboat van Kashmir: Sukoon.

MyHimalaya-bezieler Rik Van Belle is al jaren kind aan huis bij de Chapri familie die eigenaar is van Sukoon. Voor hem is het zijn favoriete plek om zalig te relaxen in alle comfort, met een goed boek op het zonnedek.

SUKOON HOUSEBOAT

Sukoon omvat 5 ruime airconditioned kamers (geen kajuiten) en biedt plaats aan 10 tot 11 gasten. Elke kamer heeft een eigen moderne badkamer voorzien van alle comfort (westers toilet, regendouches, een selectie aan uitgelezen verzorgingsproducten). De houseboat ademt een en al nostalgie uit, maar heeft ook een westerse touch meegekregen in de inrichting en het meubilair.

Ook op culinair vlak scoort Sukoon hoge toppen: Indische specialiteiten worden er op een geraffineerde manier aangepast aan moderne trends. Veel van onze reizigers door Ladakh en Kashmir denken nog steeds terug aan de lekkere gerechten die Deepak en zijn team op tafel toverden.

De ligging aan het zgn Golden Point, een eindje uit de drukte van Srinagar, is werkelijk adembenemend. Mooie zichten op de omringende bergen en dagdagelijkse tafereeltjes van lokale mensen die met kleine bootjes af en aan varen, geven een verblijf op Sukoon een mooie meerwaarde.

De meeste reizigers verblijven minimum 2 nachten op Sukoon , als aanloop naar of verlenging van een Ladakhreis. Vanop de houseboat kan men heel gemakkelijk Srinagar en de befaamde Moghultuinen van Kashmir bezoeken. Per shikara (een soort locale gondel) het meer verkennen is een absolute must voor vogelliefhebbers en fotografen.

Wie langer in Kashmir wenst te verblijven, kan ook nog uitstappen maken naar de valleien van Pahalgam of Aru, of kan een meerdaagse trip maken naar het groene Gulmarg.

Wij integreren Sukoon Houseboat graag in een volledige India-reis op maat.

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief