Unieke Verblijven India

The Glenburn Estate en Penthouse

The Glenburn Estate en Penthouse

Glenburn Estate in Darjeeling en Glenburn Penthouse in Calcutta zijn 2 nostalgische luxe-accommodaties die je meenemen naar een India van ver vervlogen tijden.

THE GLENBURN PENTHOUSE – CALCUTTA

Calcutta is zonder twijfel de meest ‘Britse’ stad van India. Op elke straathoek duiken herinneringen op aan de aanwezigheid van de Britten in ‘the jewel of the crown’. Oude koloniale gebouwen, verlaten kerkhoven, Anglicaanse kerken en natuurlijk het Victoria Memorial. Calcutta sleepte lang het imago van verpauperde stad met zich mee, mede door Moeder Teresa , maar het is ongetwijfeld dé stad in opmars in India: talloze jonge kunstenaars vestigden er zich, er is een bloeiende muziek- en kunstscene, talloze koffiebars… Dit alles echter overgoten met een vleugje Indische chaos. Het is een boeiende stad, op de grens van traditie en moderniteit, waar je rustig kan kennismaken met het India van vroeger en nu.

The Glenburn Penthouse is een kleinschalige accommodatie op de 2 bovenste verdiepingen van een gebouw in Calcutta. Vanop het dakterras (met zwembad) heb je zicht op het Victoria Memorial.

Met slechts 8 luxueuze suites behoort het tot de topaccommodaties van Calcutta en is het een ideale start of afsluiter van een Indiareis.

De eigenaars van Glenburn zijn trots op hun stad en bieden een zeer gevarieerd activiteitenprogramma aan dat je Calcutta op een heel andere manier laat zien. In de voetsporen van Rabinath Tagore wandel je door de stad, ga je in de ochtend naar de grote bloemenmarkt, cruise je over de Howdy rivier of ga je dineren in een typisch West Bengaals restaurant. Weg van het klassieke, maar bijzonder fascinerend.

THE GLENBURN ESTATE – DARJEELING

Darjeeling roept misschien nog meer herinneringen aan de Britten op. De Darjeeling thee behoort tot de beste ter wereld en overal zie je dan ook uitgestrekte theeplantages die zich over de heuvels uitstrekken. In de verte domineert het massief van de Kanchenjunga (de 3de hoogste berg ter wereld) het landschap.

The Glenburn Estate is een actieve theeplantage waar de beste thee van Darjeeling wordt geteeld en verwerkt. Daarnaast heeft de Estate een luxueus gastenverblijf met een beperkt aantal kamers. Ingericht in koloniale stijl, maar voorzien van alle modern westers comfort. Het is er zalig toeven bij ‘high tea’ met zicht op de Himalaya.

Vanuit de Glenburn Estate kan je verschillende wandelingen maken met een privé-gids door de theeplantages naar mooie plekjes in de buurt. Gezellige picknicks zorgen voor de innerlijke mens en ’s avonds tafel je met de andere gasten en een goed glas wijn met leden van de familie. Verhalen uitwisselen hoort er dan ook bij.

Uiteraard kan je er ook genieten van een uitgebreide thee-degustatie en een bezoek aan de fabriek waar je het hele theeproces van nabij kan volgen.

Glenburn Estate is een ideale plek om te verblijven na een reis door Bhutan bijvoorbeeld (de grens ligt op slechts enkele uren rijden) of om te combineren met een reis door Sikkim.

MyHimalaya

Andere Unieke Verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief