Het land van de gouden pagodes

Myanmar Reizen

Na de militaire staatsgreep van februari 2021 is een massale protestbeweging op gang gekomen bij de bevolking. De repressie van de militaire junta is ongemeen hard en het land verkeert in een diepe politieke en economische crisis.

Het is bijgevolg niet mogelijk om momenteel naar Myanmar te reizen.

Wij blijven echter ons team in Myanmar steunen en hopen spoedig weer van start te kunnen gaan met reizen naar Myanmar 

Myanmar: groene heuvels en gouden pagodes

Myanmar is ongetwijfeld een van de reisbestemmingen die een steeds grotere groep Azië-reizigers kan bekoren. Jarenlang leefde het land geïsoleerd van de buitenwereld, maar de jongste jaren gooide het voormalige Birma de poorten volop open. Een bonte mix van culturele parels, hartelijke bevolkingsgroepen en weergaloze natuur, zorgt ervoor dat een reis naar Myanmar niemand onbewogen laat.

Reizen naar Myanmar

Myanmar Reizen Buffel

Het Azië van jaren terug

Hoewel Myanmar in een sneltreinvaart moderniseert, is reizen naar Myanmar bij momenten nog steeds een sprong terug in de tijd. Kuierend door kleine dorpen, struinend over lokale marktjes waan je je al snel enkele decennia terug in een mysterieus Azië dat op veel andere plekken al lang verdwenen is. Zelfs in grotere steden als Yangon vind je een fascinerende combinatie van traditie en moderniteit.

Voor fervente Azië-reizigers is Myanmar zonder twijfel een hernieuwde kennismaking met het Azië van jaren terug.

 

Myanmar Shwedagon Yangon

Gouden pagodes in overvloed

Myanmar is een overwegend boeddhistisch land en dat wordt onmiddellijk duidelijk. Tot in de kleinste dorpjes, tref je boeddhistische tempels en met bladgoud belegde pagodes aan. Cultuurliefhebbers zullen ongetwijfeld  met volle teugen genieten van bezoeken aan de Shwedagon-pagode in Yangon, aan de tempelvlakte van Bagan of aan het mythische Mandalay. 

We nemen je echter ook graag mee naar minder bekende pagodes en historische sites, naar afgelegen grottempels of naar kleurrijke pelgrimsplekken waar het boeddhistische hart van Myanmar klopt.

 

Myanmar Reizen: gevarieerde natuur tijdens trekking naar Mrauk U

Een gevarieerde natuur

Ook landschappelijk is Myanmar heel gevarieerd. Groene heuvels in de centrale hooglanden, wijds meanderende rivieren in de vlaktes, ongerepte zandstranden aan de kust, dichte jungle in de befaamde Gouden Driehoek, uitgestrekte meren  en zelfs enkele indrukwekkende bergtoppen die uitlopers zijn van de Himalaya,… Op het ritme van de seizoenen toont Myanmar zich van zijn mooiste kant.

Myanmar geniet vooral bekendheid als een cultuurbestemming, maar de natuurlijke schoonheid van het land is minstens even indrukwekkend.

 

Vrouwen op markt in Myanmar

Hartelijke mensen

Tijdens je reis door Myanmar, maak je kennis met zeer diverse etnische groepen.  Elk hebben zij hun eigen cultuur, typische klederdracht  en traditionele gebruiken. De meeste Birmezen leven nog steeds van landbouw, veeteelt of visvangst. In tal van dorpjes tref je kleurrijke marktjes aan waar je op een ontspannen manier kan kennis maken met de mensen. Soms weliswaar met een taalbarrière, maar steeds hartelijk en oprecht.

Een reis door Myanmar is een aanrader voor wie houdt van contact met de locale bevolking.

 

Yangon Myanmar

Een land om te beleven

Myanmar is een land dat je moet beleven: te voet, per fiets, per boot, paddelend met een kano, tijdens een ballonvaart, slenterend door door volksbuurten rond de pagodes, thee drinkend in een stalletje langs de weg…

Haast en spoed is in Myanmar zelden goed. Op sommige locaties nemen we meer tijd dan in klassieke reisprogramma’s om zo op een veel intensere manier te kunnen kennismaken met de echte ziel van Birma én van de Birmezen.

 

Vrouwen op het veld in Myanmar

Myanmar anders

Veel Myanmar reizen hollen van het ene hoogtepunt naar het andere. Tempels en historische sites volgen elkaar in sneltempo op waardoor je als reiziger vaak na een aantal dagen een beetje ‘tempelmoe’ bent.

20 jaar reiservaring in Myanmar leerden ons dat je niet per se elke tempel hoeft te zien om een schitterende Myanmar-ervaring te hebben. ‘Less is more’ is een concept dat ook voor Myanmar opgaat.

Uiteraard bezoeken we de ‘klassiekers‘, maar vaak doen we het op een minder klassieke manier.

 

Myanmar Reizen

Echte Myanmar specialisten

Alle reizen naar Myanmar worden volledig op maat uitgewerkt. We geven je graag advies uit de eerste om je reis volledig in te vullen volgens je wensen qua programma, omkadering en verblijfplaatsen.

Ter plaatse wordt je reis volledig omkaderd door een lokaal team van enthousiaste reisspecialisten die je graag laten kennis maken met hun land. We werken ter plekke met een kleinschalige privé-partner, onder Europees management, die er steeds opnieuw in slaagt om met verrassende reisconcepten op de proppen te komen.

 

Een reis door Myanmar is een ontmoeting met een Azië zoals je dit elders op het continent nauwelijks nog aantreft

MyHimalaya

Laat je inspireren met enkele reisideeën

Wij werken elke Myanmar reis uit op jouw maat

portret kind in myanmar
OP MAAT
  • Myanmar

Golden Rock – Hpa An

Deze 5-daagse verlenging voert je naar de Mon State en de Kayin State, regio’s waar (nog) niet zo veel toeristen komen. Onderweg breng je een bezoek aan de bekende Golden Rock, een van de grote pelgrimsoorden voor Birmese boeddhisten. Vanuit Y…
lachend meisje in Myanmar met tanaka op het gezicht
OP MAAT
  • Myanmar

Myanmar Anders

Myanmar Anders toont je een aantal minder bekende kantjes van de grote toeristische trekpleisters van Myanmar. Je reist grotendeels langs de klassieke route die Mandalay – Bagan – Inle en Yangon met elkaar verbindt, maar je maakt ook verr…
Myanmar reis: de hoogtepunten van Myanmar
OP MAAT
  • Myanmar

Myanmar Classic

Deze zeer volledige Myanmar rondreis voert je langs de mooiste hoogtepunten van het voormalige Birma: het bruisende Yangon, de tempelstad Bagan, het legendarische Mandalay, de heuvels rond Kalaw en het gezellige Inle Meer. Hoewel we deze rondreis de …

Meer lezen over Myanmar

Schrijf je in op onze nieuwsbrief