Covid en reizen

Reizen in tijden van corona

Reeds van bij de start van de pandemie, hebben wij ons flexibel opgesteld naar onze reizigers. Nu de wereld sinds het najaar van 2021 meer en meer zijn deuren opent, blijven wij de gezondheid van onze reizigers en medewerkers centraal stellen.

ons corona beleid

Kinderen tijdens de Manaslu trekking

Transparante Communicatie

Duidelijke communicatie blijft belangrijk. Verschillende van onze bestemmingen hebben het behoorlijk zwaar te verduren gekregen tijdens de voorbije jaren. Wij hebben directe contacten in onze gastlanden waarvan wij correcte info krijgen en waardoor bepaalde berichten die hier in de media verschijnen in een juist kader kunnen geplaatst worden.

We gaan de communicatie niet uit de weg en steken ons niet weg achter overheidswebsites waarbij je als reiziger vaak niet weet hoe ze te interpreteren. Contacteer ons gerust met je vragen en we zullen je een eerlijk antwoord geven.

India Reizen

Samen vinden we een oplossing

Net zoals dit de voorbije periode het geval was, gaan we met onze reizigers in dialoog en proberen tot een oplossing te komen. Covid is er nu eenmaal en zal ongetwijfeld ook in de toekomst een invloed hebben op ons reisgedrag.

We bekijken geval per geval wat de mogelijkheden zijn om de reis te verplaatsen, uit te stellen of om een terugbetaling te voorzien. Wij nemen als reisorganisatie onze verantwoordelijkheid. We verwachten van onze reizigers dat ook zij de (financiële) risico’s beperken door bijvoorbeeld een annuleringsverzekering af te sluiten.

Zorgeloos op reis dankzij ons duidelijk annuleringsbeleid

 >>> Je wenst zelf niet op reis te vertrekken

Als er geen reisrestricties zijn, maar je wenst zelf niet op reis te vertrekken dan kan je steeds annuleren onder de geldende annuleringsvoorwaarden.

We raden je daarom aan een annuleringsverzekering af te sluiten die de meeste redenen voor annulering volledig verzekert .

>>> Je test positief kort voor vertrek

Indien je een positieve coronatest aflegt voor je op reis moet vertrekken en hierdoor niet kan reizen, gelden de normale annuleringsvoorwaarden. Een annuleringsverzekering biedt hiervoor een oplossing. De meeste polissen aanvaarden een positieve coronatest als een geldige reden voor annulering en zullen de kosten terugbetalen.

>>> Er gelden reisrestricties

Ben je klaar om op reis te vertrekken, maar worden er plots reisrestricties ingevoerd voor jouw bestemming? Geen zorgen, je krijgt het betaalde bedrag van je reis gewoon terug. Voor eventueel via ons geboekte vliegtuigtickets gelden de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij

Wat zijn reisrestricties?

  • Als je afreist naar een gebied dat buitenlandse reizigers (enkel van toepassing voor reizigers die over een geldig EU Digital Covid Certificate beschikken) een quarantaineplicht van minstens 2 dagen oplegt bij aankomst.
  • Als je afreist naar een gebied dat inwoners uit België of Nederland niet toelaat op zijn grondgebied

Let op: wanneer het land van bestemming een bewijs van inenting tegen corona of een negatief testresultaat (PCR, Ag,…) zou vragen, is dit geen reden om gratis te annuleren. De kosten van dergelijke testen of bewijzen kunnen niet verhaald worden op MyHimalaya.

Een goede reisverzekering afsluiten is meer dan ooit nodig voor wie op reis vertrekt. Je kan dit doen bij een makelaar naar keuze, maar wij bieden een aantal verzekeringsformules aan die een zeer volledige dekking bieden voor onze reizen.

MyHimalaya

Meer lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief