BHUTAN

Lichte wandelreis vanuit hotels

Vraag offerte Offerte

overzicht

Op deze wandelreis verblijf je elke avond in comfortabele hotels, maar kan je vrijwel dagelijks genieten van de natuurpracht van Bhutan tijdens mooi uitgestippelde wandelingen. De tochten variëren van anderhalf tot vijf uur. Je privégids neemt je mee door uitgestrekte bossen, langs mooie bergpassen en door authentieke dorpjes waar tijd geen betekenis heeft.

Vanzelfsprekend sta je ook stil bij de toppers van Bhutan in Paro, Thimphu en Punakha, en bezoek je het bekende Tigers Nest.

Een ideale reisformule voor wie Bhutan op een actieve manier wil verkennen, maar toch gesteld is op het nodige comfort tijdens de overnachtingen. In de loop der jaren deden we zelf tal van wandelingen overal in Bhutan. We geven je dan ook graag advies op maat voor een ontspannen wandelreis door Bhutan.

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontspannen wandelingen op jouw maat
  • Actief genieten
  • Bezoek aan de culturele hoogtepunten
  • Flexibel programma

inspiratiereis

Aankomst in Paro, de enige internationale luchthaven van Bhutan, na een vlucht over de Himalaya vanuit Kathmandu, Delhi of Bangkok. Bij aankomst wacht je privégids je op bij de luchthaven.  Bezoek aan het Nationale Museum en  aan de Rimpong Dzong (afhankelijk van het aankomstuur van de vlucht. Nadien transfer in ongeveer anderhalf uur naar de hoofdstad Thimphu. Korte stop bij de samenvloeiing van de 2 heilige rivieren en eerste kennismaking met Thimphu tijdens een korte stadswandeling.

Je start de eerste dag in Thimphu met een wandeling van ongeveer anderhalf uur van de Changanka tempel naar het Boeddha Dordenma beeld. De wandeling loopt over de rand van de vallei en biedt mooie uitzichten over Thimphu Stad. De tempel van Changanka is een van de oudste van Thimphu: ouders komen er in de ochtend naar toe met hun jonge kinderen om de zegen van de monniken te krijgen. Het Boeddha Dordenma Beeld is meer dan 50 hoog en is opgericht ter ere van de 60ste verjaardag van de 4de Koning. Binnen in het beeld bevindt zich een grote tempel met honderden kleinere boeddhabeelden.

Na de lunch, kan je samen met de gids een selectie volgens je interesse maken van de verschillende bezienswaardigheden die Thimphu rijk is. Zo is er bijvoorbeeld de Tashicho Dzong, het politiek-religieuze centrum van het land. Tijdens het weekend is er de befaamde Weekend Market en zijn er meestal ook boogschutters actief op de Archery Ground. De Nationale Library herbergt prachtige oude handschriften en in het Textielmuseum maak je kennis met de rijke weefcultuur van Bhutan. Een plekje dat je echter zeker moet bezoeken is de National Memorial Chorten: veel inwoners van Thimphu komen er elke dag samen om te bidden. Het is een kleurrijke plek om even rustig te zitten en te kijken naar het leven-van-alledag.

De volgende dag is er tijd om verder de vallei van Thimphu te verkennen. Interessant is een wandeling aan het andere eind van de vallei naar de boeddhistische universiteit van  Tango of naar de gompa van Cheri. Je keert dan rustig terug door kleine dorpjes en langs de Choki Art School. Studenten uit heel Bhutan worden er opgeleid in de verschillende traditionele kunstvormen.

Wil je een iets pittiger wandeling, dan kan je ook naar het afgelegen klooster van Phajoding.

Na het ontbijt rijd je richting Dochu La-pas. Onderweg breng je een kort bezoek aan de Simthoka Dzong, de oudste van Bhutan, die op een strategische plek waakt over de Thimphu Vallei. Na een halfuurtje arriveer je bij de start van een wandeling die naar de hogerop gelegen Lungchotse Tempel gaat. Je hebt er een geweldig zicht op de pieken van de Bhutanese Himalaya. Te voet daal je af naar de Dochu La.

Na de lunch gaat het verder richting Punakha, een lager gelegen vallei. Je bezoekt er eerst het kleine dorpje Lobesa en maakt dan een wandeling door de velden naar de Chime Lhakhang Tempel, gewijd aan de Divine Madman.

’s Ochtends wandeling door de velden naar de Khamsum Yuelley Namgyal Chorten, prachtig gelegen op een heuvel boven de rivier. Deze chorten werd gebouwd door de Moeder van de Koning, die afkomstig is uit de Punakha-vallei.

Nadien gaat het naar de imposante dzong van Punakha, het winterpaleis van de hoogste boeddhistische monniken. De dzong is veruit de belangrijkste van Bhutan: de koningen worden er gekroond en Shabdrung (de krijgsheer die Bhutan verenigde ligt er begraven).

Rond de verschillende binnenpleinen zijn tal van tempels en gebedshallen, maar de dzong heeft ook een wereldlijke functie als administratief centrum voor de hele regio. Er valt altijd wel iets te beleven, al zijn het zelfs alleen maar de talloze Bhutanese families die op een ‘uitstapje annex picknick’ naar de grasvelden rond de dzong komen.

Iets verderop ligt de langste hangbrug van Bhutan die de Po Chu-rivier overspant. Het is het startpunt van een prachtige wandeling boven de rivier met zichten op de uitgestrekte terrasvelden.

Door dichte rodondendronbossen rijd je verder naar de glaciale vallei van Phobjika.  Je rijdt over de Pele La pas op en start dan een wandeling die je over een kleine bergpas tot Phobjika brengt. Grote kuddes yaks en dzo (kruising tussen yak en rund) grazen op de weiden rond de pas. De vruchtbare vallei van Phobjika is een brede vallei met uitgestrekte wetlands op de valleibodem. Ze is vooral bekend door de grote groepen Zwartnekkraanvogels die er elk jaar vanuit Tibet komen overwinteren.

Een volledige dag om te genieten van de Phobjika Vallei. In de ochtend wandel je langs het Gangtey Nature Trail (ong. anderhalf uur) en breng je een bezoek aan de indrukwekkende gompa van Gangtey. De namiddag kan besteed worden aan een wandeling of fietstocht naar meer afgelegen dorpen in de vallei.

Rustige terugkeer via Wangdue en de Dochu La naar Paro. Onderweg is er ruim de tijd om in dorpjes te stoppen en even de benen te strekken. Bij aankomst in Paro brengen we een bezoek aan de Rimpong Dzong en de nabijgelegen Wachttoren.

Korte transfer en dan wandeling omhoog naar Taktsang (Tigers Nest) op een klif bijna 900m boven de Paro-vallei. De wandeling kan eventueel deels per paard worden afgelegd. Afhankelijk van de tijdsindeling kan er gelunchd worden in de cafeteria met zicht op het wereldwonder van Bhutan.

Na de lunch naar de overblijfselen van de Drukgyel Dzong, gebouwd als herinnering aan de Tibetaanse invasie in de 17de eeuw. Korte stop aan de Kyichu Lhakhang uit de 7de eeuw, naar het model van de Jokhang Tempel in Lhasa. Overnachting in Paro.

Rit naar de Chele La pas die de verbinding vormt met de pas recentelijk opengestelde vallei van Haa. Ongeveer 3 uur wandelen naar de Kung Karpo pas (4100m) langs de kam die de Paro- en de Haa-vallei scheidt. Een korte afdaling brengt je naar de Kila Gompa, een bekend nonnenklooster waar boeddhistische guru’s zich terugtrokken voor meditatie. Verdere afdaling langs een pad bezaaid met witte chortens en transfer naar Paro.

Transfer naar de luchthaven voor vlucht of verlenging van de reis.

Je kan uiteraard langer in Bhutan blijven of je kan verlengen in Nepal, India, Thailand… We werken het graag verder voor je uit.

Bhutan verkennen op een actieve manier met het comfort van hotels.

Praktisch

Deze reis kan het hele jaar door gemaakt worden. Het bezochte deel van Bhutan heeft een uitstekende wegeninfrastructuur die ook tijdens de zomer- en wintermaanden goed berijdbaar is.

Richtprijs: vanaf 2600 Euro

De prijs is afhankelijk van de periode, grootte reisgezelschap, hotelselectie en eventuele aanpassingen aan het programma. Wij werken elke reis uit op maat.

Tijdens deze Bhutanreis verblijf je in degelijke standaardhotels. Ruime en nette kamers voorzien van alle comfort met een privé-badkamer. Alle kamers hebben verwarming wat handig is tijdens de frissere wintermaanden.

De reis is ook mogelijk in comforthotels en in de exclusieve luxehotels van Six Senses of Amankora.

Deze inspiratiereis is slechts een startpunt: we passen de route, de wandelingen, de reisduur en de hotelselectie graag aan aan je voorkeur.
Er zijn nog tal van andere mogelijkheden om een actieve wandelreis door Bhutan te maken.

Heb je meer tijd ter beschikking? Dan kan je ook verder reizen richting Bumthang of zelfs naar het exclusieve Oost Bhutan.

De reis zoals hier voorgesteld is in principe vlot haalbaar voor mensen die een doorsnee conditie en actieve instelling hebben. De wandelingen zijn niet prestatiegericht, maar hebben eerder tot doel om te genieten van de natuur en de cultuur.

Wil je een boeddhistisch feest bijwonen? Raadpleeg dan de festivalkalender

In onze veelgestelde vragen geven we je graag een antwoord op vragen die elke Bhutanreiziger zich stelt.

Offerte aanvragen

"*" indicates required fields

Hidden
MM slash DD slash YYYY
Privacy
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief