Myanmar – Thailand

Wa Ale Island Resort

Wa Ale Island Resort

Wa Ale Island Resort is een van die magische plekken waar je nog een exclusieve eilandervaring kan beleven. Het eiland van meer dan 3000ha ligt in de Myeik Archipel, een groep van meer dan 800 eilanden in de Andaman zee tussen Myanmar en Thailand. Het is een unieke locatie om na een Aziëreis even tot rust te komen of om gewoon een weekje (of langer) te gaan ontspannen.

Vanaf oktober 2023 opent Wa Ale Island opnieuw zijn deuren voor gasten.

ECO GLAMPING OP EEN TROPISCH EILAND

Wa Ale Island maakt deel uit van het Lampi Marine National Park. Het kleinschalige en ecologische resort besteedt dan ook veel aandacht aan natuurbescherming en duurzaamheid. Het ondersteunt niet alleen een groot project ter bescherming van zeeschildpadden, maar helpt ook de lokale bevolking van de eilanden om hen een degelijk onderwijs en gezondheidszorg te geven.

Je verblijft er ver van de bewoonde wereld in een van de luxueuze villatenten, beach bungalows of in een comfortabele boomvilla. Geen toestanden met overvolle all in resorts en naamloze luxe, maar een zeer kleinschalige en persoonlijke aanpak, met oog voor details en duurzaamheid.

Een team van 70 man staat klaar om je tijdens je verblijf in de watten te leggen. Van kamermeisje tot kok, van natuurgids tot duikinstructeur,… allemaal verwelkomen ze je even enthousiast en vriendelijk.

Tijdens ons verblijf in 2019 – 2020, konden we in eigen persoon vast stellen dat  Wa Ale Island niet zonder reden is uitgeroepen tot een van de ‘Island Destinations‘ in Azië.

 

PRAKTISCHE INFO WA ALE ISLAND RESORT

BEREIKBAARHEID

Vanuit Bangkok (Thailand): Vlucht van 1u20 naar Ranong, gevolgd door korte boottocht over de grens met Myanmar tot Kawthaung. Vanaf Kawthaung 2 tot 3u per luxe speedboat tot Wa Ale Island.

Vanuit Phuket (Thailand): Rit van 3u tot Ranong, gevolgd door korte boottocht over de grens met Myanmar tot Kawthaung. Vanaf Kawthaung 2 tot 3u per luxe speedboat tot Wa Ale Island.

Vanuit Yangon (Myanmar):  Vlucht van 1u30 tot Kawthaung. Vanaf Kawthaung 2 tot 3u per luxe speedboat tot Wa Ale Island.

De eigenaars van het Resort verzorgen de pickups in de luchthavens van Ranong en Kawthaung ! Ook de (gemeenschappelijke) transfers per luxe speedboat is inbegrepen in de prijs op Zaterdag en Dinsdag.

 

DATA

Wa Ale Island kent geen vaste aankomst- en vertrekdagen. Je blijft zolang je wilt.

Op zaterdag en dinsdag zijn er gratis transfers per luxe speedboat voorzien vanuit Kawthaung. Wil je op een andere dag naar of van Kawthaung dan kan dit mits een toeslag.

De beste periode voor een verblijf op Wa Ale Island is tussen oktober en april. Tijdens de zomermaanden is Wa Ale Island gesloten.

VERBLIJFSFORMULES

Je verblijft op het eiland in volpension (ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen). De maaltijden zijn een mix tussen Aziatische en Mediterrane keuken, bereid met verse producten uit de oceaan en uit de organic farm van het resort.

Huiswijn, frisdranken, lokale bieren, water, koffie en thee zijn inclusief tijdens je verblijf.

 • 11 Tented Villas:  kamperen in alle luxe  of glamping… de beste omschrijving voor de 11 comfortabele luxetenten van het resort met zicht op de oceaan. Geen airco maar maximale natuurlijke crossventilatie met 2 ventilators.  145m² met 1 groot bed (en eventueel 1 sofa die kan omgevormd worden tot 2 aparte bedden voor kinderen). Aparte badkamer voorzien van ecologische verzorgingsproducten met buitendouche.
 • 3 Treetop Villas: verblijven tussen de boomtoppen met zicht op de oceaan. Geschikt voor 2 personen (60m²) met ventilatie en badkamer met buitendouche.
 • 2 Beach Cottages met 1 slaapkamer, vlakbij de organic farm van het resort (met private butler-service)
 • 3 Beach Bungalows met 3 slaapkamers, vlakbij de organic farm van het resort (met private butlerservice.

ACTIVITEITEN IN WA ALE ISLAND RESORT

Naast genieten van de rust en de natuur, kan je op dit ongerepte eiland heel wat beleven.

Alle ‘landbased’ activiteiten (en snorkeluitstappen) zijn inbegrepen. Wil je scubaduiken dan kan je hiervoor ter plekke bijbetalen.

 • Snorkelen en duiken* tussen de koralen
 • Per kajak of paddle board de mangrovewouden en rivieren verkennen
 • Wandelen door de jungle naar verlaten stranden of spectaculaire uitzichtspunten
 • Kennismaken met de Moken-gemeenschap (de befaamde ‘zeenomaden’)
 • Kennis maken met het project ter bescherming van de zeeschildpadden
 • De fauna in het Lampi Marine National Park ontdekken per boot
 • Deelnemen aan yoga-lessen
 • Genieten in de exclusieve Ayurvedische Spa (behandelingen exclusief )

*aan het Wa Ale Island Resort is een erkend PADI Duikcentrum verbonden.

Afhankelijk van het seizoen en de verblijfsformule start een verblijf op Wa Ale Island vanaf zo’n 370 Euro per persoon per nacht.

Richtprijzen seizoen 2023 – 2024 (october 2023 – eind mei 2024)

Alle prijzen zijn per persoon per nacht.

Laagseizoen  (1 october – 30 november en 1 april tot eind mei)

Treetop Villa: € 374

Tented Beach Villa: € 512

Beach Cottage met 1 slaapkamer: € 374

Beach Bungalow met 3 slaapkamers: € 534

Hoogseizoen  (1 december tot 31 maart)

Treetop Villa: € 463

Tented Beach Villa: € 637

Beach Cottage met 1 slaapkamer: € 403

Beach Bungalow met 3 slaapkamers: € 640

We integreren Wa Ale graag in je Aziëreis. 

MyHimalaya

Andere unieke verblijven

Schrijf je in op onze nieuwsbrief