Het land van de Donderdraak

Bhutan Reizen

Bhutan, land van het Bruto Nationaal Geluk

Reizen naar Bhutan is binnen stappen in een heel andere wereld. Een wereld waarin authenticiteit en spiritualiteit een belangrijke plaats innemen, een wereld waarin rust en onthaasting geen holle slogans zijn. Wie naar Bhutan reist, maakt kennis met een land van hoge bergpieken, dichte bossen en eeuwenoude boeddhistische kloosters. Nergens anders in de Himalaya is de boeddhistische filosofie zo diep doorgedrongen in de geesten van zijn bewoners.

Reizen naar Bhutan

Monniken in Bhutan

Boeddhisme in zijn puurste vorm

in Bhutan maak je kennis met het boeddhisme in al zijn kleurrijke facetten. Overal in het land vind je tempels en kloosters waar jonge monniken opgeleid worden. Witte chorten liggen als stapstenen verspreid in het landschap. Op bergpassen wapperen duizenden gebedsvlaggen. Boeddhisme is niet alleen de officiële staatsgodsdienst, maar is ook nauw verweven met de oude tradities die de Bhutanezen in ere houden.

De boeddhistische festivals die over het hele land doorgaan, behoren tot de mooiste van Azië.

Bhutan vogels hornbill

Genieten in de natuur

Bijna  70% van Bhutan wordt bedekt door dichte bossen. Het zuiden van Bhutan bestaat uit groene jungle doorsneden door grote rivieren, in het noorden rijzen de witte pieken van de Himalaya op.  Daartussen liggen groene, vruchtbare valleien waarin de meeste Bhutanezen wonen. Talloze vogelsoorten die je nergens anders in de Himalaya aantreft, gedijen er wonderwel.  De natuur heeft zijn charme in elk seizoen: in het voorjaar bloeien de rododendrons, in de zomer is alles uitbundig groen, het najaar staat garant voor blauwe luchten en mysterieuze ochtendnevels. Op al onze reizen lassen we wandelingen in om te genieten van de uitbundige natuur.

Bhutan: kinderen in Bhutan

Het land van het Bruto Nationaal Geluk

Het Bruto Nationaal Geluk wordt in Bhutan gebruikt als maatstaf voor alle overheidsbeslissingen. Vanuit het westen werd in de loop der jaren meewarig naar dit concept gekeken, maar de jongste jaren groeit in veel landen het besef dat enkel focussen op economische groei niet alleen zaligmakend is. Tijdens een reis door Bhutan word je op veel plaatsen geconfronteerd met het resultaat van deze toch wel aparte kijk op de wereld.

 

Punakha Dzong

De dzongs van Bhutan

Op verschillende plaatsen in Bhutan, tref je de wereldberoemde ‘dzongs’ aan. Deze versterkte kloosterburchten hebben zowel een religieuze als een wereldse functie wat nog maar eens de verwevenheid tussen godsdienst en overheid in de verf zet. Ze liggen op strategische locaties en domineren het landschap. De overheid onderhoudt de dzongs met oog voor detail en ze zijn ongetwijfeld een van de meest indrukwekkende voorbeelden van boeddhistische architectuur. Wie de tijd neemt om enkele uren rustig op het binnenplein van een dzong door te brengen, ziet het leven-van-alledag aan zich voorbijtrekken.

 

Tigers Nest Bhutan Reizen

Taktsang - Tigers Nest

Het iconische beeld van Bhutan is Tigers Nest. Deze boeddhistische tempel ligt op een klif zo’n 900m boven de vallei van Paro.. Tigers Nest is omgeven met mythes en legendes, maar voor Bhutanezen is het een van de heiligste plekken van het land. De wandeling naar Tigers Nest in het gezelschap van talloze pelgrims is dan ook een absoluut hoogtepunt van elke reis naar Bhutan.

 

Bhutan Reizen: Guru Rinpoche

Een andere kijk op toerisme

Sinds Bhutan de grenzen opende voor reizigers in de jaren 70 van de vorige eeuw, hanteert het een ‘High Value, Low Volume’-aanpak. Zij willen geen massatoerisme en mikken vooral op kwaliteitstoerisme dat geen al te grote belasting vormt voor de Bhutanese bevolking en voor de natuur. Daarom dienen alle toeristen in Bhutan een op het eerste zicht vrij hoge taks te betalen. Op die manier houden ze het aantal toeristen onder controle en kan Bhutan zijn exclusiviteit bewaren.

 

Six Senses Bhutan

Unieke Verblijven

Bhutan kent sowieso een hoge accommodatiestandaard, maar een aantal verblijven springen er toch bovenuit. Zowel Six Senses als Amankora hebben een aantal hotels verspreid over de 5 voornaamste valleien. Daarnaast zijn er nog een aantal andere pareltjes die uitermate geschikt zijn voor wie op zoek is naar absoluut topcomfort met een locale touch. Kleinschaligheid en exclusiviteit zijn overal troef en het servicelevel behoort tot het beste van Azië.

Minder luxueus, maar al even uniek zijn een verblijf op een boerderij, in een homestay of in een boeddhistisch klooster.

Een reis naar Bhutan is onthaasting in zijn puurste vorm, op het ritme van de natuur en van het kleurrijke boeddhisme

MyHimalaya

Laat je inspireren met enkele reisideeën

Wij werken elke Bhutanreis uit op jouw maat

Buddha Dodenma Thimphu Bhutan
groepsreis 2025
  • Bhutan
  • 15 dagen

Bhutan met Ura Festival

In de lente van 2025 reizen we opnieuw in een kleine groep naar Bhutan. Deze groepsreis naar Bhutan dompelt je onder in een van de meest fascinerende landen ter wereld. Het kleine koninkrijkje Bhutan ligt verscholen diep in de Himalaya en ontvangt ja…
vanaf va 6490 p.p.
Alle info
Dzong Punakha tijdens Bhutan Reis
groepsreis 2024
  • Bhutan
  • 15 dagen

Bhutan met Gangtey Festival

Een reis naar Bhutan is sowieso al een unieke ervaring, maar wanneer je dan ook nog een boeddhistisch feest kan bijwonen, wordt het helemaal een schitterend gebeuren. Tijdens deze groepsreis Bhutan kiezen we voor het festival van Gangtey, dat jaarli…
vanaf 6595 p.p.
Alle info
Binnenkoer Bhutan Spirit Sanctuary
OP MAAT
  • Bhutan

Bhutan in tophotels

Bhutan op zich is al een exclusieve bestemming. Daarenboven vind je in het boeddhistische koninkrijk ook een aantal van de meest exclusieve hotels van Azië. Pareltjes van verblijven die zich onderscheiden door hun authentieke karakter en uitstraling…
Monnik in Trongsa Bhutan
OP MAAT
  • Bhutan

Bhutan Reis West en Centraal

Voor veel reizigers is Bhutan een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring.  Deze Bhutan reis laat je daarom op een heel intense en complete manier kennis maken met het Land van de Donderdraak. Niet enkele de culturele hoogtepunten in Paro, Thimph…
Trekking in Bhutan door dichte bossen. Wandelreis met MyHimalaya langs de Trans Bhutan Trailmalaya
OP MAAT
  • Bhutan

Bhutan Wandelreis

Op deze wandelreis verblijf je elke avond in comfortabele hotels, maar kan je vrijwel dagelijks genieten van de natuurpracht van Bhutan tijdens mooi uitgestippelde wandelingen. De tochten variëren van anderhalf tot vijf uur. Je privégids neemt je m…
trekking in bhutan
OP MAAT
  • Bhutan

Trekking in Bhutan

Door zijn ongerepte natuur is Bhutan een prachtige bestemming voor trekkings en wandelreizen. Van ontspannen tochten door groene valleien tot sportieve tochten van meerdere weken over hoge bergpassen. In Bhutan vind je het allemaal. Hoewel de Himalay…

Meer lezen over Bhutan

Schrijf je in op onze nieuwsbrief