Reizen op maat

Onze aanpak van jouw reis

onze aanpak

Hoewel ons team reeds jaren actief is in de reissector, verschilt onze aanpak toch enigszins van een klassieke reisorganisatie. Wij werken niet met starre, vooraf samengestelde reispakketten, maar gaan nog voor het echte maatwerk.

Hoe werkt dat nu precies?

Manaslu trekking MyHimalaya

Stap 1: Laat je inspireren

Veel reizigers komen bij ons met een heel eenvoudige vraag: ‘We willen graag eens de Himalaya of Azië zien, maar hoe begin je er aan?’. We raden je vooral aan om eerst even door deze website te gaan. Per bestemming vind je er een aantal inspiratiereizen en reisideeën.

Snuister ook even door de blogpagina’s. Je vindt er tal van informatieve artikeltjes, achtergrondinformatie en weetjes.

Neem nadien contact met ons op om je wensen te bespreken. Hoe meer info jij ons geeft, hoe beter we weten hoe we je eventueel van dienst kunnen zijn.

My Himalaya: reizen in de Himalaya.Manaslu trekking

Stap 2: Reisvoorstel

Geef ons even de tijd om na te denken welke reis we precies voor jou kunnen uitwerken. Nadien maken we een eerste vrijblijvende offerte op met een persoonlijk reisvoorstel en een selectie van accommodaties. Eventueel doen we ook een voorstel voor de vluchten vanuit Europa, al kan je die ook zelf boeken via je vertrouwde kanalen.

In de meeste gevallen beantwoorden we met dit voorstel aan de wensen van onze reizigers. Eventueel schaven we in onderling overleg nog wat bij aan het programma om dan tot een definitief reisvoorstel te komen.

Hornbill Bhutan vogels

Stap 3: Boeking en voorbereiding

Is ons voorstel precies wat je zoekt, dan gaan we aan de slag met alle reservaties. We sturen je een reisbevestiging door en vragen om een voorschot van 30% te betalen. Voor vliegtuigtickets vragen wij een volledige betaling bij boeking.

We sturen je nadien een infopakket met een aantal praktische tips die nuttig zijn bij de voorbereiding van je reis. We assisteren je eventueel ook bij het aanvragen van visa en reisdocumenten. Uiteraard kan je ons ook steeds contacteren met al je vragen in de aanloop naar je reis.

Mrauk U Myanmar

Stap 4: Op reis

Enkele weken voor vertrek ontvang je de laatste info (en eventueel vliegtuigtickets) en kan je beginnen aftellen. Via ons noodnummer zijn we bereikbaar tijdens de reis naar je bestemming.

Ter plekke word je aan de luchthaven opgewacht door een van onze lokale medewerkers die je wegwijs maakt in het verdere reisverloop. Je bent bij hen in goede handen. Op het einde van de reis brengen zij je weer naar de luchthaven met een koffer vol fantastische ervaringen.

India tekening van olifant

Stap 5: Na de reis

Na de reis stellen wij het ten zeerste op prijs, mocht je even de tijd willen nemen om met ons je reis te evalueren. We sturen je daarvoor een quality control door of je kan ons ook persoonlijk contacteren.

Deze feedback is uiterst belangrijk: op korte tijd verandert er soms heel veel in de landen die we bezoeken. Eerlijke feedback van onze reizigers, helpt ons mee voortdurend de vinger aan de pols te houden.

Als kleine reisorganisatie leven wij vooral van mond-aan-mond reclame. Tevreden reizigers zijn onze belangrijkste ambassadeurs.

onze bestemmingen

Nepal Reizen vrouwtje in de bergen tijdens trekking

Nepal

Hét land van de Himalaya

Met 8 van de hoogste bergen ter wereld op zijn grondgebied is Nepal ongetwijfeld hét land van de Himalaya. Naast de indrukwekkende bergzichten, geniet je er ook van eeuwenoude middeleeuwse architectuur, van tropische nationale parken en van hartelijke contacten met de gastvrije Nepalezen.

India Reizen

India

Geen land maar een continent

Variatie troef. Dat is het minste wat je van India kan zeggen. De diversiteit aan landschappen, bevolkingsgroepen en culturen zorgt ervoor dat India je keer op keer blijft verrassen. Groene jungle, witte Himalayapieken, uitgestrekte woestijnlandschappen en bruisende metropolen… India heeft het allemaal.

Bhutan Reizen : nonnenklooster nabij Punakha

Bhutan

Het land van het Bruto Nationaal Geluk

Het boeddhistische koninkrijkje Bhutan hult zich al decennialang in mysterieën. Eeuwenoude tradities worden er levend gehouden  tijdens kleurrijke festivals. Indrukwekkende kloosterburchten,  uitgestrekte bossen en schilderachtige dorpjes, maken het idyllische plaatje compleet.

Sri Lanka Reizen portret van theeplukster

Sri Lanka

Een parel in de oceaan

Een tropisch eiland met eeuwenoude historische sites, groene hooglanden en indrukwekkende natuurparken. Voeg daar nog een gulle scheut gastvrijheid en charmante accommodaties aan toe en het is geen wonder dat Sri Lanka sinds jaar en dag veel reizigers kan bekoren.

Myanmar Reizen

Myanmar

Het warme hart van Azië

Myanmar, veelbeproefd maar immens veerkrachtig, is een openbaring voor zelfs de meest verwende Azië-reiziger. Een rijk boeddhistisch erfgoed, een caleidoscoop aan landschappen en vooral ongelofelijke warme mensen zorgen er voor dat een reis naar het voormalige Birma niemand onbewogen laat.

Reizen naar Bali in Indonesië

Indonesië

Eilanden vol variatie

De Indonesische archipel is een ideale vakantiebestemming voor wie houdt van veel variatie. Natuurlijk is er het bekende Bali, maar we tonen je graag ook minder toeristische plekjes op Lombok, Flores en Java. Of ga je liever op verkenning in Komodo, Sulawesi of Sumatra… ?

MyHimalaya

Meer lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief