De Tuin van Eden

Sri Lanka

Sri Lanka

Een parel in de Indische oceaan, zo wordt Sri Lanka wel eens genoemd. Dit ‘zachte’ eiland is een ideale instapbestemming voor wie naar Azië wil reizen. Op een relatief kleine oppervlakte vind je er van alles wat: eeuwenoude culturele sites, een snuifje koloniale cultuur,  groene wildparken, in de mist gehulde bergtoppen en zonovergoten stranden.

Reizen naar Sri Lanka

Sri Lanka Reizen

Een eeuwenoude cultuur

Sri Lanka kent een geschiedenis die duizenden jaren terug gaat. Oude steden als Polonnaruwa en Anuradhapura zijn slechts enkele overblijfselen een rijk verleden. De bekende ‘Culturele Driehoek’ telt tal van sites die elke cultuurliefhebber zullen bekoren. In de heuvels ligt Kandy, cultureel gezien zowat de hoofdstad van Sri Lanka.

Meer recenter is het koloniale verleden. Britten, Hollanders en andere zeevarende grootmachten drukten hun stempel in de havenstadjes en in de hooglanden waar thee en specerijen worden geteeld.

 

Sri Lanka Yala National Park

Olifanten en luipaarden

Over het hele land vind je een aantal uitgestrekte natuurparken, elk met hun eigen karakter. Yala National Park, Minneriya en het Wilpattu National Park zijn ongetwijfeld de bekendste, maar ook in minder bezochte en meer afgelegen parken valt er zeker heel wat te beleven.

Luipaarden, olifanten, krokodillen,… springen direct in het oog, maar de vogel- en vlinderrijkdom is al even indrukwekkend in sommige parken. In verschillende parken kan je verblijven in uitstekende jungle lodges en safari camps.

Langs de kusten kan je (afhankelijk van het seizoen) walvissen en dolfijnen spotten.

wandeltochten in Sri Lanka: actief genieten

Actief genieten

Wie het graag iets actiever wil, is in Sri Lanka aan het juiste adres. Verschillende historische sites nodigen uit tot prachtige wandelingen en fietstochten. In de hooglanden en in de theeregio’s kan je stevige tochten maken naar geweldige uitzichtspunten.

Afwisseling is troef in Sri Lanka. Een dagje paardrijden? Een spetterende rafting? Een excursie om walvissen te spotten? Een kookworkshop bij een lokale familie?  We nemen het graag op in je programma.

 

sri lanka markt

Couleur locale troef

Sri Lanka is een bonte mengelmoes van culturen en bevolkingsgroepen. Wie houdt van kleurrijke marktjes die een feest zijn voor alle zintuigen, zal in Sri Lanka niet gauw teleurgesteld zijn. Steden als Colombo ogen westers, maar in de volkswijken en kleine achteraf-straatjes klopt nog steeds het echte hart van de stad. In kleine dorpjes word je hartelijk verwelkomd door Singalezen en Tamils. De meeste Sri Lankanen leven van landbouw en visvangst. Het is bijzonder fascinerend om kennis te maken met hun tradities en gebruiken.

 

Uniek Overnachten

Op sommige plekken heeft het massatoerisme weliswaar ongenadig toegeslagen, maar liefhebbers van kleinschalige boetiekhotels en charmante luxeverblijven zijn in Sri Lanka aan het juiste adres.

Aan de kusten vind je stijlvolle beach resorts naar elke smaak. In de hooglanden en de theeregio’s kan je heerlijk nostalgisch vertoeven in koloniaal getinte verblijven. In de Nationale Parken kan je terecht voor een luxe-glamping ervaring of voor een verblijf in een eco jungle lodge.

Elke reiziger heeft andere verwachtingen qua accommodaties. Daarom selecteren we precies al jouw verblijven op jouw maat.

 

MyHimalaya

Laat je inspireren met enkele reisideeën

Wij werken elke Sri Lanka reis uit op jouw maat

kookworkshop-sri-lanka-luxereis
OP MAAT
  • Sri Lanka

Sri Lanka Luxe Reis

Authentiek genieten in Sri Lanka met de kwaliteit van tophotels? Deze inspiratiereis bewijst dat het kan. Je bezoekt de voornaamste hoogtepunten van het eiland, maar gaat ook regelmatig weg van de gebaande paden. Elke avond overnacht je in pareltjes …
familiereis Sri Lanka
OP MAAT
  • Sri Lanka

Zomerse Familiereis Sri Lanka

Sri Lanka is echt een familiebestemming. Verveling krijgt geen kans door het gevarieerde aanbod aan activiteiten en de veelheid aan indrukken. Zowel voor families met actieve tieners als voor gezinnen met jongere kinderen valt er altijd wel iets te b…
Jaffna Noord Sri Lanka Hindoetempel
OP MAAT
  • Sri Lanka

Onbekend Noord Sri Lanka

Noord Sri Lanka is onbekend en weinig bezocht. Tijdens de burgeroorlog die Sri Lanka decennialang in zijn greep hield, was Noord Sri Lanka het bolwerk van de Tamils. De overheid liet tot voor enkele jaren  dan ook niet of nauwelijks toe dat reiziger…
Inspiratie reis Sri Lanka: reizen op jouw maat
OP MAAT
  • Sri Lanka

Sri Lanka Inspiratiereis

Een mooi uitgebalanceerde Sri Lanka reis waar we zelf onmiddellijk wild van werden. Deze rondreis introduceert je in de verschillende aspecten van dit wonderlijke eiland. Je maakt kennis met de eeuwenoude cultuur, geniet volop van de natuur en komt o…

Meer lezen rond onze reizen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief