BHUTAN

Een Korte Kennismaking

Vraag offerte Offerte

overzicht

De hoogtepunten van Bhutan in een notendop en tegen een aantrekkelijke prijs ? Dan is Bhutan Kortweg ongetwijfeld wat je zoekt.

Tijdens deze korte Bhutan-reis bezoek je natuurlijk het befaamde Tigers Nest nabij Paro, maar je vertoeft ook in de sfeervolle hoofdstad Thimphu. Over de Dochu La met zijn 108 chorten rijd je naar de subtropische Punakha-vallei. Je bezoekt er ondermeer de dzong van Punakha, het winterverblijf van de hoogste boeddhistische autoriteiten, en de bekende tempel van de Divine Madman. Op het platteland in de omgeving van Lobesa maak je kennis met het Bhutanese leven van alledag.

Een ideale formule voor wie weinig tijd heeft of voor wie enkel de hoogtepunten van Bhutan wil verkennen in combinatie met een reis door Nepal of India.

Hoogtepunten van deze reis

  • Tigers Nest nabij Paro
  • De Dzong van Punakha
  • Himalayazichten op de Dochu La
  • Kennis maken met het exclusieve Bhutan

dag per dag

Aankomst in Paro, de enige internationale luchthaven van Bhutan, na een vlucht over de Himalaya vanuit Kathmandu, Delhi of Bangkok. Bij aankomst wacht je privégids je op bij de luchthaven.  Bezoek aan het Nationale Museum en  aan de Rimpong Dzong (afhankelijk van het aankomstuur van de vlucht. Nadien transfer in ongeveer anderhalf uur naar de hoofdstad Thimphu. Korte stop bij de samenvloeiing van de 2 heilige rivieren en eerste kennismaking met Thimphu.

Volledige dag bezoek aan Thimphu en omgeving. Samen met de lokale privégids maak je een selectie van wat je wil bezoeken. Aanraders zijn zeker de National Memorial Chorten, de Boeddha van Dodena, de Changankha Tempel, het nonnenklooster van Zilukha en de befaamde School of Arts. Ook een bezoek aan de National Library, een traditionele papierfabriek of de nursery van de Takin (het nationale dier van Bhutan) zijn mogelijk. Tijdens het weekend kan je kuieren over de kleurrijke markt van Thimphu. Op de National Archery Ground kan je met een beetje geluk de befaamde Bhutanese boogschutters aan het werk zien.

Er zijn ook tal van mogelijkheden voor rustige of sportieve wandelingen in de omgeving va, Thimphu.

Over de Dochu La-pas met zijn talrijke chorten naar de oude hoofdstad Punakha. De rit gaat door een bucolisch landschap van rododendronbossen met zicht op hoge bergpieken. Bezoek aan de imposante dzong, aan de samenvloeiing van twee rivieren, die het winterhoofdkwartier is van de belangrijkste boeddhistische leiders in Bhutan. Na de middag een wandeling door de terrasvelden naar de Chimi Lhakhang, de tempel van de Divine Madman die revolteerde tegen het orthodoxe boeddhisme.

’s Ochtends wandeling door de velden naar de Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, prachtig gelegen op een heuvel boven de rivier. Deze chorten werd gebouwd door de Moeder van de Koning, die afkomstig is uit de Punakha-vallei.  Na een bezoek aan een klein nonnenklooster op een nabije heuveltop terug naar Paro via de oudste dzong van Bhutan Simthoka.

Wandeling naar Tigers Nest, voor velen een van de hoogtepunten van Bhutan. De gompa ligt op een klif die bijna 900m boven de vallei uittorent. De wandeling duurt een drietal uur. Een deel van de tocht kan per paard worden afgelegd.

In de namiddag naar de Drukgyel Dzong, gebouwd in de 17de eeuw om de overwinning op de Tibetanen te vieren. Op de achtergrond torent de Jhomolhari, met 7314m de hoogste berg van Bhutan. Als alternatief kan je ook een dagexcursie over de Chele La pas naar de ongerepte Haa-vallei maken.

Je korte Bhutanreis eindigt met een transfer naar de luchthaven voor een vlucht huiswaarts of voor een verlenging elders in Bhutan, Nepal, Myanmar of India.

Een korte kennismaking met de hoogtepunten van Bhutan: ideaal als introductie of in combinatie met andere bestemmingen in Azië.

Praktisch

Deze reis kan het hele jaar door gemaakt worden. Het bezochte deel van Bhutan heeft een uitstekende wegeninfrastructuur die ook tijdens de zomer- en wintermaanden goed berijdbaar is.

Richtprijs: vanaf 1300 Euro

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat.

Tijdens deze korte Bhutanreis verblijf je in degelijke standaardhotels. Ruime en nette kamers voorzien van alle comfort met een privé-badkamer. Alle kamers hebben verwarming wat handig is tijdens de frissere wintermaanden.

De reis is ook mogelijk in comforthotels en in de exclusieve luxehotels van Six Senses of Amankora.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een korte, maar geslaagde reis door Bhutan te maken: contacteer ons gerust voor een aantal suggesties.

De reis kent geen enkele moeilijkheidsgraad. Afhankelijk van je interesse kunnen we een aantal wandelingen inlassen, voornamelijk rond Thimphu. De wandeling naar Tigers Nest kan voor sommige mensen lastig zijn: het is mogelijk om het grootste deel van de wandeling per paard af te leggen.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief