25 jaar ervaring met reizen in de Himalaya

Over ons

MyHimalaya: Rik Van Belle in Zanskar Ladakh

De start

Het zaadje voor MyHimalaya werd bij Rik Van Belle geplant half de jaren ’90. Een reis door Azië draaide uit op een verblijf van meer dan 6 maand in India en Nepal.  Een reis boordevol indrukken en ervaringen: de eerste keer oog in oog met de Everest, de eerste ceremonie in een boeddhistisch klooster, de eerste keer op het dak van een lijnbus door India,…  Eenmaal terug in België ging Rik aan de slag bij een Belgische reisorganisatie waar hij al gauw actief werd in de organisatie van de reizen naar Azië.

In de loop der jaren bouwde hij een uitgebreid netwerk van contacten uit over heel Azië.

Draak Bhutan muurschildering My Himalaya

Xplore the Himalaya

Een aantal jaren later rijpte het idee om een eigen reisorganisatie op te richten, uitsluitend gespecialiseerd in de kleine niche van reizen door de Himalaya. Een reisorganisatie die elke geïnteresseerde reiziger op zijn of haar eigen tempo wou laten kennis maken met de schoonheid en verscheidenheid van de  Himalaya en zijn bewoners. Een aantal lokale medewerkers uit Nepal, Bhutan en India stapten mee aan boord onder de naam Xplore the Himalaya. Zonder grote budgetten en vooral gepromoot door enthousiaste klanten-reizigers nam Xplore the Himalaya stilaan zijn plaatsje in tussen de aanbieders van Azië-reizen.

Zicht Pokhara Nepal Himalaya

MyHimalaya

De toenemende belangstelling deed de nood ontstaan aan een steviger structuur en in een moeite door werd in 2016 ook de naam van de organisatie gewijzigd naar MyHimalaya. Een heel persoonlijke aanpak,  reisbeleving op ieders maat en échte terreinkennis, werden nog meer in de verf gezet om ons te onderscheiden van de traditionele reisaanbieders. Stilaan vonden ook reizigers uit Nederland de weg naar onze reisconcepten.

In het najaar van 2021 werd een volgende stap gezet: MyHimalaya ging deel uitmaken van Nordic Collection, een groep van reismerken elk met hun eigen specialisatie.

De mensen achter MyHimalaya

Achter MyHimalaya schuilt een team van medewerkers uit heel Azië.

Specialisten met een passie voor hun bestemming

We stellen er enkele aan je voor

Rik Van Belle - MyHimalaya

Rik Van Belle

oprichter

Al meer dan 25 jaar organiseert Rik reizen in Azië, met een voorliefde voor de Himalaya-regio. Hij geeft je advies uit de eerste hand en heeft in de loop der jaren een uitgebreid netwerk van contacten over heel Azië uitgebouwd.
Jaarlijks reist hij meerdere keren opnieuw door Azië op zoek naar nieuwe ervaringen, unieke verblijven en originele concepten. Wees dus niet verbaasd als hij je mailtje beantwoordt vanuit Kathmandu, Yangon of Thimphu.

Marie Mattelaer, stichter van de Dansende Kameel werkt nu voor MyHimalaya

Marie Mattelaer

Travel Designer

Marie woonde in India en reisde met haar gezin de hele wereld, met focus op Azië. Een goede twaalf jaar terug stond zij mee aan de wieg van een gespecialiseerde reisorganisatie voor familiereizen en sinds kort vervoegde zij ons team. Ze heeft dus flink wat ervaring op het terrein met het organiseren van intense Aziëreizen. Samen met Rik zorgt zij ervoor dat je een schitterende reis op maat zal beleven op de mooiste plekjes in Azië.

indira khatiwoda

Indira Khatiwoda

onze toeverlaat in Nepal

Sinds de start van MyHimalaya, is Indira onze steun en toeverlaat in Nepal. Op haar eigen ongedwongen en charmante manier leidt ze al onze Nepalreizen organisatorisch in goede banen. Als geboren ‘vrouwelijke entrepreneur’ coördineert zij ons team van lokale gidsen die je laten kennis maken met Nepal.

In de loop der jaren bouwde zij uitstekende contacten op in België en Nederland waardoor ze exact weet wat onze reizigers van hun reis verwachten.

chorten namgay MyHimalaya Bhutan

Chorten Namgay

onze man in Bhutan

Chorten is verantwoordelijk voor de organisatie van al onze reizen in Bhutan. Samen met een kleine equipe op kantoor in Thimphu en een tiental gidsen / chauffeurs zorgt hij ervoor dat alles op wieltjes verloopt tijdens je reis in het land van de Donderdraak.

Met zijn typisch boeddhistische flegma lost hij kleine probleempjes op en onderhoudt hij onze gasten over de rijke boeddhistische cultuur en tradities.

Angchuk Tsetan Ladakh

Angchuk Tsetan

onvermoeibaar organisator in Ladakh

Tijdens een van onze allereerste reizen in Ladakh, meer dan 20 jaar terug, was Angchuk onze gids. Zijn kennis over het Boeddhisme en de Himalaya waren toen al immens.  In de loop der jaren evolueerde hij naar een meer coachende rol binnen het gidsenteam in de Indische Himalaya en nu organiseert hij vrijwel al onze reizen in de Indische Himalaya.

 

 

Nan Noon Myanmar

Nan Noon

Organisator Myanmar Reizen

Binnen een klein Myanmees team van reisspecialisten, kreeg Nan enkele jaren terug de praktische organisatie van onze reizen toegewezen. Vanuit Yangon zorgt ze ervoor dat alle puzzelstukjes tijdens je Myanmarreis in elkaar vallen. Ze zorgt er niet alleen voor dat hotels en vluchten geboekt zijn, maar denkt ook voortdurend mee over hoe we de Myanmar-ervaring van onze reizigers nog intenser kunnen maken.

onze bestemmingen

Nepal Reizen vrouwtje in de bergen tijdens trekking

Nepal

Hét land van de Himalaya

Met 8 van de hoogste bergen ter wereld op zijn grondgebied is Nepal ongetwijfeld hét land van de Himalaya. Naast de indrukwekkende bergzichten, geniet je er ook van eeuwenoude middeleeuwse architectuur, van tropische nationale parken en van hartelijke contacten met de gastvrije Nepalezen.

India Reizen

India

Geen land maar een continent

Variatie troef. Dat is het minste wat je van India kan zeggen. De diversiteit aan landschappen, bevolkingsgroepen en culturen zorgt ervoor dat India je keer op keer blijft verrassen. Groene jungle, witte Himalayapieken, uitgestrekte woestijnlandschappen en bruisende metropolen… India heeft het allemaal.

Bhutan Reizen : nonnenklooster nabij Punakha

Bhutan

Het land van het Bruto Nationaal Geluk

Het boeddhistische koninkrijkje Bhutan hult zich al decennialang in mysterieën. Eeuwenoude tradities worden er levend gehouden  tijdens kleurrijke festivals. Indrukwekkende kloosterburchten,  uitgestrekte bossen en schilderachtige dorpjes, maken het idyllische plaatje compleet.

Sri Lanka Reizen portret van theeplukster

Sri Lanka

Een parel in de oceaan

Een tropisch eiland met eeuwenoude historische sites, groene hooglanden en indrukwekkende natuurparken. Voeg daar nog een gulle scheut gastvrijheid en charmante accommodaties aan toe en het is geen wonder dat Sri Lanka sinds jaar en dag veel reizigers kan bekoren.

Myanmar Reizen

Myanmar

Het warme hart van Azië

Myanmar, veelbeproefd maar immens veerkrachtig, is een openbaring voor zelfs de meest verwende Azië-reiziger. Een rijk boeddhistisch erfgoed, een caleidoscoop aan landschappen en vooral ongelofelijke warme mensen zorgen er voor dat een reis naar het voormalige Birma niemand onbewogen laat.

Reizen naar Bali in Indonesië

Indonesië

Eilanden vol variatie

De Indonesische archipel is een ideale vakantiebestemming voor wie houdt van veel variatie. Natuurlijk is er het bekende Bali, maar we tonen je graag ook minder toeristische plekjes op Lombok, Flores en Java. Of ga je liever op verkenning in Komodo, Sulawesi of Sumatra… ?

MyHimalaya

Meer lezen over onze bestemmingen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief